F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Marussija: Sve ide u dobrom smeru

Max Chilton se ponovo našao na stazi.

Mladi Britanac je danas imao prvu simulaciju trke sa novim bolidom. Ujutru pojavili su se mali problemi sa elektronikom pa je Chilton morao da duže ostane u garaži. Tokom popodnevnog dela koji je prošao bez problema, tim je uspeo da odradi simulaciju trke.
    "Veoma sam zadovoljan svojim drugim danom testiranja. Za sve nas ovo je nov početak koji je za sada veoma pozitivan. Stintovi su prošli veoma dobro i ja sam počeo da što bolje razumem gume. To mi je pomoglo da više upoznam bolid. Ovaj pozitivan dan podićiće samopouzdanje timu", kazao je Max Chilton.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Testiranje 2013. Herez: Dan 4 /Uživo/ 08.02.2013.

Danas je poslednji dan predsezonskih testiranja na stazi u Herezu.

Vozačke postave za danas:

Tim Vozač
      Red Bull Racing
      Sebastian Vettel
      Scuderia Ferrari Pedro de la Rosa
      Vodafone McLaren Mercedes Sergio Perez
      Lotus F1 Team Kimi Raikkonen
      Mercedes AMG Petronas F1 Lewis Hamilton
      Sauber F1 Team Esteban Gutierrez
      Sahara Force India F1 Team Jules Bianchi
      Williams F1 Team Valterri Bottas
      Scuderia Toro Rosso Jean-Éric Vergne
      Caterham F1 Team Charles Pic
      Marussia F1 Team Luiz Razia

Konačna vremena:

P Driver Team Time
      1
      Raikkonen
      Lotus
      1m18.148s
      2 Bianchi Force India 1m18.175s +0.027
      3 Vettel Red Bull 1m18.565s +0.417
      4 Gutierrez Sauber 1m18.669s +0.521
      5 Vergne Toro Rosso 1m18.760s +0.612
      6 Hamilton Mercedes 1m18.905s +0.757
      7 Perez McLaren 1m18.944s +0.796
      8 Bottas Williams 1m19.851s +1.703
      9 de la Rosa Ferrari 1m20.316s +2.168
      10 Pic Caterham 1m21.105s +2.957
      11 Razia Marussia 1m21.226s +3.078
      12 Di Resta Force India 1m23.435s +5.287

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Pirelli: Staza u Herezu je previše gruba za naše gume

Dobavljač guma traži da se nadje zamena za ovu špansku stazu.

Paul Hembery misli da je prvi test u Herezu kompromitovan jer je površina staze Herez previše gruba i tako ne dozvoljava pravilno funkcionisanje guma.

"Staza je dosta abrazivna i to mnogo više nego li što je bilo prošle godine. Na gumama smo našli dosta tragova seckanja jer na stazi fali bitumena. Baš zbog toga sve komponente nisu mogle da funkcionišu kako je predvidjeno pa i razlika menju njima nije odgovarajuća", izjavio je Hembery.
        "Do sada smo mogli da vidimo samo delić naših performansi. Tvrda guma je funkcionisala poprilično dobro a i vremenski uslovi su bili odlični. Površina staze se dosta razlikuje u odnosu na prošlu godinu", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Raikkonen na vrhu poslednjeg dana treniranja u Herezu

Kimi Raikkonen je bio najbrži poslednjeg dana prvog ovogodišnjeg predsezonskog testa.

Sesija je danas bila produžena pola sata zbog prekida nastalog usled oštećenja jednog od ivičnjaka, a Finac je svoje najbolje vrme postavio tokom kraćeg stinta na mekim gumama.

Raikkonen je bio veoma agresivan u svojim brzim krugovima, dok je kasnije tokom popodneva prešao na duže stintove. Njegov krug 1m18.148s je bio svega 27 hiljaditinki brži od vremena drugoplasiranog Julesa Bianchija u Force Indiji. Francuz u Force Indiji je takođe bio na mekim gumama kada je postavio svoje najbrže vreme. On na kraju nije imao vremena da odgovori na Raikkonenovo vreme pošto je tokom popodneva prepustio bolid Paulu di Resti.
          Svetski šampion Sebastian Vettel je bio treći i on se danas uglavnom fokusirao na duže stintove sa srednjim i tvrdim gumama.
          Esteban Gutierrez iz Saubera je imao četvrto vreme i on je uglavnom radio na komparaciji Pirellijevih pneumatika.
          Nekoliko kraćih stintova na mekim gumama je na kraju pomoglo Jean-Ericu Vergneu da se popne na peto mesto ispred Lewisa Hamiltona. Britanac je imao mnogo bolji dan nego u sredu pošto je vozio najviše krugova danas.
          Novi razvojni vozač Ferrarija Pedro de la Rosa je imao tehničkih problema sa bolidom tokom pre podneva, ali se nakon par sati pauze vratio na stazu i kompletirao pedeset krugova.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Force India zadovoljna nakon prvog testa

Danas su za Force Indiju vozili Jules Bianchi koji je imao drugo vreme i di Resta koji je vozio samo tokom poslednjih dva sata sesije.

