Plastobit preko farbe?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomashin
    CBC Početnik
    • 10.03.2008
    • 2
    • Beograd

Plastobit preko farbe?

Pozdrav i poštovanje za entuzijaste. Koristio bi mi savet oko ideje da pola limarije automobila plastificiram na neki relativno jeftin i pouzdan način. Naime, hteo bih ubijem par muva jednim udarcem i da mi auto izgleda kul. U pitanju je Lancia Y iz 1998., limarija je u estetski lošem stanju, što izgrebano, što sitno ulubljenjo itd ali generalno zdrav lim... Meni extra kako su rešeni Audi allroad modeli, pa sam uočio da gomila 4x4 karavana postoje sa sličnim aplikacijama od plastike na sajtnama i blatobranima spolja... Ipsilonka ima lajsnu koja ide oko celog auta i napravio sam u fotošopu simulaciju kako bi otprilike izgledalo kad bih udario neki crni plastobit na celu površinu ispod te linije i npr metalik antracit cast foliju na gornji deo. Slika je u prilogu (početni izgled je isti kao moj komad, metalik plava sa hrom maskom). Relevantna činjenica je da je auto star 14 godina i da zadovoljan ako mi uz ove radove potraje još 4-5 (što može da utiče na izbor materijala za celu akciju).

Da ne prdim više i širim priču, treba mi par preporuka:

1. Da li je uopšte isplativiji tretman plastobitom od farbanja
    2. Ukoliko jeste, koji je proizvod najbolji za tu svrhu (tipa Body 950, neki Wurth ili 3M) i ako znate cenu i gde se može nabaviti
    3. Kakva bi trebala priprema, da li treba šmirglati farbu da bi se bolje primilo, da li ne sme na git nego mora git da se impregnira nečim?
    4. Kolika je okvirna potrošnja materijala po kvadratu za ovu svrhu (s obzirom da ide na branike i stranice gde postoji mogućnost češanja i grebanja).
    5. Da li je potrebno nakon što se nanese plastobit lakirati i koja bi trajnost mogla da se proceni za taj tretman

Izvinjavam se ako postoji već negde slična tema, ja sam pokušao pretragom i nisam našao, slobodno me uputite na nju, i unapred hvala za svaku informaciju koju dobijem (s obzirom na to da sam tražio gomilu )!

Working...
X