Interesuje me sta je potrebno za dijagnostiku? Konkretno interesuje me kakav interfejs(ako treba?), kablovi lap top? To pre svega za sopstvene potrebe, trenutno Pug307 2.0HDi. Da li sa tim moze da se podesava ler gas, ispravlja greska air-baga i tako to. .. Da vidim pre svega sta treba da mu se radi. . .
Sta je potrebno za dijagnostiku?
Collapse
X
-
Francuzi su problem što se tiče dijagnostike u nekoj jeftinojioj izvedbi. Visa radi solidno i dosta modela, podržava i HDI ali zahteva PC ili Lap sa dva COM porta. Ovo je sve teže naći u prodaji, obzirom da noviji računari uopšte nemaju niti jedan COM port.
Pozdrav!
BP
-
-
Nije problem cena, vec uredjaj, koji?
A imam lap-topove. . . Jedan od njih(3) ima jedan com-port. . .Jel ima resenja u usb-u?
I jos nesto, ne treba mi jeftina izvedba, zeleo bih ako postoji original. Sta koriste u servisu, u veranu?
Comment
-
-
Hajde da se i ja nadovezem sa pitanjem...
Interesuje me softwer potreban za VW-Audi-Seat-Skoda grupu, eventualno za opel jos uz to ... cisto za svoje potrebe.
Znam da mi trebaju kablovi OBD2 jel tako, i koji softwer uz to ..
Komp imam sa jednim serijskim portom, dovoljan je jedan ?
I koja je okvirna cijena za neki softwer da moze raditi sa ovim modelima.
Gledao sam ovde u BiH za 250Eur nekakav Bosch-ov crackovani softwer ali neznam kako se to tacno zove.
Comment
-
-
gtiboy,obrati se dr boci,ja sam uzeo ross-tech hex-can original i radi extra,sigurno ćeš biti zadovoljan.mada za "sopstvene potrebe" ni jedan uređaj nije isplativ,to je kao kada bih ja kupio pekaru da ne bih svako jutro plaćao hleb pekaru.svaki uređaj vredi koliko vredi onaj koji sa njim radi,to je zlatno pravilo.
Comment
-
-
nemoj da ga potcenjujes ,mozda covek ima znanje
Sa malo znanja iz elektronike mozes da se napravis dosta uredjaja (pod uslovom da imas seme) ,neki uredjaji su prosti za izradu (visa,elm327,kl itd..) a neki su malo komplikovaniji i neisplate se raditi jedan primerak zbog slozenih PCB koje samo par firmi mogu da odrade i nekih delova koji ne mogu da se nadju kod nas.
Comment
-
-
Ajd i ja da se nadovezem
Mene zanima da li je neko voljan da mi posalje semu za izradu interfejsa
ili se mozda placa ta sema?
U pitanju je KIA PRIDE i ona ima onaj stari sistem (nije OBD2) dijagnoze.
Na internetu trazio i ne mogu nigde naci, nasao sam samo kako izgleda konektor,a seme ni traga ni glasa.
Napominjem da bih koristio samo za sopstvene potrebe, jer za druge mogucnosti nemam uslova.
Comment
-
-
Originally posted by mishkomNije problem cena, vec uredjaj, koji?
A imam lap-topove. . . Jedan od njih(3) ima jedan com-port. . .Jel ima resenja u usb-u?
I jos nesto, ne treba mi jeftina izvedba, zeleo bih ako postoji original. Sta koriste u servisu, u veranu?
p.s. i naravno usb-com koji radi (pa i pod dos-om)...technology is the only Replacement for Displacement.
Comment
-
Comment