ESP na Laguni II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

ESP na Laguni II

Da li neko zna koje podsisteme sadrzi ESP na Laguni II dci!?? Na par mesta sam vitao ali nisam siguran da li ESP sadrzi i ASR(TSC) i EBD ili ne!?
    Ako je od neke vaznosti Laguna je 2002god. sa Initiale paket opremom. Dugme za aktivaciju/deaktivacuju ESP-a imam i to je sve sto znam.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Re: ESP na Laguni II

ESP u Laguni tih godista je bio deo serijske opreme, dakle nezavisno od paketa opreme. Inace je u sistem kontrole stabilnosti inkorporiran i sistem prepoznavanja momenta i sprecavanja proklizavanja "nosom" (mislim da su ga francuzi oznacili kao CSV) a preveden je na engleski kao "understeer control". Dakle to je sustinski elektronska kontrola stabilnosti ali se radi o nekoj dodatno usavrsenoj tj. prosirenoj varijanti. I naravno, u ESP je bio ugradjen i ASR, odnosno kontrola trakcije.
    http://www.bmw.tv

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Re: ESP na Laguni II

A kako radi to 'proklizavanje nosom'!?
      Na jednoj temi o doticnom autu sam pisao o tome kako da znam da li je esp aktiviran ili ne. Kada pritisnem esp dugme na tabli lepo dobijem glasovno i graficko upozorenje da je esp iskljucen ali kad ga neposredno potom na isto dugme aktiviram nema nikakog upozorenja ili bilo kakve notifikacije da je esp u funkciji. Sto ce reci da vozas u voznji mora doci u neku kriticnu situaciju kada esp reaguje da bi video da je isti i aktiviran.

Comment

Working...
      X