Pre 15-ak dana odem da sipam gas na OMV u Krnjači i prilikom sipanja automat stane sa sipanjem na nekih 22l i ako znam da je moglo da stane bar još toliko. Na pitanje šta se dešava, radnik na pumpi mi kaže da verovatno nema više gasa u rezervoaru. Ja platim to koliko sam sipao i odem, ali posle par dana vožnje vidim da mi je na pokazivaču količine plina (na boci) kazaljka zaglavljena na maksimumu iako znam da u boci nema više od 20 % njenog kapaciteta. Odem ponovo na pumpu sa idejom da će se sa novim sipanjem gasa kazaljka odglaviti i sve biti Ok. Međutim opet nisam mogao da sipam više od 15 l gasa (što je verovatno količina koju sam potrošio od prošlog puta). Moj zaključak se svodi na 2 mogućnosti, ili se plovak u boci zaglavio ili mi je bocu napunio vazduhom (što baš nisam siguran da je moguće) i smanjio zapreminski kapacitet gasa u boci.
Pitanje je šta da radim? Da li boca mora da se isprazni i onda skine ventil i odglavi plovak ili postoji neko lakše rešenje? Da napomenem da auto radi normalno.
Pitanje je šta da radim? Da li boca mora da se isprazni i onda skine ventil i odglavi plovak ili postoji neko lakše rešenje? Da napomenem da auto radi normalno.
Comment