Astra f- masnoca na cepu za ulje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Astra f- masnoca na cepu za ulje

U subotu uzeo da pregledam auto i kada se skine cep za ulje vidim beli talog(kao mast),nije mi za 5 hiljada od servisa kapi ulja potrosila,niti mi je pomesao sa antifrizom u boci akumulacionoj.Auto pali ide sve normalno ali vidim da je poceo da skuplja talog na cepu.Moja pretpostavka je da je to najverovatnije da je dihtung glave izgoreo pa da sitno pusti malo antifriza u ulje,ali opet nisam primetio penu na meracu koja je uobicajena za dolazak vode u karter,a na auspuh je poceo sitan beli dim da se pojavljuje.
    Napominjem da je auto astra f 1.6i 8V.
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Mislim da nema mesta panici. Verovatno si imao vise kracih voznji sa povecanom vlagom u vazduhu, a mozda ti i ulje nije najboljeg kvaliteta i eto pene na cepu. Bitno je da nema pene na meracu i da ti se rashladna tecnost nije zamutila. A beli dim na auspuhu je rezultat meteorologije a ne stanja motora. Ovih dana svi izbacuju beli dim na auspuh.
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Originally posted by Eon
      Mislim da nema mesta panici. Verovatno si imao vise kracih voznji sa povecanom vlagom u vazduhu, a mozda ti i ulje nije najboljeg kvaliteta i eto pene na cepu. Bitno je da nema pene na meracu i da ti se rashladna tecnost nije zamutila. A beli dim na auspuhu je rezultat meteorologije a ne stanja motora. Ovih dana svi izbacuju beli dim na auspuh.
      Druze i ja bih voleo da je tako ali mislim da ce ipak glava morati da se skida,jer veruj mi auto mi nikada nije nikakav dim izbacivao kako god da ga vozim,a ulje koje koristi me Mobil semisintetical(polu sinteticko)10W-40 i koristio sam ga i pre i nikada nije ni kapi trosio na 10000 km,a ne trosi ga ni sada ali ipak stvara skramu na cepu sto nikada nije ranije.

Comment

• Nikola
        CBC Senator XXL
        • 29.09.2004
        • 975
        • Indjija/Vojvodina

Lepo ti je rekao Eon, nista strasno nije u pitanju....
        Nemoj da te prevare da skidas glavu....
        .:Cuore Sportivo:.
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Originally posted by Nikola
          Lepo ti je rekao Eon, nista strasno nije u pitanju....
          Nemoj da te prevare da skidas glavu....
          Ne sekiram se zbog skidanja jer bi ju sam skinuo,nego da ne bude odem na neki dalji put pa da skroz probije na dihtungu i pomesa skroz.

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

Skini,uveri se da je sve u redu,pa je lepo vrati

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Pretpostavljam da je temperatira napolju chesto oko +4C stepena kad vozis auto?

Imas motor sa takozvanom fresh air crankhouse ventilacijom te je za izvesne uslove u atmosferi sve to normalna pojava. Bela "mast" je u stvari dertergentna reakcija na vlagu i pokazuje da je ulje jos uvek dobro.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• Davor
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2005
                • 498
                • Novi Sad

Originally posted by BOOST

Imas motor sa takozvanom fresh air crankhouse ventilacijom te je za izvesne uslove u atmosferi sve to normalna pojava. Bela "mast" je u stvari dertergentna reakcija na vlagu i pokazuje da je ulje jos uvek dobro.
                Ali Boost poceo je i beo dim mi baca na auspuh,a i da se oseti onako sitno antifriz i masan kondenz na auspuhu(od antifriza),mnogi mi pricaju da je i njima nedugo posle ugradnje gasa isto poceo da stvara belu skramu na cepu,a da im je na obradi receno da je zbog toga sto je gas "suvlji" pa je izgoreo dihtung glave.

Izvinite sto ne odgovam odmah na temu jer me internet nesto zafrkava zesce.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ostaje ti onda da otvoris motor i utvrdis razlog, ali kostace te sigurno...

Ipak mislim da nema panike jos uvek!!! Na mojoj Astri je plin vec 120k i nista se ne desava.
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Davor
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2005
                    • 498
                    • Novi Sad

Originally posted by Eon
                    Ostaje ti onda da otvoris motor i utvrdis razlog, ali kostace te sigurno...

