F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Afera "Multi 21" ponovo aktivna

Alonso i Webber ponovo rasplamsali aferu 'Multi-21'

Kada je par seo da večera u Dubaiju u utorak, Španac Alonso je zabeležio taj trenutak i svom telefonu i sliku postavio na Twitter.

Naziv slike: ''Večera sa prijeteljima u Dubaiju...''

Ali značaj fotografije je možda bio realizovan od nekoga, poštp je fotografija sa Twittera izbrisana.

Međutim, to nije bilo pre nego što je Webber retvitovao fotografiju na svoj Twitter.

Iako su Webber i Alonso već prijatelji, par mora shvatiti da fotografija ima politički značaj.

Na kraju prošle godine, Webber je navodno prkosio strategiji Red Bulla da pomogne timskom kolegi Sebastianu Vettelu da pobedi Alonsa za naslov prvaka 2012.

Zaista, Webberov menadžer Flavio Briatore je kasnije rekao: ''Jedini koji je pomogao Ferrariju je Webber.''

Afera 'Multi-21' je dobila naziv zbog toga što je Sebastian Vettel prkosio naredbi Red Bulla koja je glasila da ostane iza Webbera do kraja trke.

Webber je od tada povezivan sa odlaskom u La Mans u 2014.

Komentarišući Alonso/Webber sliku, britanski MotoGP komentator Julian Ryderje rekao: ''Nisam F1 ekspert ali da li slika oživljava sećanje?''

Svetski šampion iz 1997. Jacques Villeneuve je rekao za Bild: ''Red Bull plaća cenu negativne energije koja se razvila u proteklih nekoliko nedelja.''

''U Ferrariju je potpuno drugačije, sa Alonsom i Massom u savršenoj harmoniji.''

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Lotus prodaje akcije zbog Kimija

Lotus će prodati deo akcija tima kako bi zadržali Kimi Raikkonena

Cesare Mannucci, iz italijanskog Autosprinta, tvrdi da Lotusov vlasnik, Genii, prodaje deo akcija tima iz Enstonea, i dodaje da će taj novac upotrebiti za ostanak Kimija raikkonena, iako postoje izveštaji da će Finac preći u Red Bull, od sledeće godine.

„Kimijeva pozicija za period nakon 2013. će se zasnivati na gomili stvari, a ne na onome što Red Bull tvrdi“, rekao je Gerrard Lopez, vlasnik tima.

„Ja mogu da vam garantujem da Kimi nije tip čoveka koji će da poptiše bilo kakav predugovor i sa bilo kim.“

„Ako nastavimo da mu pružamo ono što on želi, onda ne vidim da postoji bilo koji razlog da ode bilo gde drugde.“

Lotusu, kao i drugim timovima-proizvodjačima motora, će od sledeće godine trebati veći budžet, zbog uvodjenja skupljih V6 motora, dok izveštaj tvrdi da će ovaj tim čak povećati platu tehničkom direktoru Jamesu Allisonu, kako ne bi otišao u neki veći tim.

Mannucci takodje tvrdi da je Red Bull možda u pregovorima sa investitorima Bliskog Istoka, oko prodaje njihovog drugog F1 tima, Toro Rossoa.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Lotus razvija DDRS pre Spanije

Lotus se nada da će DDRS biti spreman za Španiju

Lotus se nada da će svoj DDRS sistem uspeti da razviju pre VN Španije, ukoliko njihov test na pravcu, u cilju razvoja sistema, protekne po planu i programu.

Kada su tehničkog direktora, Jamesa Allisona, upitali kada će „uredjaj“ biti spreman, on je odgovorio: „Neće za ovu trku, jer još uvek imamo posla oko njega.“

„Mi ćemo ga testirati negde izmedju prekookeanskog putovanja i početka Evropske sezone, kada ćemo imati priliku da odradimo par testova na pravcu.“

Allison je dodao da na VN Bahreina neće biti nekih velikih izmena na E21, jer se VN Kine završila pre nekoliko dana.

