Laguna II - nema kontakt, odbija karticu a nije do kartice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zuksi
    CBC Član
    • 20.12.2006
    • 22
    • Beograd

Laguna II - nema kontakt, odbija karticu a nije do kartice

Pozdrav narode,

ako je iko imao slican problem.. ako iko ima predstavu sta moze da bude. .. sada je trenutak da pomogne a evo i problema

auto je laguna II 1.9dci 120 ks, 2004 godiste. kada ubacim njenu karticu - imobilajzer samo krene brzo da blinka i sa njim blinka i ulaz kartice, kao da je pogresna kartica ubacena tj odbija je.

kartica je bila u servisu kod majstora koji popravlja kartice u S.Pazovi Mihaila, kome svaka cast, popravio je karticu imala je nekih sitnih problemcica...

zatim smo probali da dekodiramo tj. da kodiramu potpuno novu karticu za nju, gosp.Ristic, radnja u Zemunu ko zna, vrlo uspesno dekodira lagune i "instalira nove kartice" vec mi je jednom pomagao kada sam bio zakljucao karticu unutra...

elem, kazu nije do kartice, kartica je valjana, uredjaj za testiranje kartica isto pokazuje, a pri tome da dodam KARTICA MOZE DA OTKLJUCA I ZAKLJUCA AUTO...

probali smo da stavimo drugi citac kartica, sa lagune od prijatelja... isti simptomi... neko je rekao da je o moguce kada se UCH kompjuter pregreje /auto je stajao po najvecim vrucinama jedno 2 dana na parkingu nisam ga pomerao a hlada nema nigde/ pa cu veceras luftirati auto celu noc ne bi li i tu sumnju otklonio ...

pojma nemam sta da radim.. vise nisam u fazi sta je i kako sto jeftinije da prodjem vec sta je i kome da platim da mi popravi...
    reno servis tref u zemunu koji mi odrzava auto takodje bez resenja cak ih je i problem namimiti da dodju i nakace ga na dijagnostiku..

slep mi je problem, volan je okrenut i zakljucan pa ne moggu da slepam... jedino pauk.. eh da dakle neke pretpostavke su da je taj UCH kompjuter koji kontrolise otkljucavanje zakljucavanje ... ili je neki prokleti modul za zakljucavanje volana koji pitaj Boga gde se nalazi (ako neko zna ne bi bilo lose da javi kako da dodjem do njega) ili je ko zna vec sta ...

nadam se da sam u ovom rastrojstvu bio dovoljno jasan da opisem problem...

hvala unapred svima dobre volje koji hoce da pomognu ...

pozdrav,
    zarko
    ... i believe when you tell a story it can become a truth ...
  • 24v
    CBC Senator XXL
    • 11.12.2004
    • 479
    • Beograd, Karaburma

Re: Laguna II - nema kontakt, odbija karticu a nije do kartice

pa moguce da je UHC jer je on malo problematican kod Laguna...ne znam sta da kazem...
    I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• zuksi
      CBC Član
      • 20.12.2006
      • 22
      • Beograd

ok UHC jedna od idjea .. ima li jos ko neku pretpostavku ?

ps. gde se tacno nalazi kako da dodjem do njega, procitao sam da je UHC kodiran... odnosno da je uparen sa karticom .. polovan nije moguce staviti .. doduse to su komentari sa nekog engleskog foruma..

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

volan je okrenut i zakljucan
        Probaj volanom levo,desno,mozda je jako zabravio pa mu treba pomoci da odkljuca.

Comment

• djera
          CBC Član
          • 13.05.2008
          • 27
          • DOBOJ

Ja takođe mislim da treba da probaš da otključaš volan. Čini mi se kada sam čitao Renault Laguna manual koji objašnjava keyless karticu da jedan od uslova da se startuje motor da volan bude otključan.

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Stani malo bre....

Originally posted by zuksi
            kartica je bila u servisu kod majstora koji popravlja kartice u S.Pazovi Mihaila, kome svaka cast, popravio je karticu imala je nekih sitnih problemcica...
            ako ste popravili ovde
            zast ste probali ovo
            zatim smo probali da dekodiramo tj. da kodiramu potpuno novu karticu za nju, gosp.Ristic, radnja u Zemunu ko zna, vrlo uspesno dekodira lagune i "instalira nove kartice"
            da dakle neke pretpostavke su da je taj UCH kompjuter koji kontrolise otkljucavanje zakljucavanje
            onda ovo ne ide sa ovim
            KARTICA MOZE DA OTKLJUCA I ZAKLJUCA AUTO...
            Nadji majstora koji zna kako taj sistem radi pa ce tek onda moci da se resava kvar,to sto ste probali ne znaci nista...... kao da niste.Bez uvida u stanje automobila i kako on vidi karticu(UCH) kao svoju ili ne ne mozes resavati problem jer ne znas STA je problem.........
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• zuksi
              CBC Član
              • 20.12.2006
              • 22
              • Beograd

problem sto svaki dobar dijagnosticar kako su meni rekli par kojih sam pozvao ne izlazi na teren (WTF?????) al eto...

