Limarski radovi na galvanizovanoj karoseriji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Limarski radovi na galvanizovanoj karoseriji

Da stavim ja ovde a onda prebacite gde treba. Ne mogu da nađem pravu sobu.

Imam na kolima male ogrebotine na pragu i zadnjim vratima, posledica nepažnje bivšeg vlasnika... nebitno.

Pošto su ti delovi pocinkovani, zanima me da li limari kada sređuju takve delove, mogu da vode računa o tome, ili sve lepo ošmirglaju, pa prajmer -> boja -> lak ... i tim šmirglanjem zapravo uklone galvanizaciju koja je i najbolja zaštita od korozije?!?

Imam neka znanja o pocinkovanim elementima, ali na nekim sasvim drugim konstrukcijama, pa mi je to neupotrebljivo za "analize" ovakvih radova i majstora.
    Last edited by NShappy; 19.12.2012, 23:00. Reason: gutm slov kadda bzo kucm :)
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Ako imaš rđe, mora ići do lima, ako nema može samo da matira lak, ne mora skidati ni staru boju. Jednostavnije je kada farba celu površinu, ali ne moraju, ko ume da našpricava. To što tražiš je teško u NS naći, svi vrhunski farbari kad pogađaju i naplaćuju, a kad treba uraditi, samo što pre ...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ogrebotine nema šta da traže kod limara, to sredjuje farbar a ušpricavanjem se bave mnogi i to dobro. Za ulubljenja se ide kod limara a od veličine, dubine, oštrih ili neoštrih ivica "loma" zavisi da li će se brusiti ili ne. I ako se brusi pocinkovan deo nije baš tako tanak ali ako se vari ili greje onda je kod varenja zaštita sagorela a kod grejanaj zavisi koliko je ugrejano.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• NShappy
        CBC Senator
        • 09.03.2005
        • 261
        • Novi Sad
        • Ford Focus 1.8TDCi

Nije ovo ništa deformisano a ni zarđalo. Jednostavno, na jednom delu praga ima ograbotina koja je samo skinula farbu, nema nikakve deformacije.

Dakle, moguće je našrpicavanje (što god to bilo...?!?). Ima li preporuka za NS majstora koji to radi podnošljivo dobro?
        Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

Working...
        X