Auto gas i velika potrosnja istog kod mog Yugica55

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • welzar
    CBC Početnik
    • 02.12.2010
    • 1
    • Novi Sad

Auto gas i velika potrosnja istog kod mog Yugica55

Koliko ja vidim uskoro cemo svi vaditi LPG uredjaje iz automobila , gledajuci kako cena gasa abnormalno skace...samo u poslednjih nedelju - dve koliko je poskupeo gas, jel mozda pratio koliko . Sada je vec 71,50 negde mozda i vise , a kvalitet je katastrofican, da ne kazem izuzetno los. Vidim i to da se mnogi zale na veliku potrosnju gasa , i sumnjam da je to do vaseg automobila i uredjaja.Od tocenja do tocenja moj Yugic55 iz 1990 godine(ove godine radjena generalka) trosi od 8 pa sve do 16L istog, imam lovato uredjaj.Da nesto ne valja kod mene potrosnja bi bila ista i ne bi se bas toliko razlikovala. Al ajde, odem ja kod majstora , on mi "presteluje" gas , na pola "leptira"(gas do pola), 2500 obrtaja,na isparivacu usteluje miran rad motora,na karburatoru leer...a moj Yugic ko raketa na putu...i tako dok nije prenocio.Ujutro nemam leer,motor trokira,sajla "sauga"
    ne reaguje...Ja podignem haubu i smanjim protok(na crevu od isparivaca do karburatora) , a motor samo sto nije iskocio napolje,pretpostavljam da se gusio od viska gasa...i sve u svemu podesavanja sam vratio kao i pre posete majstoru i motor je dobio leer,"ide" i vuce solidno, i opet trosi od 10 - 13L gasa(napominjem da mi je isto toliko trosio i letos , i to da u proseku imam 50-50% gradske i van gradske voznje)!

Kao zakljucak ove moje price mogu samo da izvedem sledece: Auto mi trosi oko 8L benzina i tih 10 -13L gasa,cena gasa ide gore, benzin kazu dole od nove godine i nece mi sei splatiti da vozim na gas,a uz to benzin je benzin...a za ekologiju izgleda nema mesta u drzavi Srbiji, sem sto se pri registraciji dodatno placa ako imate LPG!Dok druge drzave stimulisu vozace da ugrade LPG i daju beneficije za isto, nasa gleda da zaradi i na tome...
Working...
X