Ipak mislim da nema panike jos uvek!!! Na mojoj Astri je plin vec 120k i nista se ne desava.
                    Sve je OK sa njime sto se tice paljenja,kako ide,samo sto je poceo da dimi belo a ne trosi ni vodu ni ulje.

Zvao sam Cubi-ja i kaze kompletno glava da se uradi je do 100evra(ali bas sve da se promeni),a dihtunzi glave,izduvne,usisne i ventil dekle= 30e i jos ulje i filter racunam da ce me olaksati oko 150e j*biga.

Comment

• Delkan
                      CBC Senator XXL
                      • 14.06.2005
                      • 829
                      • 60 km From BG,West

Originally posted by Davor

Sve je OK sa njime sto se tice paljenja,kako ide,samo sto je poceo da dimi belo a ne trosi ni vodu ni ulje.
                      Pa od cega ti je onda beli dim na auspuhu ako nista ne trosi(osim od kondenza)?
                      Koliko dugo je auto kod tebe?Da li si prosle zime vozio isti auto?

Comment

• Davor
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2005
                        • 498
                        • Novi Sad

@dzigibau

Stvarno dimi belo,a u akumulacionoj boci stoji isto na maksimumu antifriz,ne znam kako i zasto ali kondenz nije mi nikada bio tako veliki jer konstantno dimi a ne samo ujutro i kada je hladan.
                        Auto je kod mene 3 godine i nikada nije nikakav dim izbacivao bez obzira na uslove(na Kopu i Tari kada sam bio nije nista izbacivao a hladnije je tamo podosta).

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Ali Boost poceo je i beo dim mi baca na auspuh,a i da se oseti onako sitno antifriz i masan kondenz na auspuhu(od antifriza),mnogi mi pricaju da je i njima nedugo posle ugradnje gasa isto poceo da stvara belu skramu na cepu,a da im je na obradi receno da je zbog toga sto je gas "suvlji" pa je izgoreo dihtung glave.

Davore, ugradnja gasa nema nikakve veze sa belom skramom koja se stvara na poklopcu za dolivanje ulja. To sto mnogi "pricaju", baci u Dunav. Isto bi se desavalo da vozis i samo na benzin.

Ako nivo vode u posudi ne opada, odakle razlog za brigu?
                          Pusti motor da se skroz zagreje do radne temperatre, ili sacekaj prvi topliji dan i vidi da li ce "beli dim" da se izgubi, ili umanji.

Voleo bih da cujem i objasnjenje za ovo:

Sumnjam da mi je dihtung glave probio, posto uglavnom sam sreo podosta ljudi i na obradi su im rekli da je zbog gasa uglavnom produvao.
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Davor
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2005
                            • 498
                            • Novi Sad

Originally posted by IvanT

Davore, ugradnja gasa nema nikakve veze sa belom skramom koja se stvara na poklopcu za dolivanje ulja. To sto mnogi "pricaju", baci u Dunav. Isto bi se desavalo da vozis i samo na benzin.

Ako nivo vode u posudi ne opada, odakle razlog za brigu?
                            Pusti motor da se skroz zagreje do radne temperatre, ili sacekaj prvi topliji dan i vidi da li ce "beli dim" da se izgubi, ili umanji.

Voleo bih da cujem i objasnjenje za ovo:

Sumnjam da mi je dihtung glave probio, posto uglavnom sam sreo podosta ljudi i na obradi su im rekli da je zbog gasa uglavnom produvao.

@IvanT

Ne kazem da ima veze bela skrama sa dimom,ali i u servisu gde sam isao na praksu i kod Cubija na obradi su uglavnom kada auto produva na glavi konstatovali da je zbog plina koji je "tzv. suvlji " i da izgori dihtung glave zbog toga.Pa i hladno je vec dva meseca i nije pre nista dimio pa mi je sad malo cudno da odjednom pocne da dimi a nije uopste jaka zima zasad.

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Mehanicari u Srbiji me odusevljavaju iz dana u dan!

Sta li konstatuju kada izgori dihtung glave na autu koji se vozi samo na benzin?
                              Izgoreo je zato shto je vlasnik imao u planu da ugradi plin!?
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                              X