Alfa 156 1.8tspark

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igorkrnic
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2007
    • 572
    • Kikinda

Alfa 156 1.8tspark

Pozdrav, nov sam ovde, imam alfu 156 2000. god sa 1.8 tspark motorom.

Ugradjen je landirenco sekvent plin i otkako sam uradio veliki servis i ugradio plin imam problem kad je hladan motor.
    Problem se javlja ujutro samo ili zimi ako auto stoji dugo napoplju.

Naime kad upalim ujutro auto, palim ga na benzin i on na benzin mora da radi dok se voda ne ugreje na 40 stepeni i tek onda se moze prevaciti na plin. To traje zimi oko 2 min. Ali ta 2 minuta se pretvore u nocnu moru.
    Vergla normalno i upali na zub i dignne na nekih 1100 obrtaja i posle 3 sekunde jednostavno krene da se gusi i radi ko na 2 klipa i cak se i ugasi. Ako krenem da mu pumpam gas ne ugasi se ali se muci i cuje se pucanje u usisnoj grani.

Evo kako to izgleda i zvuci:
    Znaci jedva radi, gusi se, puca u usisnoj grani, ali to sve ispod 2000 obrtaja, ako uspem da ga napumpam preko na 3000+ onda radi sasvim normalno.

Probavao sam dizne cistio vise puta, menjao usisnu granu, od majstora do majstora ali nista...imam ok pritisak goriva i kazu da su bombine ok...

I onda sam ja jedno jutro probao da iskljucim protokomer i evo sta se desilo:
    Znaci upalim ga, a on stoji, ne gusi se i ne gasi. Jedino kad mu dam gas malo naglije onda se ugasi, sto je valjda normalno jer ne moze bez protokomera. Jedino ako mu mic po mic dajem gas polako onda digne lepo obrtaje. I cim sam opet prikljucio protokomer on krenuo da se gusi

A kad mi prebaci na plin, radi ko sat:

Da li je neko mozda imao iskustva sa ovim i da li da ulazim uopste u kupovinu novog protokomera jer mi je majstor Djukic iz ZR rekao da je i to probao i da nije do toga...on mi kaze da moram staviti novu usisnu granu koja kosta 1000 eur, a ja stavio polovnu al ispravnu...

sta raditi ?
  • Player
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 458
    • Novi Sad
    • Alfa Romeo GTV V6 TB

Kakvu bre novu granu za 1000€
    I nemoj tako da dodajesh gas olako, jer grana mozhe da pukne i na benzinu.

Kakvu granu si stavio?

Ili ne valja protokomer ili nije dobro nashtelovan plin pa zato zeza na benzinu... verovatno i jedno i drugo.

Poz
    Objects in the mirror appear
    TO BE LOSING !!!

Comment

• kilson
      Moderator
      • 09.10.2004
      • 3216
      • NoviBGD
      • AR 75 GT

Meni ovo izgleda kao da je lambda sonda otishla u vechna lovishta... Ima li gore neka poshtena dijagnostika?
      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• torlak
        CBC Veteran
        • 10.11.2007
        • 100
        • knjazevac

mislim da l.sonda ne igra ulogu kad je mtor hladan.
        lici mi na protokomer,imao slicne ,ako ne i iste simptome.

Comment

• vuk_klek
          CBC Član
          • 26.11.2007
          • 13
          • Klek

Pusti Djukica djavoli ga pili. Meni je rekao da bi mi zamenio zadnje silen blokove treba ceo zadnji trap promeniti
          Nema veze sa temom ali samo da kazem kakvi su majstori. Oni misle da mi ne znamo bas nista.

Comment

• munRu
            CBC Član
            • 29.06.2007
            • 22
            • BGD

Auuuu brate pa kad nije siguran sto da menjas, ja sam imao slicne probleme nije isti auto al isti simptomi, evo pogledaj

Mislim da ujuttru najvise ima veze bas taj senzor temperature vode, da motor nije zagrejan. A lambda pocinje da fercera tek kad se zagreje.

I nemoj da bacas pare bez potrebe verovvatno je neka glupost, kao i kod mene. Probaj nadji taj senzor i vidi sta ce se desiti.

Comment

• igorkrnic
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2007
              • 572
              • Kikinda

hmm, usisna grana je stavljena sa drugog istog motora koji je radio (izasla me 250) mada moja grana je bila otvarana i falila je jedna gumica unutra na usisu pa sam se odlucio da nabavim drugu ali eto nije do toga...

lambda sonda je stavljena bila nova kad sam radio veliki servis ali sam nedavno stavio ispravnu polovnu ali alfinu jer ona nova je bila neka fiatova pa mi trosio puno, sad manje trosi ali isti problerm

Isto sam kod djukica stavljao novi temperaturni senzor, izgleda mi uvalio fiatov

Ne verujem da je do plina jer motor radi normalno kad se ugreje.

