audi a4 1998.god. kvacilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gilekm
    CBC Veteran
    • 16.01.2010
    • 121
    • Kosovska Mitrovica

audi a4 1998.god. kvacilo

zdravo svima,imam audi a4 1998.god. 1.8, 92kW tip motora ADR interesuje me da li moj auto ima "plivajuci zamajac" ili ne?unapred zahvalan na odgovoru!!!!
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Benzinac iz 1998. teško da ima plivajući...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Delkan
      CBC Senator XXL
      • 14.06.2005
      • 829
      • 60 km From BG,West

Taj motor ima DMF (plivajuci zamajac),osim ako neko pre tebe nije uradio konverziju na obican.
      Nesto ne valja?

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Originally posted by comi 1342 View Post
        Benzinac iz 1998. teško da ima plivajući...

To sam i ja prvo pomislio,medjutim ADR motor ima.

Comment

• gilekm
          CBC Veteran
          • 16.01.2010
          • 121
          • Kosovska Mitrovica

Originally posted by Delkan View Post
          Taj motor ima DMF (plivajuci zamajac),osim ako neko pre tebe nije uradio konverziju na obican.
          Nesto ne valja?
          lamela mi "hvata" dosta visoko,skoro na kraju pedale,tako da mislim da je pri kraju i da ce morati brzo da se menja pa sam mislio da se raspitam oko toga, da li se menja samo set (lamela,korpa i druklezaj) ili ima i taj zamajac i da li i on mora da se menja kada se to bude radilo???
          a po malo i trza pri polasku.
          kako se radi konverzija na obican (ako ima taj zamajac) i sta bi me manje kostalo??
          hvala unapred na odgovoru!!
          Last edited by gilekm; 16.05.2013, 22:00.

Comment

• gorky
            CBC Senator XXL
            • 08.06.2007
            • 860
            • Vojvodina,Kikinda

pa naravno da konverzija na 'obican' kosta neuporedivo manje,upravo sam danas montirao set kvacila sa plivajucim zamajcem na B4,covek je delove platio 72000rsd...

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

Zaista ima, sory za dezinfo...
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• gilekm
                CBC Veteran
                • 16.01.2010
                • 121
                • Kosovska Mitrovica

jos mi recite sta mi sve treba od delova i kako da odradim tu konverziju na obican,i da li ce to imati neke posledice u radu motora i transmisije?

Comment

• kalimero1
                  CBC Senator XXL
                  • 01.11.2010
                  • 318
                  • zagreb
                  • c5

sve dobiješ u setu,razliku češ osjetiti jedino ako si superosjetljiv.

Comment

• gilekm
                    CBC Veteran
                    • 16.01.2010
                    • 121
                    • Kosovska Mitrovica

Ne razumem,mozes li biti malo detaljniji?Nisam toliko osetljiv,ali me interesuje sta kupujem ako zelim da predjem na obicno kvacilo bez "plivajuceg zamajca" da li se kupuje drugi zamajac (obican) ili sta vec???

Comment

• kalimero1
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2010
                      • 318
                      • zagreb
                      • c5

dobiješ zamašnjak korpu lamelu drukležaj i šarafe i koliko sam upučen u cijene u zg a jesam sve to te izađe manje
                      nego da kupiš samo novi dmf.pogledaj ako kod vas ima koja intercars trgovina oni su dosta povoljni.

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Ako nisi neki "divljak" na kvacilu,nebi trebalo da bude nekih posledica po menjac ako stavis obican zamajac. Kvacilo ti hvata visoko zato sto je lamela potrosena,a sto se tice tresenja pri polasku,moze da bude od lamele a moze i od zamajca.
                        Kada se skine menjac,postoji procedura provere zamajca,neka ti majstor koji ti bude radio proveri pa ces znati na cemu si.

Comment

• gilekm
                          CBC Veteran
                          • 16.01.2010
                          • 121
                          • Kosovska Mitrovica

ja bih da nastavim ovu temu posle duzeg vremena,zna li neko (posto u ranijim postovima znate tip kola ipak evo audi a4 b5 1.8 kodna oznaka motora ADR 1998.god.) od kojih kola treba da nabavim set za konverziju sa plivajuceg na fiksni zamajac ili se nabavlja pojedinacno,zamajac pa set kvacila ili kako vec zamajac treba imati isti broj zuba kao ovaj postojeci (zbog anlasera)...svaka pomoc u vidu saveta je dobrodosla!!!naravno mislim na Srbiju gde se tu moze nabaviti?
                          Last edited by gilekm; 15.11.2018, 22:16.

Comment

Working...
                          X