Alfa 156 1.8tspark

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobtel
    CBC Član
    • 31.08.2006
    • 62
    • Kikinda

a kod imenjaka na dijagnostiku da odes?
    kod njega je examiner iz vilmax-a.

Comment

• igorkrnic
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2007
      • 572
      • Kikinda

Originally posted by mobtel
      a kod imenjaka na dijagnostiku da odes?
      kod njega je examiner iz vilmax-a.
      Bio sam ranije i nikakve greske nije pokazivao, dogovorio sam se sa draxom ovde da stavimo protokomer drugi, mada mi se nekad desi da mi ler pada na skoro 0 pa se dize i tako varira pola minuta pa onda nastavi mirno da radi

ECU je resetovan po nekim tamo pravilima sa prikljucenom dijagnostikom, ali nije bas pomoglo, cak imam novi termostat i temperaturn senzor, dizne su ciscene 3-4 puta, al nista, a kad se ugreje normalno se vozi na benzin i normalno radi jedino se malo gusi kod oko 2000 obrtaja, to je bilo i pre plina.

sad kako sam iskljucio protokomer mogu vec hladnog da ga vozim na benzin, samo da polako dajem gas da on sam ubrzava, ako legnem na papucicu udavi se, menjam ga pa javim sta se desava

Comment

• mobtel
        CBC Član
        • 31.08.2006
        • 62
        • Kikinda

ako nista drugo svrati do mene pa cu ti staviti moj ... maf naravno, pa da vidimo sta se desava.

Comment

• igorkrnic
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2007
          • 572
          • Kikinda

vidi komsije
          koji si? imas isto 156 ? Znamo li se ?

btw: Bio sam danas do Igora, nakacio je examiner, pobrisao silne greske,malo gfledao i rekao da su dizne sjebane.

Onda sam mu ja rekao da sam video ovde na forumu taj fazon sa 2 srafa i njemu sinulo da je to radio na opelima.
          Ugasio motor, odvrnuo ona 2 srafa i malo zaokrenuo protokomer i vratio srafove tako da sad glava srafa drzi senzor ali srafovi ne idu kroz rupe protokomera i da me *ebes, motor radi ko lud na benzin, vruc, hladan, 6 sati je stojao napolju i kad sam ga upalio, radi ko zmaj.
          Nema vise nikakvih cupkanja niti knedli koje je ranije imao
          .
          .
          ....na benzin... ali sad mi na plin varira ler do skoro 0 obrtaja i nazad na 900 i trza i nema snagu...ne moze da se vozi, pa ga sad vozim na benzin.

u ponedeljak cu do majstor draxa da mi resetuje i komp od plina, nadam se da ce to biti ok jer sad on ima one sjebane podatke

uglavnom, zakrivljenje protokomera mi je resilo problem i majstor kaze da ostavim tako, pratili smo na examineru dok radi motor i dok turira...onaj grafik od lambda sonde se totalno krece u onoj dozvoljenoj granici.

Sta sad raditi? Nov protokomer? Da li je moguce da je ovaj ok samo da nije odgovarajuci? Vadili smo moj i izgleda ok, vidi se na njemu da je 2003 godiste znaci da je menjan...da nije neko stavio bofu neku..

Comment

• Player
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 458
            • Novi Sad
            • Alfa Romeo GTV V6 TB

Treba da se stavi novi... a ti kako hocesh.
            Objects in the mirror appear
            TO BE LOSING !!!

Comment

• igorkrnic
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2007
              • 572
              • Kikinda

narucen novi, stize

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

I toliko price, a ispade protokomer... Nazalost, veceras me zove ortak da mi kaze za slican problem i ja mu kazem to je protokomer sigurno, a on kazer ma nije on sigurno. Majstor ga otkacio u cetvrtak i auto ide normalno... A ja mu kazem, cekaj da vidis potrosnju!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• igorkrnic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.12.2007
                  • 572
                  • Kikinda

Do mojega. Dakle ovako.
                  Kad je mi je protokomer u srafovima, trokira na benzin, miris na izduvu se jako oseti, pucanja u usisnoj grani, vidi se i oseti da baca goriva koliko hoce...

Zakrenem protokomer samo van srafova, svaki parametar normalan na dijagnostici, znaci radi ko ventilator, miris je normalan, pravi za bezolovni, kao da sad normalno trosi ali sad na plin trokira, nema sanse, da ide, nema snage.

Isto se desava i kad stavim NOV protokomer...nisam vise sad pametan,

Na kraju sam vratio moj stari u normalan polozaj, i sad na plin radi standardno savrseno a na benzin malo prekida, ali ne kao ranije, mada videcu ujutro

I sta sad ?

Kaze majstor onda su dizne...ali kako bre onda normalno radi kad zakrivim protokomer...

