BMW e39 520i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • foRce
    CBC Senator
    • 03.11.2005
    • 213
    • Novi Beograd
    • Honda Accord Sport, Rover 600

BMW e39 520i

Drugar je kaparisao e39 520 i treba da ga uzme u ponedeljak.Auto je kraj '97 i mislim da ima onaj M52 motor(nikasil).E sad sta konkretno znaci to,tj sta se desava sa tim motorima,da li se kvare i koje probleme prave?Auto je presao oko 220.000km ali je super ocuvan.Da li znate neki servis ali da nije Radulovic,Alone i Curcic,tj imate li nekih preporuka vi sto vozite BMW-a? Pozdrav
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Ne znam koji servis da ti preporucim kad si eliminisao sve koji nesto i znaju o BMW-u. Kad bi makar znao kritrijum po kojem si eliminisao ovo troje pa da covek i zna sta ti je relevantan faktor za preporuku...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• foRce
      CBC Senator
      • 03.11.2005
      • 213
      • Novi Beograd

Ma nisam ja nista eliminisao,nego mi drugar tako rekao da pitam,sto se mene tice ja bih ga odmah vozio ili u Alone ili kod Sase,nego mi nije jasno za te motore,ja sam mu rekao da malo vise trazi neki '98 ali on uze ovog.Mislim auto je super ovako ali zbog tog M52 motora???

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Pa moze da bude da mu je motor produvao, sitnica...

P.S. Ajde pitanje ima neke veze... Recimo da je takva varijanta motora sa nikasilom... I produvao... Moze li samo hilzne da se zamene, karike i gumice ventila i da se dobije ispravan motor? Kao neka polu-generalna???
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Originally posted by foRce
          Auto je kraj '97 i mislim da ima onaj M52 motor(nikasil).E sad sta konkretno znaci to,tj sta se desava sa tim motorima,da li se kvare i koje probleme prave?
          Konkretno su ti motori slabo "varili" visoki procenat sumpora u benzinu, dolazilo je do razgradjivanja materijala (nikasila) kojim su koshuljice cilindara bile obradjene, shto je vodilo brzom gubitku kompresije, slabom podmazivanju, ubrzanom habanju i konachno upokojavanju motora

Nothing to worry about...

Shto se servisa tiche predlazhem Alone, nije ni izdaleka bezobrazan kao Radulovic shto cena tiche, a ne mali broj ljudi koje poznajem a koji servisiraju i odrzhavaju auto u Alone imaju uglavnom dobra iskustva sa njima.

Inache, to shto je auto "kraj '97. godine" ne mora da znachi da obavezno (josh uvek) ima "nikasil motor", jer su isti zamenjivani tokom devedesetih godina u zvanichnom recall-u od strane proizvodjacha. Vecina vlasnika u inostranstvu je to i uradila, ali ovo, naravno, vazhi samo ako je auto uvezen iz inostranstva nedavno, odnosno negde krajem '90-ih godina... Chinjenica da na satu ima 220000 km govori tome u prilog, jer ti "nikasil motori" su bili sve samo ne u voznom stanju sa tolikom kilometrazhom

PS. O nikasilu je pisano jako puno puta, ako te (ili tvog ortaka) interesuje detaljnije cela pricha upotrebi Search opciju, ima toga u vishe tomova... =]
          http://www.bmw.tv

Comment

• foRce
            CBC Senator
            • 03.11.2005
            • 213
            • Novi Beograd

Hvala u svakom slucaju,auto stize za koji dan pa cemo videti.Okacicu i neke fotke,pozdarv

Comment

• StreetRacerCA
              CBC Senator
              • 11.06.2006
              • 238
              • Čačak
              • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Eto, moj matori je bio sa E39 520i, 96o godiste, kod Curcica u BG-u, posto je auto poceo da srce ulje... na satu ima 210.000 km, ovi u servisu su mu rekli da samo i jedino u obzir dolazi zamena celog motora.... (sto je meni bilo cudno, kako to da je presao toliko? e sad, auto je uvezen 2000-te, a br. motora je PUS, posto je auto ranije bio otudjivan, ali je legalno prodat kod nas). Mislim da su ga samo iskulirali, da se ne bakcu oko toga......kako proveriti da li je motor iz te cuvene serije sa nikasilom?
              Dobio sam ponudu za generalno uradjen motor sa gusanom glavom, sa car. deklaracijom i ugradnjom za 1300 eur. Moze li to jeftinije?
              Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Vrlo moguce da je motor sa niksalom,sto bi ga otkacili kad mogu da uzmu lepe pare za generalni remont.Ne znam sta je car deklaracija ali mi se ta cifra cini savim ok u koliko je uradjena prava generalna,pa full generalna za juga je 500eura...
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

A kakva je situacija da se prebaci iz e34 motor sa svim potrebnim stvarima? To bi trebalo biti jeftinije, cak sta vise mozes celog stranca kupiti pa polako prebaciti sve sto ti treba. Jel to izvodjlivo u slucaju da je e39 sa nikasil motorom?
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Moze da se prepakuje blok od E34 a ostalo od E39. To se radi i puno je lakse nego nemoguca misija dovesti u red nikasil blok.
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• StreetRacerCA
                      CBC Senator
                      • 11.06.2006
                      • 238
                      • Čačak
                      • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Cek, prepakujem blok od e34, odradi se generalna(oredpostavljam). koliko li je taj zahvat? ako je to npr sve skupa 1100 eur, vise mi se isplati da dodam jos 200 eur i uzmem komplet motor koji je upravo i predvidjen za ovaj auto.
                      Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Trebalo bi da to bude dosta jeftinije nego tih 1100eur. Za te pare moze i ceo stranac e34 da se nadje pa prodaji posle delove..
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Uzme se dobar E34 blok koji se lepo pregleda. Taj blok je naravno daleko od generalne. Montira se glava od E39 sa vanosom, promene se zaptivke... Sve to nemoze da te kosta u samostalnoj varijanti vise od 300tinak eura ili u varijanti da ti neko odrati 600tinak eura.
                          E sad i ako uzmes dobar motor od E39 godista pre 1999 (1998 po nekima) on je takodje sa nikaslom. Sa nasim gorivom (punim sumpora) imaces vrlo brzo problem...

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Jel blok od e34 celicni? Jel glava na e39 aluminijumska? Kako se slazu kasnije te dve komponente? Taj nikasil je uveden da bi se smanjilo trenje izmedju karika i cilindra i shodno tome taj motor ima svoj ecu sa tim parametrima. Kako se ponasa sada kada se ovi parametri poremete tako sto si stavio blok bez nikasila? Ili mora i ECU da se menja?

@Djukic

Jel ti to planiras neke radove oko e39 i nikasila? Vidim da si se naoruzao sa informacijama, pa da priupitam.
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Pazi blok je gusani na E34 i lepo trpi los benzin. Glava i blok se lepo slazu jer imaju tampon ili ti zaptivku glave...

Comment

Working...
                              X