„Nećemo donositi ništa posebno i revolucionarno na poboljšanja koja smo već spremili za Kinu, ali ćemo probati modifikaciju vešanja, koja je evolucija nečega što nam je pružilo dobar efekat u pred-sezoni“, rekao je Allison.

„Uvek pokušavate da nadjete pravi kompromis izmedju mehaničkog gripa koje vešanje nudi gumama i zadržavanja aerodinamičke platforme na optimalnoj visini od staze, i verujemo da će nam ovaj korak omogućiti da to i postignemo.“

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Bernie zeli besplatan Sky za sve

Bernie Ecclestone želi da F1 bude besplatna za sve gledaoce ali da ostane na Sky televiziji

2012. godine, Formula 1 se preselila sa BBC-a na Sky Sport, a kao deo dogovora, BBC uživo prenosi samo devet od 19 trka u sezoni, dok ostale trke prikazuje u odloženom snimku istog dana.

Ovaj potez je izazvao pometnju medju fanovima sporta, pa je čak i razljutilo neke sponzore, jer je gledanost opala u proseku za 20% po trci.

Medjutim, Berne Ecclestone želi da poveća te brojke i otkriva da je već razgovarao sa Sky-jem oko toga da Sky distribuira besplatne Sky Box pakete koji će besplatno prenositi samo SkySport F1 kanal u nadi da će gledaoci kupiti dodatne kanale, kako bi se pružio podsticaj na obe strane.

„Rekao sam Sky-ju da mogu da budu sigurni da kada postave Sky Box pakete u kućama, iako je samo za F1, ljudi će reći – zašto ne bih mogao da gledam i ostalo – i onda će se prijaviti i za ostale kanale“, rekao je Bernie.

„Deca će reći – moji prijatelji u školi gledaju ovo ili ono, što mi ne bi mogli? – Sky je veoma dobar sa tom vrstom ideje. Ja bi iskoristio F1 da ubacim ostale pretplate.“

Iako je ovakav dogovor malo verovatan, ipak pokazuje da je Ecclestone zabrinut činjenicom da opada gledanost F1, i možda će se vratiti ideji da se F1 besplatno prikazuje preko velikog broja emitera.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Prost: Grosjeanu nedostaje samopouzdanje

Romain Grosjean mora da povrati samopouzdanje ukoliko hoće da parira Raikkonenu

Ovo je savet francuskog četvorostrukog svetskog šampiona Alain Prosta, koji misli da 26-godišnjak Grosjean pati mentalno nakon teškog starta ove sezone.

Dok je Finac Raikkonen pobedio u Australiji, završio drugi u Šangaju i na samo je 3 boda od vodećeg u generalnom plasmanu, Francuz Grosjean se bori sa svojim E21, osvojivši samo 11 bodova naspram 49 koliko ima njegov timski kolega.

''U razgovorima možete jasno videti da je u teškoj emocionalnoj situaciji,'' rekao je Prost za ruski Chamionat.

''Njegovo samopouzdanje nedostaje, posebno zbog Raikkonenovih dobrih performansi.''

''Prošle godine, Romain se borio ravnopravno sa njim, ali ovoga puta to nije u stanju,'' dodao je Prost.

Grosjean je zbunjen razlozima svoje borbe, ali Prost komentariše: ''Možda mu je samo potreban dobar vikend, tako da može početi ponovo iz početka.''

''Sklon sam da mislim da je ovo više sa mentalne strane nego njegove brzine,'' izneo je mišljenje.

Lotusov šef tima Eric Boullier se slaže da bi Raikkonenova vrhunska forma mogla objasniti Grosjeanovu borbu.

''Romain se suočava sa veoma teškim izazovima vožnje istog bolida kao jedan od najdarovitijih vozača,'' rekao je Francuz.

''Ovo će biti frustritajuće za Romaina vremenom jer je veoma teško pobediti Kimija koji leti stazom ove sezone,'' dodao je Boullier.

''Ali je takođe ogromna prilika jer uči od najboljeg.''

''Ako može da nauči ove lekcije dok donosi bodove timu onda on radi posao koji želimo od njega.''