Znaci jutrosa pre svega sa zakrivljenim protokomerom upalio motor i radio odmah ko sat, dam gas on prede...

aaa nisam pametan :@

Comment

• Player
                    CBC Senator XXL
                    • 13.04.2006
                    • 458
                    • Novi Sad
                    • Alfa Romeo GTV V6 TB

Jesi resetovao ecu posle ubacivanja novog protokomera?

To se mora uraditi kad god neshto takvo promenish da ecu ponovo pokupi podatke sa svih senzora...

Treba mu dosta vremena da dodje sebi veruj mi, reset pa vozaj 100 km na BENZIN pa onda vidi shta ce biti.
                    TO BE LOSING !!!

Comment

• igorkrnic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2007
                      • 572
                      • Kikinda

nisam ja menjao, majstor je, valjda zna sta treba...
                      ae sutra cu staviti taj novi pa cu resetovati i vozeti se
                      hvala

Comment

• Saby
                        CBC Senator XXL
                        • 25.11.2004
                        • 408
                        • Horgos

a reset uradis sam(nisam ni sad siguan da to tako radi al tako pise po forumima) das kontakt 90 sekundi(ne palis, ne radis nish) pa skines 90 sekundi, das pa upalis i pustis da se normalizuje leer treba mu nekih 2 -3 minuta da padne na 950 (naravno sve na benzinu) ne okretaj nov protokomer, ne voli!
                        Fun starts @ 3000 RPM
                        Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Player
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2006
                          • 458
                          • Novi Sad
                          • Alfa Romeo GTV V6 TB

Tako se navodno resetuje samo ler motor... i to tri puta po 90sec... nisam ni ja to probao.
                          TO BE LOSING !!!

Comment

• igorkrnic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2007
                            • 572
                            • Kikinda

eo novisti, dakle otkako smo vratili stari protokomer u ispravan polozaj, ja ujutro nemam vise problema na benzin osim malog prekidanja oko 2000rpm, preko toga je super, ali nema onog gusenja i propadanja, ali mi se pojebao plin bio. Znaci vozim ja i pred raskrsnicu kad stisnem kvacilo on toliko spusti ler da se skoroo ugasi motor (par puta mi se ugasio na sred kruznog toka...) a kad stanem na semafor ili slicno, ler varia od 50-1100 rpm. A dok tako stojim i plin varira, kako prebacim na benzin, motor miran i radi ko tigar.

Uglavnom, uzmem ja taj landi renco omegas program, spucam na laptop, uzmem od majstora kabl (posto sam bio kod njega i on je "nesto klikao" po programu i nije uradio nista) i krenem da cackam i ladno sredim to.
                            Znaci evo na plin ne propada, vise mi ne otvara plinske dizne 5ms vec oko 3.5ms (a benzinske rade na 3ms) na leru.

E sad to sve lepo radi ali na plin mi sad ide ostetno slabije i imam knedlu na 2800rpm koju sam ranije imao na benzin (sto i nije strasno)
                            tako da u subotu idem u BG kod jednog plin majstora u visnjickoj (preporuka saleta - level3) pa da on vidi da se to podesi.

Mada mislim da posle 550h odnosno oko 15000km na plinu je vec doslo vreme da se menja filter za plin

Comment

• igorkrnic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.12.2007
                              • 572
                              • Kikinda

Evo konacne situacije..

Dakle ostao je moj stari protokomer u normalnom polozaju i sad mi se vise ne gasi na hladan benzin ali nema sanse za voznju a na plin krenuo da mi rokira ler.

Bio sam sad u subotu u BG u AC Rasic http://www.lovatogas.co.yu/ da vidim zasto mi trokira ler na plin i ima mnogo manje snage.

Tamo sam otisao prema preporuci Sashe - Level 3 iz honda kluba.

Decko mi tamo bre podesio i sredio plin i ja zadovljan idem nazad kuci...

Dolazi to jutro, ja palim auto, i cisto da probam, kad ono gas normala...a tek upalio auto na -2 stepena.

Krenem ja da vozim, kad ono ide normalno...ja zaprepacen...

Evo sad posle skoro nedelju dana ja uopste nemam problema ni na plin ini na benzin kad je auto hladan niti kad je topao, cak sta vise radi ko da je nov..

Jeboe ne mogu da verujem da se ja drndam godinu i po dana samo zato sto majstor koji mi je ugradio plin i koji ne zna da ga podesi NE ZNA da kaze idi podesi plin kod nekoga ko zna...al ajd, dobar je on...

tako da problem mi je resen bez ikakvih ulaganja i moze lock ovde

Comment

• Player
                                CBC Senator XXL
                                • 13.04.2006
                                • 458
                                • Novi Sad
                                • Alfa Romeo GTV V6 TB

Originally posted by Player
                                Ili ne valja protokomer ili nije dobro nashtelovan plin pa zato zeza na benzinu... verovatno i jedno i drugo.
                                To je prvo shto sam ti rekao...
                                Drago mi je shto si reshio problem
                                TO BE LOSING !!!

Comment

Working...
                                X