Mercedes 190D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hagor
    CBC Senator XXL
    • 05.12.2007
    • 362
    • Krusevac

Mercedes 190D

Dakle mercedes je 88 godiste, ali prva registracija mu je 90-te godine, ja sam drugi vlasnik, masina je u perfektnom stanju, auto je veoma udoban i komforan(ipak je to mercedes), ali ipak je i veoma trom, ima 2000ccm i 75ks, max sam ga vozio 150km/h mozda moze jos nesto vise od toga da postigne kao krajnju brzinu ali neverujem da moze jos mnogo. Trenutno je sve na autu fabricki(osim glupih presvlaka koje cale neda da se skinu i kuke koja je inace potrebna caletu),prosecna potrosnja po gradu je 6l, uskoro je u planu neko malo sredjivanje, providni migavci, alu felne, siroka lajsna(ako uspem negde da je nadjem) farbanje crnih detalja u boju auta, poliranje, ali tok tek posto zamenim astru, a sad evo malo slicica

BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
    Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god
  • Djux
    CBC Veteran
    • 10.08.2007
    • 133
    • Zemun

Da tako je bukvalno u sopstvenoj reziji mozes napraviti redizajn model od njega. Inace fino izgleda, vidi samo da maknes ovu zutu nalepnicu pozadi,bas nekako bode oci. A kuka...neka je, korisna je to stvarcica ....veoma

Comment

• hagor
      CBC Senator XXL
      • 05.12.2007
      • 362
      • Krusevac

ma poskidacu sve te nalepnice, naravno, nego koliko otprilike kosta da stavim siroku lajsnu i branike nove?

Inace felne koje su u planu su fabricke od 124-oke, i vec sam ih nsao sa novim gumam za 200e

Comment

• Djux
        CBC Veteran
        • 10.08.2007
        • 133
        • Zemun

Hm ako si nasao one 15-ce alu sa 8 rupa pun pogodak. Samo ih lepo ocisti i ispoliraj. Siroke lajsne...hmmm to bi trabalo opgledati na nekom otpadu i sl. jer ipak moras ih sve izmenjati plus barnici. Za barnike ce verujem biti manje posla ali za lajsne nisam siguran zbog toga sto se sigurno razlikuju zabice i mesta koja drze ta lajsne. Ne zaboravi da sve te delove treba izlakirati za sta opet treba bar 150-200eur.

Comment

Originally posted by hagor
          ma poskidacu sve te nalepnice, naravno, nego koliko otprilike kosta da stavim siroku lajsnu i branike nove?

Inace felne koje su u planu su fabricke od 124-oke, i vec sam ih nsao sa novim gumam za 200e
          Za siroku lajsnu su branici skupi (drze cenu). Ranije su samo lajsne bez branika bile 1000DM = 500 EUR sad je dosta pala cena. Ja imam negde viska jedne siroke lajsne i nesto kopci ali nemam branike. Imam i pragove sve je to neka metalik svetlo plava boja. Inace lajsne se fabricki farbaju u drugu nijansu u odnosu na karoseriju i obavezno metalik i kada karoserija nije metalik. Inace ide specijalan polumat lak posle nabacivanja baze, ne ide obican full sjajni osim kod 16v modela

pozdrav
          shaq

Comment

• hagor
            CBC Senator XXL
            • 05.12.2007
            • 362
            • Krusevac

Evo slika kako izgledaju felne, doduse ove koje sam ja nasao su kao nove, znaci tacku nigde nemaju

a inace sto se tice farbanja i lakiranja, tu se ne brinem jer imam odlicnog majstora, koje doduse dobar prijatelj sa caletom i dosta nam jeftino radi

shaq nema veze za pocetak ce da prodje i sa fabrickim branicima, samo cu da ih ofarbam u boju auta, a posle kad se nabve original za siroku lasnu bice postavljeni, inace u planu je i i ona kao prohrom lajsna oko tockova, onaj deo kod prednjeg i zadnjeg krila

Comment

felne su extra. Znas kako sto se tice prednjeg branika vise ga podmladi i ulepsa sam prednji branik od siroke lajsne nego sve ostalo od siroke lajsne veruj mi

Tako da ti je moj savet prvo nadji branik kompletan sa sinom (sina od uske ne pase) i obavezno da ima onaj poklopac za vucu, jer sam on kosta skoro 50eur u MB

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Zaista lepa meca.Davno sam imao jednu 190-ticu i jako me lepo služila.Uzeo sam je na 220000 km, vozio je još 80000 km i prodao.Koliko znam auto se i dalje vozi i svi su zadovoljni!
                Bilo bi zaista lepo da uradiš taj ristajling, ali kao što neko reče, to košta čak i na otpadu!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• vaskemica
                  CBC Veteran
                  • 22.01.2008
                  • 108
                  • Srbija,Kragujevac

Auto dobro izgleda i solidno je očuvan.Plan ti je super samo to neće izaći baš jeftino,jer sam ja jednom prilikom po nekom nevremenu uleteo u neke rupe i iizgubio jednu lajsnu

,srećom sam je našao posle dva dana u nekom kanalu.Najjeftinija je bila 2000 dinara + farbanje,polovna naravno.Meni bi bila bolja varijanta da ga središ i doteraš maksimalno i da ga ostaviš originalnog izgleda.

Nisam ga još vratio jer sam izgubio kopče a ne vraća mi se da ne bude dobro pričvršćen.
                  Nije dozvoljen link prema drugom forumu, promenio Dora

Comment

• hagor
                    CBC Senator XXL
                    • 05.12.2007
                    • 362
                    • Krusevac

odustao je cale od lajsne i branika, samo ce da ga ovako uradi sve u jednu boju,ali felne i bele migavce doduse za sada jos nista jer je moj auto u prvom planu

Comment

Working...
                    X