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ferrari pozdravlja Bianchijev start

Ferrarijev šef Domenicali pozdravio Bianchijev start sezone

Ferrarijev šef tima Stefano Domenicali je pozdravio 'odličan' start Marussijinog vozača Jules Bianchija.

Bianchi je član Ferrarijeve vozačke akademije i ima test iskustva sa Scuderiom u 2009.

U prve tri trke sezone, Bianchi se kvalifikovao i završio kao vodeći vozač u borbi između Marussie i Caterhama.

''Mislim da ima odličnu sezonu,'' rekao je Domenicali.

''Prve tri trke, imao je neverovatan tempo uz dužno poštovanje prema bolidu koji on ima.''

''Veoma sam zadovoljan njime jer je uložio mnogo napora na napreduje i jer je deo našeg programa.''

Domenicali veruje da će, ukoliko Bianchi bude uspeo da svoju trenutnu stopu napredka, Francuz imati priliku da ode u veći tim u budućnosti.

Bianchi ima jednogodišnji ugovor sa Marussijom, što znači da bi mogao da postane potencijalna meta za veće timove pošto je propustio mesto u Force Indiji ove godine.

''Nadam se da može da održi ovaj tempo jer sam siguran da svoj potencijal neće pokazati samo timu već i ostalim timovima u budućnosti,'' rekao je Domenicali.

Ferrari nastavlja da prati Bianchia kao svog člana, iako ima manje direktno učešće sa timom nego što je to bio slučaj ranije.

''Ne radim bilo kakav posao u simulatoru, ali i dalje nekada treniram sa njima u kampu za obuku u Maranellu,'' rekao je Biachi za Autosport.

''I dalje me gledaju jer sam ja Ferrarijev vozač.''

''Veoma mi je bitno da dobro radim i pokažem da su napravili dobar izbor što mi veruju.''

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Kimi se ne zali na gume

Kimiju odgovaraju ovogodišnje Pirelli gume

Nakon pobede na prvoj trci sezone, Kimi Raikkonen se, trenutno, nalazi na drugom mestu u generalnom plasmanu vozača sa samo tri poena zaostatka za vodećim Sebastianom Vettelom.

U Kini je Mercedesov Lewis Hamilton izjavio da Pirelli gume traju samo par krivina: „Ali svi imaju isti izazov, osim ovog momka“, rekao je Hamilton misleći na Lotusovog Kimi Raikkonena.

„Izgleda da on brine malo bolje o njima, nego većina ljudi“, rekao je Hamilton.

I zaista, Raikkonen kaže da ne zna zbog čega se stvorila tolika buka oko „navodno“ brzo degradirajućih Pirelli 2013 guma.

„Nikada nije savršeno. Ne možete uvek 100% da pritiskate“, rekao je Kimi: „Ali, zapravo ništa nije drugačije u odnosu na prošlu godinu, barem za nas, tako da stvarno ne razumem zbog čega se ljudi žale.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

McLaren: Delovi za Spaniju moraju da donesu osetno poboljsanje

U Britanskom timu priznaju da će novi paket koji se sprema za VN Španije morati da im donese rezultate ukoliko žele da se bore za titulu.

Iako je posle teškog starta sezone napravljen određeni napredak, ekipa iz Wokinga je sada prisiljena da čeka na povratak karavana u Evropu gde će se po prvi put takmičiti sa znatno izmenjenim bolidom.

Jenson Button se u jednom trenutku našao na prvoj poziciji na VN Kine zahvaljujući drugačijoj strategiji, ali je šef ekipe Martin Whitmarsh dobro svestan da to nije dovoljno.
                  “Voleo bih da smo na vodećoj poziciji u trenutku kada se istakne karirana zastava. Nisam zadovoljan i ne mogu da budem zadovoljan. Iskreno, razočaran sam rezultatom u Kini. Uložili smo ogroman trud kako bi smo doneli neka unapređenja. Uspeli smo da napravimo napredak, ali ni približno onoliki koliki smo očekivali. Zbog toga sam pomalo razočaran i sada moramo da učinimo sve kako bi paket za Španiju funkcionisao kako treba”, izjavio je Whitmarsh.
                  Kada je upitan da li je paket za Španiju i poslednja nada za McLaren da se uključi u borbu za titulu, Whitmarsh je rekao: “Novi paket mora da nam donese nešto.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Hankook umesto Pirellija?