Evo sad drzim iskljucen protokomer i ujutro kad ga upalim nema gasenja niti gusenja a gas se lepo dodaje ali kad ga jako jako polako dajem, i lepo sacekam da se ugreje, polako prebacim na plin i sibam, ali trosi u PM bez protokomera

probaci kod mog majstora u kikindi da stavim drugi senzor i protokomer. On ima 147 2003 1.6 tspark. Mislite da su isti protokomeri ?

Comment

• Saby
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 408
                • Horgos

evo ja se malo navezbao stim ZLOTOKOMERima to moze ljudi da potvrde
                odvrni dva srafa na zlotokomeru i okreci malo ili levo ili desno, i ako dodje sebi prima gas, ne gusi se i tako to, onda odes kupis novi i teras
                ps: passe od lade 110 efi na koji pise Zdelano v russiji
                kosta 50 yura
                Fun starts @ 3000 RPM
                Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

heh nemam ja te srafove, ovo je noviji model motora
                  nista, kad probam drugi protokomer ako bude opet kenjao zapalicu ga
                  mada evo sad se vozam bez protokomera bez problema (osim sto sad trosi oko 20l )

Comment

• Player
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2006
                    • 458
                    • Novi Sad
                    • Alfa Romeo GTV V6 TB

Nemoj da se vozish bez protokomera!

Nema veze da li je lambda sa fiata ili alfe... isti q...

Imash te shrafove shto ti Saby kazhe, bash na tvom motoru, ali ni to nije reshenje... kupi novi...

Pomiri se da imash takav tip protokomera koji jednostavno lako i chesto crkava... vecina danashnjih automobila ima taj tip protokomera.

Stavi novi prot. resetuj komp... vozi 100km da se kalibrishe i trebalo bi da sve bude ok.
                    TO BE LOSING !!!

Comment

• Saby
                      CBC Senator XXL
                      • 25.11.2004
                      • 408
                      • Horgos

ma moras imati 2 srafa da bi ga izvadio iz kucista, 32201 motor ne? samo zato treba da okrece da vidi dali je kvar u protokomeru,i ja vozio bez i trosio ko sumanut... i zaboravi na sport filter
                      Fun starts @ 3000 RPM
                      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Player
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 458
                        • Novi Sad
                        • Alfa Romeo GTV V6 TB

Originally posted by Saby
                        i zaboravi na sport filter
                        Shtooooo ? Da vidish kakav ja sad imam... mogu glavu u njega da gurnem
                        Ali je zato jedan rezervni protokomer uvek u gepeku
                        TO BE LOSING !!!

Comment

• b_samardzic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 1557
                          • Smederevo

Nisi napisao kako ti radi na benzinu kad se ugreje.
                          Ti imas sekvent pa ako je neispravan protokomer ni na plinu ne bi radio dobro.
                          Mislim da ti je plin poremetio mape na benzinu.
                          Probaj da resetujes ECU. Skini uvece klemu sa akumulatora pa probaj ujutro da upalis.

Comment

• Saby
                            CBC Senator XXL
                            • 25.11.2004
                            • 408
                            • Horgos

to sa skidanjem kleme na ovo ne pali
                            @player: pitaj selektora kolko protokomera on potrosio sa kn om moze suvi neki al opet nije nesto zeljan da nauci nove parametre sa filterom
                            Fun starts @ 3000 RPM
                            Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Player
                              CBC Senator XXL
                              • 13.04.2006
                              • 458
                              • Novi Sad
                              • Alfa Romeo GTV V6 TB

Suvi sam i stavio... za sada nema problema.

@b_samardzic

Ne ide ide bash tako reset kod ovog sistema ubrizgavanja... mislim ide, ali postoji procedura posle reseta koja se
                              mora isposhtovati inace bude problema. Nije varijanta reset i teraj.

Dosta puta sam pisao u Alfa sekciji kako se to radi, da se ne ponavljam.
                              Mozhe to proba za pochetak... ako bude bolje onda lako mozhe biti do plina.

Ali i dalje mislim da treba promeniti protokomer, po meni taj tip MAF-a treba baciti na svakih 30k km pa koji god da je auto u pitanju
                              TO BE LOSING !!!

Comment

Working...
                              X