Uvodjenje video nadzora u stambenoj zgradi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Uvodjenje video nadzora u stambenoj zgradi

U zgradi u kojoj zivim u toku je prikupljanje ponuda za ugradnju video nadzora. Ono sto je najveci problem jeste nerazumevanje u komponente jednog takvog sistema, sarolike cene, kao i najbolji odnos placeno-dobijeno. Ono sto je sigurno i sto je dogovoreno na skupstini stanara jeste sledece:
    - video nadzor je aktivnog tipa, znaci imace DVR koji moze da snima najmanje 15 dana
    - imace 2-3 IR kamere
    - sva prateca oprema, kablovi, vodjice, konektori, instalacioni orman....

Za sad imam samo jednu ponudu, od ponedeljka ce biti jos dve. Sledeca ponuda je iz firme Salmont:

-4Ch digitalni multiplexer - DVR, AVC-791 sa HDD 500Gb, WEB server.....350eur
    -Kolor/Mono, day/night, dome camera, 1/3'', 540 TVL, osetljivost 0.006lx, BLC, ALC, sa varifocal optikom 4-9mm, 12Vdc, WS M-46, za montazu na zid ili plafon..........2x135eur
    -Blok napajanja kamera 220/12Vac, 4A...............55eur
    -RF modulator UHF..........45eur
    -Metalni instalacioni orman za smestanje opreme 600x500x100mm, za montazu na zid ili bravicom.........55eur
    -Kablovi, set konektora za povezivanje, programiranje sistema, pustanje u rad i obuka korisnika............150eur

Suma sumaru 925eur
    Navedene cene su bez PDV-a

Prvo sto me zanima da li je ova cena ok za ovakav set!??
    Drugo sta je bitno i na sta obracati paznju kod kamera, kakav DVR... Da li kamere imaju mogucnost zumiranja ako se nesto desi!? Sta kada nestane struje, postoji li neku ups i koliko bi on kostao!?
    Sve sto vam padne na pamet, a da je od znacaja pisite.
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Re: Uvodjenje video nadzora u stambenoj zgradi

Ajd ovako na brzinu:

Ovaj DVR snima 100fps u cif rezoluciji (352x288) sto je ok ako ce se monitoring raditi na tv-u, ukoliko se cuvaju frejmovi u max PAL rezoluciji onda imate samo 25/2 po kanalu sto je opet OK ako cete koristiti samo 2 kanala.
    Kamere imaju malo jacu cenu, ima finih modela ispod 100€ istih karakteristika. Nemaju zoom i ne ocekujte to za ovaj novac, kamere sa PTZ kontrolom su daleeeeeko skuplje.
    Ups ce vam trebati ukoliko zelite da snimate i kad nestane struje, racunajte da svaka IC kamera trosi do 0.5A a sam DVR sa HDD mozda oko 30W pa izracunajte koliku autonomiju na baterije hocete. start je od 50€
    Sve u svemu, to su te cene, plus-minus 10%, ne ocekujte da nadjete mnogo jeftinije sa istim kvalitetom. Obratite paznju kolika je garancija na opremu i izvedene radove.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Kada za DVR kazes kanal mislis na broj kamera!? Podaci sa kamera ce se smestati na HDD, a odlukom vecine stanara bice omogucen i monitoring u svakom stanu pojedinacno preko tv prijemnika.
      Sto se kamera tice da li su one manje vise slivnih karakteristika, barem ono sto se na nasem trzistu u najvecem broju slucajeva moze naci!? Koja je razlika izmedju dome i obicnih kamera!? Jel samo u pitanju njihov oblik, kuciste ili ima i tehnickih detalja i karakteristika!?
      U slucaju da se javi potreba za skidanjem video zapisa sa HDD-a da li dvr poseduje cd/dvd rezac ili se podaci prenose preko usb-a na komp!?
      Za ups sam pitao cisto zbog saveta da li uzimati i to ili ne. Retko kad nestaje struje, pogotovo uvece ali opet kad se vec daju tolike pare...
      Zaboravih da za prethodni post napomenem da je garancija 12meseci.

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394
        • tu iza coska(Milwaukee USA)

nadjete ovako nesto
        http://cgi.ebay.com/4-CH-DVR-SYSTEM-500 ... 5555wt_848
        sto se tice kvaliteta , neverujem da cete ista naci kvalitetnije jedino ako se ne odluciti da potrosite big $$
        sistem koi vam je ponudjen nije nista bolji od ovoga
        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Otprilike znam koliko ce nas kostati video nadzor, samo sam hteo da za tu sumu novca dobijem ono najbolje, da cujem sta sve postoji, sta se u praksi pokazalo kao dobro, da cujem neke eventualne mere opreza i sl. Cim stignu i ostale ponude postovacu ih.