„Moje prvo iskustvo sa novim bolidom je bilo veoma pozitivno i vidi se jasan napredak u odnosu na prošlu godinu. Tokom većeg dela dana sam vozio sa srednjim gumama, ali sam imao priliku da probam i meke koje nude više prijanjanja. Kompletirao sam i nekoliko dužih stintova tako da sam mogao da osetim bolid i sa većom količinom goriva. Drago mi je što me je tim zamolio da im pomognem ove nedelje i zadovoljan sam kako je ovaj dan protekao“, izjavio je Jules Bianchi.

„Ukupno gledano, ovo je bio pozitivan test za nas. Bez problema smo prolazili kroz dnevne programe koji su nam zadavani iz fabrike. Radili smo na finim aero podešavanjima, istraživali mogućnosti oko setupa i prikupili smo dosta podataka. Vozili smo dosta krugova i osećam se udobno u novom bolidu. Trenutno je glavni izazov razumevanje guma, ali mislim da imamo dovoljno podataka na osnovu kojih ćemo odrediti dalji pravac razvoja“, rekao je Paul di Resta.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hamilton: W04 nije loš za početak

Takodje Britanac će od tima zahtevati još više prijanjanja.

Hamilton je danas imao prvi pravi test sa novim bolidom, jer je u sredu morao da prekine sa radom zbog problema sa kočnicama.

"Imamo još posla da obavimo ali prvi osećaj nije katastrofalan. Nije nam loša startna pozicija. Mislim da imamo dobru bazu za nadogradnju ali ću od tima tražiti da pronadju još više prijanjanja. Uspeli smo da zagrejemo gume već u prvom krugu, što je bio jedan od problema prošle godine. Moramo još da radimo kako bi što bolje razumeli bolid", izjavio je Hamilton.
              On je dodao da tim ne oseća pritisak pošto je izgubio kilometražu u prva dva dana testa. Hamilton je danas izvezao 145 krugova dok je Rosberg juče okrenuo 150.
              "Mislim da smo na nivou na kom bi trebali da budemo. Ne mogu od tim da tražim više jer su momci odradili veliki posao kako bi bolidu dodali još na performansama. Sada ja i Nico treba da obajsnimo timu gde da se poboljša i na kojim oblastima treba da se radi", kazao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Caterham zadovoljan nakon kompletiranja današnjeg programa

Malezijski tim je danas vozio 109 krugova, a fokus je bio na prikupljanju informacija za sledeći test.

Jedan od ključnih ciljeva na ovom testu je bila optimizacija performensi KERS-a i mislim da smo napravili dobar napredak. Imamo još mesta za napredak u toj oblasti, a pogotovo treba da maksimizujemo performanse pri kočenju. Zadovoljan sam kako smo radili ove nedelje i jedva čekam da se vratim u bolid u Barseloni“, izjavio je Cherles Pic.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Još jedan uspešan dan za Sauber

Švajcarski tim je danas imao još jedan produktivan dan u Herezu.

“Bio je ovo veoma pozitivan dan pošto smo uspeli da odvezemo dosta krugova. Sredinom dana smo uradili nekoliko stintova sa novim gumama, a onda smo se prebacili na duže stintove sa većom količinom goriva, što mi je dalo priliku da isprobam bolid u različitim uslovima. Bilo je to veoma interesantno za mene pošto sam osetio različite stvari i naučio sam kako da adaptiram moj stil vožnje u različitim situacijama. Sada imam priliku da analiziram sve što sam uradio i dođem na drugi test u Barseloni sa boljom bazom. Veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo”, izjavio je Esteban Gutierrez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vergne zadovoljan napredkom Toro Rossa

Francuz je zadovoljan ukupnim rezultatom na testu.

Jean-Eric Vergne je na zadnjem danu testa izvezao 92 kruga.

"Napravili smo napredak tokom ovih četiri dana u cilju da što bolje razumemo bolid. Novi auto je mnogo bolji nego li prošlogodišnji a danas smo završili zacrtani test program. Imam mnogo više samopouzdanja u novi auto. Mi smo sada fokusirani da što bolje prenesemo podatke dizajnerskom timu kako bi oni na najbolji operisali sa našim informacijama", kazao je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Raikkonen: E21 je dosta dobar

Kimi je postavio najbrže vreme na zadnjem danu testa u Herezu.

