Prskalica za zadnje staklo pušta vodu unutra - Golf IV '99

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nickname
    CBC Veteran
    • 01.07.2009
    • 116
    • Beograd
    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Prskalica za zadnje staklo pušta vodu unutra - Golf IV '99

Pretraga nije dala rezultate, pa dakle da pitam.

Imao sam problema sa bravom na zadnjim vratima na Golfu IV, zaribala je načisto. Kada je bravar skinuo tapacirung sa vrata gepeka videli smo i zašto. Prskalica je "ravnomerno distribuirala" tečnost za brisanje, pola na staklo a pola ispod, na bravu gepeka

Brava je razrađena tako da može da se otvori daljinski, za otvaranje na ključ će morati da se menja uložak, ali nebitno. Od tada ne koristim prskalicu za zadnje staklo, pa me interesuje gde ovo srediti? Bravar je rekao da to nije "njegov reon" i da mora neki električar da pogleda. Koji majstor ima znanje i delove?
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Prskalica za zadnje staklo pušta vodu unutra - Golf IV '99

Pa dorbo bi bilo da sam prvo proveriš creva, spojeve, elektromotor, pa ako ne možeš da otkloniš kvar, odeš kod električara koji će se time baviti. Kvar je obično sitan i majstori to ne mogu mnogo da naplate, pa ne vole takve kvarove!!!!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Skini tapacirung i potrazi sam. Pukla ti ce cevcica za dovod vode, najverovatnije.
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• nickname
        CBC Veteran
        • 01.07.2009
        • 116
        • Beograd
        • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Evo fotke gde se vidi gde pušta (i to dobro pušta). To je sama plastika koja "uvodi" crevo za tečnost u kućište mehanizma brisača. Veći deo tečnosti tu završi, manji deo ide na staklo. Još jedan simptom je i da je prskalica počela da se rotira zajedno sa brisačem, ranije je prskala samo na gore, kao što i treba. Jel se ovaj mehanizam servisira, ili mora komplet sve da se zameni?

Comment

• BaneT
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 562
          • Beograd

hmmm

sličan problem sam imao na svom puntu

rešio sam tako što sam sve rasturio pa kod drugara odneo na strug i lepo ošmirglao tu osvinucu jer meni je to toliko koordoiralo da nije htela da mrdne

ista caka malo prska gore a malo kapa dole i pravi problem....skini ti lepo tapaciruj spusti zadnje sedište i drukaj vodu pa gledaj gde piški.

Tako ćeš znati dal je do dovoda ili je u samoj prskalici "rupica".

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

bas tako, ta osovinica mora da se oslobodi rdje inace ce sve da se vrti i da uvija crevo , pa ce opet da prsne .

Inace , ja bi (nakon resavanja osovinice) to crevce okratio, gurnuo ga u vrelu vodu da omeksa i opet navukao na cevcicu. Ako nije crevce nego cevcica , onda malo superbonda u gelu ili nesto slicno, sto lepi, a ostaje u malo debljem sloju. To ce da drzi 100%.

sretno
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
            X