Punto MK2 - Cd Player se gasi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Don_jaman
    CBC Početnik
    • 02.04.2010
    • 8
    • BiH

Punto MK2 - Cd Player se gasi

E ovako imam punta mk2 i kada sam ga kupio u njemu je bio neki pregoreni kasetofon. Nakon sto sam kupio player (polovan), poceli su problemi. Naime, tokom voznje player, se jednostavno ugasi i nekada se moze upaliti, a nekada je potrebno da ga izvadim, istekam, ponovo ukljucim i onda ce proraditi. Nekada se desi da mu samo prestanu funkcionisati tipke za pojacavanje i pretrazivanje stanica. Nosio sam ga majstoru za elektroniku playera i kaze da je to vjerovatno do auta, jer je kod njega radio 3 puna dana bez gasenja na konstantnom naponu. Naime, kaze da je to do šuma u naponu kojeg proizvodi auto dok radi.
    Pa sta vi mislite o tome i da li je moguce da mu ugradim samo jos jednu prigusnicu za ravnanje napona i da tako rjesim problem. Iako player kojeg imam (Pioneer) vec ima na sebi ugasenu jednu prigusnicu.
    Inace, player je: PIONEER DEH-P7100R ako to moze ikako pomoci.

Hvala
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: Punto MK2 - Cd Player se gasi

Ako je radio 100% ispravan kao sto kazes,najbolja varijanta je da izvuces novi stalni plus i masu i resices problem.Najlakse ti je direktno sa akumulatora,svaki elektricar ce ti to brzo resiti.Pozdrav

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Ne mora, moze na eurodzeku da prekine plus brave, i da tu zicu iz dzeka spoji sa zicom stalnog plusa.
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• toni77
        CBC Član
        • 07.11.2009
        • 73
        • montenegro

nije to do struje ili mase njemu je mc kolo kad se zagrije on tako reaguje desava se da prestanu sve funkcije dok ne iskljucis kasetofon on nece da reaguje probaj da antenu iskljucis

Comment

• Don_jaman
          CBC Početnik
          • 02.04.2010
          • 8
          • BiH

E ovako, stekanje playera sam rjesio tako sto sam razdvojio neke zice na deku sto su se mogle dodirivati (od zvucnika) i od tada ne steka. Samo sto se i dalje gasi. Razvukao sam mu novi + sa brave i njega koristim za paljenje playera jer nije stalni napon, nego samo kada upalim auto, a napon od memorije sam mu stavio staro sto je bilo jer mi je to const. +. Ali eto opet me zeza da se gasi. Mjerio sam napon i sve je ok 13,9 - 14V. Sad ne znam jedino sto mi pada na pamet da provucem jos jednu zicu za const. + i - sa akumulatora i da pokusam prevazici onu njegovu prigusnicu i osigurac na ulazu od memorije. To su dvije solucije pa sta vi mislite, a toni77 zasto mislis da bi trebao iskljuciti antenu? Kako me to moze zezati?

Hvala

Comment

• jeronimo
            CBC Senator XXL
            • 27.10.2005
            • 390
            • beograd
            • ваз 21214-20

proveri i masu ako nema pristojan precnik( i kontakt) isto se greje...
            prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Don_jaman
              CBC Početnik
              • 02.04.2010
              • 8
              • BiH

Problem rješen. Kupio novi player i ugradio, radi preko dva mjeseca extra

Comment

Working...
              X