"Nastavili smo jučerašnji rad i napravili smo dobar pomak napred. Danas smo bili najbrži ali to ne znači ništa na testovima. Naš fokus bio je na novim delovima i uspeo sam da set-up podesim onako kako mi odgovara. Imamo još dosta da radimo pa smo zato i ovde. Bolid je dosta jak i svi u timu imamo dobru ideju u kom pravcu treba da idemo sa razvojem bolida. Videćemo šta će biti u Barseloni", izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Williams: Četiri korisna dana testiranja

Ekipa Williamsa zadovoljna napušta Herez pošto su svi delovi za novi bolid funkcionisali kako treba.

“Bila su ovo dobra četiri dana testiranja za nas i baš sam uživao kada sam bio za volanom bolida. Ostvarili smo sve što smo planirali za ovu nedelju bez ikakvih problema, i dopada mi se kako je radio novi tehnički tim. Prikupili smo vredne podatke o nekim delovima za novi bolid i sada idemo u Barselonu gde ćemo po prvi put na raspolaganju imati novi FW35”, izjavio je Valterri Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Vettel zadovoljan performansama RB9 bolida

Sa druge strane Nemac nije bio zainteresovan za ostale timove.

Sebastian Vettel je na ovom testu bio zainteresovan samo za svoje performanse i nije ga zanimalo šta su radili ostali timovi. U dva dana vozač Red Bulla izvezao je 198 krugova i sa pozitivnim osećajem završava prvi test.

"Veoma sam srećan. Sa bolidom nisam imao nikakvih problema u oblastima pouzdanosti. Zato smo mogli da odradimo dosta krugova a o performansama ne mogu da pričam. Ne znamo šta ostali timovi rade ali to nas i ne zanima", kazao je Vettel.
                          "Na sledećem testu biće mnogo više akcije. Ako tada obratite pažnju možda će te i shvatati šta ostali timovi pokušavaju. Naš cilj je da što bolje razumemo sebe i da budemo što više pouzdani. Sigurno je da ćemo u naredna dva testa znati mnogo više o nama a i o ostalima", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Debi de la Rose za Ferrari u Herezu

Na četvrtom danu testiranja u Herezu, bolid Ferrarija je vozio novi razvojni vozač Pedro de la Rosa.

Pedro je danas imao čudan dan pošto ga je sreća u nekim momentima napustila, dok je u nekim drugim momentima bila sa njim. Španac je već u drugom instalacionom krugu morao da zaustavi bolid zbog problema sa menjačem. Ekipa je tokom celog pre podneva radila na otklanjanju kvara.

Popodne je sa druge strane bilo mnogo produktivnije, a dodatno je pomogla činjenica što je sesija produžena na pola sata zbog popravki na stazi. Pedro je na kaju ipak uspeo da kompletira program koji je bio poremećen tokom prve polovine dana. Danas je glavni cilj ekipe bio da isproba različite aerodinamičke konfiguracije i uporedi ih.
                            De la Rosa je ukupno vozio 51 krug sa najboljim vremenom od 1m20.316s.
                            “Ono što smo radili danas je od velike vežnosti iako nismo vozili duže stintove. Imam dosta posla i znaju zašto su me zaposlili. Cilj nam je da napravimo korak napred sa simulatorom pošto trenutno nismo tamo gde bi smo želeli da budemo. Danas nam je samo bio cilj da uporedimo simulator sa performansama na stazi i vidimo kako bi smo mogli da približimo i što vise izjednačimo te dve stvari”, izjavio je de la Rosa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ferrari demantovao da je Alonso povredjen

Italijanski tim odbacio je mogućnosti da njihov vozač propušta prvi test zbog povrede.

Juče se u padoku provlačila vest da Fernando Alonso propušta test zbog povrede, pa je zato pored Felipea Masse šansu da testira dobio Pedro de la Rosa. Ferrari je dematnovao tu priču i rekao da je Fernando Alonso živ i zdrav i da se nije povredio na karting trci prošlog meseca kako se pričalo.

Dvostruki šampion Formule 1 radi na fizičkoj kondiciji u Dubajiu.
                              "Ova glasina je besmislica i potpuno netačna" saopštio je Ferrari.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Sauber želi da se Frijns trka u 2013.

Peter Sauber želi da njihov treći vozač bude aktivan tokom ove sezone.

Novi šampion Formule Renault 3.5 i novi test vozač Sauber je kritikovao tim iz Hinwila jer mu nije dao mnogo radnih zadataka tokom ove sezone. Osnivač i vlasnik tima Peter Sauber je rekao da je izjava mladog Holandjanina izvučena iz konteksta.

"Mi smo bili od početka jasni prema njemu i rekli da neće biti vožnji tokom slobodnih treninga. Ali isto tako u našem interesu je da se on trka i naredne sezone kako bi održao formu", izjavo je Sauber.
                                "Svidja mi se Robin. On je pobedio u svakom šampionatu u kome je vozio. On je dobar talenat i srećan sa što je sa nama", dodao je on.
                                Šef tim Monisha Kaltenborn je izjavila da bi idelano bilo da Frijns kombinuje svoju F1 ulogu sa GP2 serijom.

Comment

Working...
                                X