Kompanija iz Južne Koreje je alternativni snabdevač pneumatika u Formuli 1

Trenutno, predmet intenzivne kritike zbog velike degradacije svog proizvoda jeste zvanični F1 snabdevač pneumatika Pirelli, koji je rekao da želi da ostane na gridu i nakon trogodišnje saradnje koja ističe na kraju ove sezone.

Ali šef italijanske marke Paul Hembery je rekao prošle nedelje da je Pirelli nervozan jer mu još uvek nije ponuđen novi ugovor za 2014. i dalje.

''Ne možemo ostati u takvoj neizvesnoj situaciji,'' upozorio je.

Kada je Pirelli dobio zeleno svetlo za ulazak u F1 u sezoni 2011., još jedan veliki kandidat za ugovor je bio Hankook.

U to vreme, šef korejske kompanije Hyan Bum Cho je rekao da je lično pregovarao sa Bernie Ecclestonom.

''Imali smo veoma dobar razgovor i možda ćemo imati šansu za seldeći ugovor,'' rekao je krajem 2010.

Izvor Italiaracing-a sada izveštava glasine da je Hankook ponovo moguća alternativa za Pirelli u F1 od 2014.

Za sada, Hembery ne može da kaže da li će Pirelli znati situaciju pre novembarskog finala u Interlagosu.

''Želimo da znamo što je pre moguće da li nastavljamo da budemo snabdevači, jer to takođe utiče na pravila,'' citiran je.

''Zainteresovani smo za F1 u pogledu srednjoročnog ugovora, ali samo dok postoji način da je to finansijski isplativo.''

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Marko negira da Mateschiz preti odlaskom

Dr Hlemut Marko poriče da bi Red Bull mogao napustiti F1 zbog afere 'Multi-21'

Prema nemačkom Auto Motor und Sport, Dietrich Mateschitz je bio besan kada je Sebastian Vettel ignorisao naredbu u Maleziji, što je izazvalo bes Mark Webbera i mnoštvo negativnog publiciteta.

Milijarder Mateschitz je navodno rekao timu iz Milton Keynesa da bi ponavljanje nezgode timskih naredbi moglo dovesti do njegovog potpunog povlačenja iz Formule 1.

''Gluposti. Nema razloga za to,'' rekao je Marko, Mateschitzeva desna ruka, za list Bild.

Ipak, afera nazvana 'Multi-21' i dalje izaziva glavobolje za Red Bull.

Slika Webbear kako večera sa Red Bullovim najvećim rivalom Fernandom Alonsom, Ferrarijevim vozačem, u Dubaiju postavljena je na Twitter vozača, što je dodatno izazvalo novi talas glasina.

Marko je rekao: ''Lepo je da postoje najmanje dva prijatelja u Formuli 1.''

Pedro de la Rosa, Ferrarijev test vozač, sugeriše da je cela saga oluja u šoljici čaja, negirajući glasine da bi Webber mogao napustiti Red Bull pre vremena.

''Ne,'' rekao je Španac za list Marca.

''Kako ćete napustiti tim koji vam daje odličan bolid kao što je taj?''

De la Rosa takođe negira teoriju zavere o Red Bullovom sabotiranju Webberovog RB9 u Kini prošlog vikenda.

''Nema sabotaže. Njegov timski kolega nije pratio naredbu tima. On (Vettel) se izvinio.''

''Gorivo (situacija tokom kvalifikacija u Kini) je bila greška, i to se dogodilo na drugim mestima ranije.''

''Voleo bih da budem u njegovoj (Webberovoj) koži. Ne vidim kontraverze.''

''Bio bi problem da nije bio u mogućnosti da pobedi na trci,'' dodao je de la Rosa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

De la Rosa je mogao u Mercedes

Ferrarijev test vozač Pedro de la Rosa otkrio da je mogao potpisati za Mercedes ili McLaren

42-godišnji Španac je napustio ulogu test i rezervnog vozača u McLarenu na kraju 2011. kako bi se vratio na grid sa HRT-om.

