pokazivac temperature laze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zec
    CBC Senator XXL
    • 05.01.2005
    • 450
    • bgd

pokazivac temperature laze

dakle imam sledeci problem:
    motor hladan ali kazaljka na instrument tabli pokazuje kao da je zagrejan (normalna radna temp) a kada postigne normalnu radnu temp onda pokazuje kao da kuva. cela skala je pomerena za pola. inace normalno prati promene temperature motora. trenutno kao rashladnu tecnost koristim vodu (destilovanu) i vrlo malo antifriza. glava motora je menjana. pre zamene glave bio je prisutan taj problem ali je onda pocinjala od 1/4 skale.
    znacim dam kontakt i skazaljka ode na 1/2 skale a motor hladan!
    gde da pocnem pretragu?
    vozilo je seat ibiza 1.5 stari tip
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Mislim da je problem ili do senzora koji je zakacen na blok motora ili do zice koja je zakacena na njega,trebalo bi da je braon boje i da ima buksnicu ,kad je izvadis i pipnes masu trebalo bi da ide do max a kad skines masu da se vrati na minimum...
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• dettka
      CBC Početnik
      • 28.09.2005
      • 2
      • Kraljevo

Takadje imam isti problem na kadettu.A do toga je doslo kada sam ugradjivao led diode.Prvo sam se izcimao da nije nesto drugo pa kada sam ustanovio kvar promenio sam tablu i radilo ja sasvim OK
      Naravno vratio sam staru tablu sa diodama lepse izgleda.

Comment

Working...
      X