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

Imam taj dvr u radnji i nije los ali postoji noviji model, obratite paznju..

novi model je KPD-674 i njegova mogucnost je snimanje u H.264 u odnosu na mpeg4 kompresiju koja je veca i nije kvalitetnija, slusanje preko mreze live sto sa 761 nije bila mogucnost i naravno usb backup neogranicene velicine dok je 761 bio ogranicen na 512mb(10 minuta snimak)

kontrole su odlicne, lako se udje u stos i ima odlicna podesavanja, skidanje snimaka je lako ako vas umreze direktno ali ce biti malo bolno da tolimo megabajta skidas ukoliko ste preko interneta..

Moja preporuka za kupovinu je aca vraniskovski tj kbc security a njegov telefon je 064/1555-914

sigurno ce ti napraviti najbolju ponudu u srbiji

pozz

dodatak
            sad sam video da ide i rf predajnik pa necete moci od kuce kontrolisati dvr ili kamere, imacete samo pregled na odredjenom kanalu..

ne bi bilo lose da ga nekako nakacite na mrezu, tako bi imali kontorlu i pregled iz stana preko kompa, ovako se mora silaziti dole i skidati snimak

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Ovakve informacije se cene! Respect!! Kako sam mogao znati da recimo navedeni DVR nije pogodan zbog toga i toga i koji ga model nasledjuje...
              Inace gde se nalazi taj KBC Security, nisam uspeo da vidim adresu, a nemaju ni svoj sajt vec sam ih nasao na videonadzor.org!?

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

decko je iz panceva, slobodno ga pozovi i ispricaj se sa njim, normalan je i usluzan..

sajt im je bas taj, zvanicnu prezentaciju firme nemaju

Comment

• Trivo
                  CBC Senator
                  • 02.06.2005
                  • 202
                  • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Imam jedno pitanje na ovu cijenu gore,koliko su ruke tj ugradnja?Cijena je korektna vise manje,moze i nize za jedno 100 eura a da se ne izgubi na kvaliteti.Ako si zainteresovan za jos jednu ponudu javi mi pa cu da ti posaljem.Inace radim 10 godina u firmi koja se ovim bavi vec 20.Evo ti i sajt,mozes i nazvati pa se raspitati direktno.http://www.ddsystem.co.rs
                  VW 1200 1972god.
                  VW Golf 1.3 1988god.
                  FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

@JAPANX
                    Meni vise odgovara da saznam sediste firme ili lik to radi honorarno!? nekako mi je bzvz da o tome caskam preko telefona, a opet da se cimam do PA mi bas i ne ide u korist. Mislim, nista licna, hvala ti za info ali znas kako je kad jedan (odnosno moja malenkost) trci i juri za celu zgradu da za odredjen novac dobiju ono najbolje koje ce odlicno sluziti i zlu ne trebalo opravdati svoju investiciju, a sve ostale zabole qratz i jedino sto dobijes jeste tapsanje po ramenu uz recenicu 'dobar si ti mali'!

@Trivo
                    Sto se cene to je cena sto se kaze kljuc u ruke. A mislim da sam naveo da je i ugradnja uracunata u to:

Kablovi, set konektora za povezivanje, programiranje sistema, pustanje u rad i obuka korisnika............150eur
                    Pogledacu sajt, a ti mi svakako ponudu mozes poslati na pp.

Inace, sto se tice DVR-a on mora imatu f-ju da se preko neta i preko IP adrese moze njemu pristupiti i tako skidati podaci i vrsiti nadzor u realnom vremenu. ndam se da si na to mislio JAPANX!?

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Almaks Security Systems:

http://www.megaupload.com/?d=2H872KXU

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Tesla Sistemi:

Comment

• vujke
                          Admin
                          • 29.09.2004
                          • 1673
                          • Mladenovac
                          • Daewoo Lanos 1.5SX

Milos iz Tesle je to fino nakitio dalje necu da komentarisem
                          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Ajde ti lepo meni plasticno i srpski receno reci sta znaci nakitio i za sta konkretno Ja se video nadzor ne razumem, mogu samo neke osnovne stvari da znam, a cene su skoro pa slicne.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Evo i jos jedne:

Comment

Working...
                              X