@Dora Izvinjavam se zbog pogresnog saveta, samo sam razumeo da covek kao sto je naveo bolje sam da experimentise oko svog auta nego neki xy majstori , ako ste mu vec nasli kontakt od pouzdanog majstora u blizini onda super. ja sam samo coveku obecao da cu proveriti velicinu svojih dizni i reci mu tu informaciju pa ako mu znaci znaci ako ne nikom nista. I kao sto sam naveo nacin na koji sam na brzinu izmerio jer nisam imao kalibrator vec set bugrijica od 1mm pa navise neki set za elektroniku i ja sam skinuo jednu diznu tj. onaj deo koji se nasrafi na raili i uzmem 2.5mm probam prolazi , uzmem 2.8mm prolazi , uzmem 3mm prolazi, 3.2mm "bez koske" i tako sam zakljucio da je rupa veca od 3.2mm a na dalje ne znam jel nisam imao vise burgija. Stvarno se jos jednom izvinjavam obrisite postove posto mislim da ja vise ne mogu posto je isao post posle mozda gresim... ne zelim nikome da uporpasim auto svojim savetom niti da blatim bilo koji servis , (bio sam za odredjene svari kod majstora koji su mi nesto rekli da ne radi , a ja dodjem kuci pa probam sam pa ono radi da sad ne duzim pricu pa nisam nikd rekao koji je servis u pitanju nevezano je za mehaniku gas ili bilo sta, ako nekog nemogu pohvaliti necu ga ni kuditi), a sta da kazem meni od kada je gas ugradjen u auto dok nisam (iz razloga kvara benzinske instalacije i jos par sitnica sa uljem morao da skidam celu usisnu granu )pa sam nakon toga uzeo sam da cackam i oko gasa , radio perfektno tj. podjednako kao na benzinu cak sam u nizim obrtajima imao osecaj veceg obrtnog moment subjektivan nravno neverujem da se to moze uociti osecajem, ali sve je bilo na vrhunskom nivou... e sad druga stvar sto ja sam hteo da vidim kako to radi pa malko da cackam itd. a ovo za velicinu dizni ako su preko 3.2mm verujem da ima razlog ili moja burgija ne valja ili ne moze tako da se meri (mada nemoguce je nesto vece od 3mm proturiti korz rupu od 3mm) jedino ostaje da su burgije lose napravljene tj. manje.
PS. znaci sto se tice dizni merio sam kako sam napisao jer sam coveku obecao da cu to uraditi... a sto se ostalog tice ako sam nesto pogresio kao sto kazete , brisite post dok nije neko video pa shebao auto
Za jedno znam da sam u pravu sigurno , veci pritisak spusta mnozilac tj. povecava protok goriva, kao i vece dizne i obrnuto... u kom odnosu kako i sta necu da lupetam ali cista logika pustim vodu kroz 1col crevo i 1/2col sa istim pritiskom kroz drugo ce isteci manje vode za isto vreme e sad da li duplo manje jer je duplo manji promer ili u nekom drugom odnosu stvarno ne bih znao, ako me razumete sta hocu reci nisam matematicar fizicar niti majstor, samo brisite sam sam lupetao
PSS. Ja sam imao najbolju nameru a ispao sam glupav
ne znam kako razmisljaju ljudi koji traze pomoc, ali ja kad god sam pitao za neki savem saslusao sam svaki komentar i predlog i ako mi se nesto cinilo pametnim da pokusam a rekao mi je neko nov... (kao ja) sacekam uvek komentar nekog od vas poznatih sa foruma da potvrdi tu teorija pa onda idem dalje.
@bydussan nisi u pravu mislis da je vise ljudi kao Dora , a ne ja. Ja sam student I imam puno slobodnog vremena pa saram po forumu ali nisam mnogo strucan i dosta gresim, ali to sto ja napisem roman ne znaci mnogo kad covek u 2 reci objasni stvar je mnogo korisnije :-) plus sto vecina ovih ljudi drzi servise ili radi u njima I ima znanja a pored svega nadju vremena da izvoje na formu za nas , stvarno skidam kapu. Nevezano za temu voleo bih da dodjem na okupljanje da upoznam te ljude al me malo I sramota iskreno.
PS. znaci sto se tice dizni merio sam kako sam napisao jer sam coveku obecao da cu to uraditi... a sto se ostalog tice ako sam nesto pogresio kao sto kazete , brisite post dok nije neko video pa shebao auto

Za jedno znam da sam u pravu sigurno , veci pritisak spusta mnozilac tj. povecava protok goriva, kao i vece dizne i obrnuto... u kom odnosu kako i sta necu da lupetam ali cista logika pustim vodu kroz 1col crevo i 1/2col sa istim pritiskom kroz drugo ce isteci manje vode za isto vreme e sad da li duplo manje jer je duplo manji promer ili u nekom drugom odnosu stvarno ne bih znao, ako me razumete sta hocu reci nisam matematicar fizicar niti majstor, samo brisite sam sam lupetao

PSS. Ja sam imao najbolju nameru a ispao sam glupav

@bydussan nisi u pravu mislis da je vise ljudi kao Dora , a ne ja. Ja sam student I imam puno slobodnog vremena pa saram po forumu ali nisam mnogo strucan i dosta gresim, ali to sto ja napisem roman ne znaci mnogo kad covek u 2 reci objasni stvar je mnogo korisnije :-) plus sto vecina ovih ljudi drzi servise ili radi u njima I ima znanja a pored svega nadju vremena da izvoje na formu za nas , stvarno skidam kapu. Nevezano za temu voleo bih da dodjem na okupljanje da upoznam te ljude al me malo I sramota iskreno.
Comment