Hyundai Pony,problem sa gasom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SoL
    CBC Početnik
    • 09.02.2012
    • 1
    • Nis

Hyundai Pony,problem sa gasom

Prvo pozdrav svima!
    Elem,od pre nekoliko dana,auto je odjednom poceo da brljavi u toku voznje na gas. To se manfiestuje tako sto nema dovoljnu snagu,kako pritiskam papucicu tako kao da ima prazan hod,tj kao da on hoce da doda gas a ne moze.Pored toga kada dodajem gas,cuje se neko brujanje i neki zvuk jako slican onome koji proizvodi bicikl kada se stipaljkom stavi delic plastike da udara u bandas(jbg,nemam bolji nacin da objasnim,a svi su ovo radili kao klinci valjda ).I jos jedan "simptom",a to je da dok je auto u leru,ako probam da mu polako dodajem gas,on u jednom trenutku,tj na oko 1200-1500 obrtaja zatrese auto dok ne preskoci to.
    Sve u svemu kao da negde vuce dodatni vazduh,sem sto ja nisam uspeo da pronadjem gde,jer sam laik sto se tice ovoga.Zbog svega ovoga prinudjen sam da vozim stalno u prvoj i drugoj brzini,cim prebacim u trecu,auto pocinje da se trese ma koliko nagazim pedalu gasa. Takodje,kao da malo teze pali(palim mesecima vec iskljucivo na gas,jer iz nekog razloga sam od sebe je prestao da radi na benzin).
    Pisem ovde da cisto otprilike imam neku predstavu o cemu moze da se radi,da kad budem otisao kod majstora(i to je problem,ne znam kod kog da idem) ne bude da mi prodaje price i fore. Dakle,da li neko moze da me uputi do cega ovo moze da bude?Napominjem,auto je sasvim normalno radio na gas tokom svih ovih minusa,tek od pre neki dan je poceo da brljavi.
    Hvala unapred!
Working...
X