Kada je HRT napustio F1 na kraju prošle sezone, de la Rosa je otišao u tim iz Maranella da razvije najbolji simulator u F1.

Ali se pričalo da ga je njegov stari timski kolega iz McLarena, Lewis Hamilton takođe gurao u Mercedes kao test vozača za 2013.

''Istina je,'' potvrdio je de la Rosa za list Marca.

''Lewis je takođe to potvrdio, inače ne bih rekao. Ne želim da kažem ništa više, ali sam ozbiljno pregovarao o tome da budem u Mercedesu,'' rekao je.

''Istina je da je, prva osoba koju sam pozvao kada sam potpisao za Ferrari, Martin Whitmarsh, zbog odnosa koji imam sa McLarenom.''

''Bio je iznenađen i rekao je 'Izgleda da smo bili previše spori','' rekao je de la Rosa.

Kada je upitan kako je na kraju doneo odluku između Ferrarija, McLarena i Mercedesa, otkrio je: ''Rekao sam u svojoj glavi da ukoliko želim da nastavim u F1 kao test vozač, želim da budem u Ferrariju.''

''U suprotnom to je bilo manje više isto; uradio sam to.''

''Mercedes je bio privlačan jer se tim menjao a to je izazov, ali McLaren bi bio manje više isti – organizacija u kojoj sve već funkcioniše.''

Kada je upitan koji lični kontakt – Fernando Alonso, Pat Fry ili Satanderov Emilio Botini – je konačno prevagnuo u Ferrarijevu korist, de la Rosa je odgovorio: ''Iskreno, ne znam.''

''Mislim da biste trebali njih da pitate.''

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ferrari trazi poboljsanje u kvalifikacijama

Stefano Domenicali traži poboljšanje u kvalifikacijama za VN Bahreina

Ferrarijev šef Stefano Domenicali je pozvao tim da uzvrati udarac u kvalifikacijama ovog vikenda u Bahreinu nakon sedam uzastopnih pol pozicija od strane ili Sebastiana Vettela ili Lewis Hamiltona.

Iako je Fernando Alonso devet bodova iza Vettela u generalnom plasmanu sa dominantom pobedom u nedelju u Šangaju, kvalifikacije su i dalje relativna slabost Ferrarija.

Alonso je i dalje na prednjem delu grida iako je zadnju pol poziciju imao pre skoro godinu dana na VN Nemačke 2012.

''Jasno je da nismo na nivou na kom bi trebali biti u kvalifikacijama. Shvatamo da su neki od naših rivala veoma, veoma jaki i to je cilj koji trebamo da postignemo veoma brzo kako bi se uverili da je naš potencijal u toku trke koristan na mnogo jači način,'' prizna je Ferrarijev šef tima.

Prošle sezone, kada je Alonsova kvalifikaciona borba bila još izraženija, dva puta je bio primoran da odustane u prvom krugu. Međutim, prednost čistog vazduha tokom startovanja sa prednjeg dela grida je ono što Domenicalia najviše brine.

''Ukoliko startujete vodeći onda sigurno možete upravljati pneumaticima na bolji način.'' Obrazložio je Italijan.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Pirelli negira Ferrarijevu i Lotusovu prednost

Mnogi misle da Ferrari i Lotus imaju prednost sa ovogodišnjim Pirelli gumama.

Jedna od teorija je Lotus ima nepravednu prednost nad drugim timovima, jer Pirelli koristi Renaultov bolid iz 2010. godine za testiranje svojih pneumatika, tj. bolid koji je razvio i napravio sadašnji Lotus u svojoj bazi u Enstoneu.

„Mi smo, svakako, učinili sve što smo mogli da izbegnemo da bilo koji tim stekne prednost od naših test podataka“, rekao je Paul Hembery.

On dodaje da su rivalski timovi odbili njihov predlog, da podele teret izmedju sebe, tako što bi Pirelliju omogućili test automobil.