ako neko ima nekoga za preporuku ko ce izaci na teren... bicu vise nego zahvalan!

pozdrav,
              zarko

Comment

• zuksi
                CBC Član
                • 20.12.2006
                • 22
                • Beograd

Ljudi... rastavio sam sve .. na kraju sklopio .. a problem je resen jer sam svaki osigurac pocev od onih kod akomulatora do onih u tabli izvadio proverio i vratio.. osigurac na poziciji UHC.. izvadio video da je dobar vratio... ajde kao setim se da ga ipak zamenim.. i zamenim ga i on proradi jebo ga ja... dzabe sam rastavljao sve ispod volana pokusavao da skinem mehanizam brave volana ... eto .. verujem da sam otisao u servis bez 200-300 e ne bi zavrsio ko vele da iskoriste situaciju covek ocajan sve probao a auto stoji.. .. ajde neka se doda i shlep..

pozddrav svima,
                ako neko uleti u slican problem ima sada moje iskustvo na raspolaganju..
                pozz

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Sa zakašnjenjem, ali bolje da napišem da se neko ne zezne - brava volana je napravljena tako da u slučaju da se pokuša demontaža dok je zaključana, trajno se zaključava i nemoguće ju je odbraviti bez intervencije u ovlašćenom servisu.

Sreća što nisi došao do tog dela...

Comment

• nina996
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2009
                    • 324
                    • leskovac

I znaci do pre popravke si molio majstore i tako......a sad ih pljujes i pricas da bi te odrali a nisi ni probao.SRAM TE BILO.i jos nesto ZATO MAJSTORI I NECE DA IZLAZE NA TEREN ZBOG TAKVIH KAO TI......................
                    Pirke

Comment

• SerbianHero
                      CBC Senator
                      • 10.10.2009
                      • 259
                      • Beograd

E zuksi, i meni se desila potpuno ista stvar sa istim simptomima, ja naravno videvsi tvoje iskustvo ponovim foru sa UCH osiguracem, naravno i ja promenim spravan i gle CUda Proradi, a ja u neverici taman se oprostio od 6000 din za slep (slep sa podizanjem posto je blokiran volan)plus pitaj k** koliko za popravku. Fala Matori!!!!!

Comment

• zuksi
                        CBC Član
                        • 20.12.2006
                        • 22
                        • Beograd

bravo nina bas si mi rekla.. evo stidim se..

ej serbian, drago mi je da je bar nekom pomoglo svo tadasnje moje nerviranje... sreca tih dana je bilo toplo vreme pa sam mogao motorom na posao, da je ovakva kisa a auto na parkingu zakucan.. ne smem ni da zamislim..

pozzz

Comment

• firearms
                          CBC Član
                          • 08.06.2009
                          • 32
                          • Beograd

ej nina, majstore ili imas neke veze sa majstorima, cinjenica je da bi ga u 99% slucajeva u nekom servisu, sem ako ne bi isao preko neke bas dobre preporuke, o****li i verovatno bi mu za ovaj kvar uzeli i vise od tih 200-300e jer bi mu verovatno promenili sve sto je vezano za karticu. Pogledaj malo i druge forume i sve ce ti biti jasno. Ja sam oterao auto u servis da mi srede nesto a oni mi vratili auto sa drugim kvarom uz objasnjenje i tebi bi se ovo desilo. I tek kada nisam hteo da podignem auto jedno 7 dana pravili su se ludi.
                          ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• zuksi
                            CBC Član
                            • 20.12.2006
                            • 22
                            • Beograd

nismo mi jos toliko srodili se sa konceptom ostavis kljuc na recepciji i ides na kaficu dok ti popravljaju.. nego moras da dzedzis nad glavom majstoru u garazi, da stojis iznad kanala da ga nerviras i podsecas da treba i da zavrsi i eventulano da prepoznas kada ne zna sta treba da radi, kako bi na vreme uspeo da reagujes / potrazis pomoc na drugom mestu..

Comment

• nikolaesp
                              CBC Član
                              • 05.04.2009
                              • 36
                              • Srbija

oce li mi neko reci gde je uhc osigurac? hvala unapred
                              necemo se lagati, nije lepo.

Comment

Working...
                              X