kako promeniti srevisni interval preko VCDS? na oktaviji?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • macisro
    CBC Član
    • 26.05.2014
    • 28
    • kikinda
    • skoda oktavia

kako promeniti srevisni interval preko VCDS? na oktaviji?

pozdrav ljudi, imam jedno pitanje. Imam skodu oktaviju 2002 1,6 benzin-plin. Na displeju kada dam kontakt mi je ispisalo SERVICE. Posto sam pogledao u svesku vidim da je otprilike vreme za zamenu ulja (presao 8930km) koje je inace marke super mobil 2000, 10-40W polusintetika. Prikljucim na VCDS jer hocu da nastelujem da mi javlja servise tj da je vreme za zamenu ulja na oko 9000km, jer mi majstor prilikom velikog servisa nije resetovao niti nista stelovao na kompu jer mu je bio u kvaru. Po ulasaku u VCDS otisao na opciju SRI RESET. na padajucem meniju sam zapazio da ima opcija Change to fixed intervals. Udjem u tu opciju gde vidim da mi stoji na 15.000km (ako sam dobro protumacio). Vidi sliku dole. u NEW VALUE mogu da menjam tj da upisem broj koji hocu ali neznam dali treba da menjam na MIN MILAGE TO SERVICE ili MAX MILAGE TO SERVICE(vidi sliku inace trenutno na oba stoje 15). Ono sto me najvise brine je upozorenje koje mi izbaci i koje glasi: When changing betwen service intervals on this model , make sure to change the instrument cluster coding first. Neznam sta mu to znaci da nesto ne pogresim. I nakon svega dali treba da kliknem na PERFORM SRI ili DONE GO BACK?
    Objavljujem slike za obe opcije pa ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan. Ukoliko sam nesto pogresio napisite mi korak po korak kako se menja interval servisa da ne napravim neki cirkus pa da posal;e jos i placam nekome da ispravlja moje greske

Working...
X