„Mi smo čak predložili da se smenjuju na testovima naših guma, ali nijedan naš predlog nije prošao“, rekao je Hembery: „Dakle, sad nemaju razloga da se žale.“

Hembery je takodje odbacio ludu teoriju, po kojoj i Ferrari ima prednost nad ostalim timovima, zbog zajedničke nacionalnosti Ferrarijevog vodećeg pilota, Fernanda Alonsa i njihovog glavnog test vozača, Jaimea Alguersuarija.

„Neko mi je zapravo rekao da Fernando i Jaime i ne razgovaraju“, nasmejao se Hembery: „U svakom slučaju, kako bi komentar mogao da bude pretvoren u dizajn? To je teško postići.“

„Pa čak i da možete da dobijete nešto iz toga, to bi bilo prilično minimalno.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

"B" McLaren nije povratak u 2012.

Nova verzija MP4-28 je revidiran ovogodišnji model McLarena, a ne bolid iz 2012.

McLaren sprema potpuno drugačiju verziju MP4-28 za VN Španije, koja se vozi sledećeg meseca, ali šef tima, Martin Whitmarsh tvrdi da „B“ verzija bolida nije povratak na bolid iz 2012. već je revidirana verzija ovogodišnjeg modela.

Nemački Auto Motor und Sport izveštava da će “B“ bolid McLarena u Španiji imati nova krila, nove sidepodove, nov izduvni sistem, nov pod bolida i nov poklopac motora.

„Nos će i dalje biti visok“, rekao je Whitmarsh: „I prednje vešanje će i dalje biti pullrod vešanje.“

Jenson Button podržava odluku McLarena da se nastavi sa razvojem ovogodišnjeg bolida, umesto da se vrati na verziju iz 2012.

„Istina je da smo bili veoma konkurentni prošle godine“, rekao je Button: „Ali, teško je reći da li bi to bilo dovoljno za 2013.“

„Na duge staze, bolje da idemo napred sa ovim što imamo.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Mirno u Bahreinu

Jean Todt i Bernie Ecclestone kažu da ovonedeljna VN Bahreina napreduje

Odgovarajući na pozive antivladinih sukoba u Bahreinu da bi se trebala otkazati trka, FIA-in predsednik Jean Todt je rekao u pismu: ''Čvrsto smo uvereni da sport i Velika Nagrada mogu imati pozitivan i zdrav efekat u situacijama gde konflikt, socijalni nemir i tenzija izazivaju nevolju.''

Takođe, citiran od strane Daily Mail-a, vlasnik Formule 1 Ecclestone kaže: ''Sada je prekasno napraviti bilo kakve promene u kalendaru.''

Dok će Ecclestone prisustvovati trci, predsednik FIA-e ostaje po strani što je izazvalo neke kritike.

Jedan od FIA-nih članova je citiran od strane Speed Week-a: ''Naš predsenik je ljut.''

''Rečeno je da on ne dolazi jer je uplašen, ali njegov odgovor je da je njegov sin (Nicolas) tamo kao i mnogi drugi ljudi koje on voli i poštuje.''

Zaista, stvaranje zabrinutosti i kritika od strane nekoga ustvari ne odražavaju pravo stanje u Bahreinu.

''Situacija u Bahreinu je mirna,'' rekao je Andrea Cremonesi, dopisnik italijanskog La Gazzetta dello Sport-a.

''Slike nasilja i protesta koje vise u redakcijama širom sveta svakodnevno su u potpunoj suprotnosti sa onim što zapravo vidite kada prvi put sletite u Bahrein.''

Mathias Brunner, dopisnik nemačkog Speed Week-a, se slaže: ''Bahrein je u tranziciji i mnogi ljudi su nezadovoljni svojom situacijom.''

''Ali jednostavno nije istina da je Formula 1 premeštena u oblast građanskog rata.''

Speed Week-ov FIA-in izvor je rekao nekim drugim novinarima, uglavnom iz Velike Britanije, da ''imaju dnevni red''.

Ali čak i Jonathan McEvoy iz Daily Mail-a izveštava ove nedelje: 'Gostoljubivi ljudi, tihe ulice, i jedini koktel na vidiku nije molotovljev već se služi u kristalnim čašama sa ledom.''

Comment

Working...
                                X