Peugeot 206 1.4HDI - "čudan" problem sa zagrejanim motorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pietrus
    CBC Početnik
    • 11.08.2020
    • 1
    • Beograd
    • Peugeot 206

Peugeot 206 1.4HDI - "čudan" problem sa zagrejanim motorom

Pozdrav svima, Ja sam Petar, nov sam na forumu i ovom objavom bih hteo da pozzdravim sve

Da predjem na stvar,

Pre nekoliko meseci kupio sam polovnog P206 koji je bio u solidnom stanju(uradio sam mali i veliki servis, zamenio diskove i plocice, sponu levog prednjeg tocka, torziju, sledeci je set kvacila). Zadnja 2 meseca mi se pojavio cudan problem, a s obzirom da sam ulozio dosta novca i frustracija vezano za isti.

Nakon malo duze voznje od 2h ili vise (temperatura izmedju 80-90C) stanem sa kolima i ugasim auto i kada ponovo upalim auto i ubacim u brzinu, stiskam papucicu gasa ali se nista ne desava. Auto uspem da pokrenem jedino popustanjem kvacila tako sto pustim polako kvacilo da se auto ugasi, motor se zatrese normalno, auto ponovo upalim i onda sve funkcionise normalno. Auto sam kacio na Pezoovu dijagnostiku i ne izbacuje nikakve greske, proverena je papucica gasa i ona funkcionise normalno. Majstor mi je rekao da je verovatno ECU u problemu.. E sad pre nego sto krenem sa kupovinom drugog polovnog racunara motora i ugradnjom i slicno, pre nego sto sebi oderem kozu sa ledja, zanima me da li se neko susreo sa slicnim problemom?
    Auto inace nema problema sa potrosnjom ulja, potrosnja goriva 5.5 komb voznje, nivo rashladne tecnosti normalan, sve je odlicno. Mehanicki radi kao sat. Da li ovaj problem moze biti povezan sa setom kvacila? Potrebno je da promenim set, jer imam problema sa prvom brzinom, rikvercom.. (ne proklizava mi lamela, ne cuje se druk lager)

Hvala unapred na pomoci!
Working...
X