Pitanja i problemi oko alarma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

Pitanja i problemi oko alarma

Ovde se piše u vezi vaših problema oko alarma.

EDIT: BaneT

e ovako u pitanju je auto merc 124 200D sada ja sam mislio da idem na opciju dobrog alarma ili na opciju osnovnog alarma(koji podrzava centralu, senzor u stvari samo da pishti....) i lavlje kandze!!!!

znaci u pitanju je dizel...pune mi glavu raznim glupostima pa cisto da vidim sta vi mislite

imam ponude za red Cobru 180e (ovde bi uzeo samo cobru) ,vision 100e+kandza ,neki domaci alarm 45e+lavlja kandza
    I'm not caucasian, I'm championship white
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

kakve veze ima koje gorivo trosi?!
    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• SrdjanV
      CBC Veteran
      • 28.03.2005
      • 137
      • Raska

Verovatno je chitao o posebnoj zastiti za dizel motore koje nasi servisi (pojedini) ugradjuju.Licno imam Excalibur 1000 a auto je Golf TD

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

zato sto valjda dizel moze da se upali na gurku a tu nijedan alarm za benzince ne moze da pomogne......a pravi alarmi za dizele su skupi preko 200e....
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Da je malo moderniji pa da mu skines neki relej

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

pa jedini "alarm" koji moze da ti pomogne da ti ne ukradu auto je da sam napravis na njemu neku modifikaciju koja je unikatna...

a ako vec dodje do toga da hoce da upale na gurku...onda mogu i da ga odguraju do zeljenog mesta...
            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• BAX
              CBC Član
              • 17.05.2005
              • 53
              • Raska

Uzmes jedan el.mag.ventil koji se koristi za prekid dotoka goriva u karb. na vozilima koja iduna autogas tj.prosto receno kod nas plinadjij benziski ventil stavis ga izmedju bos pumpe i filtera povezes ga preko releja na alarm i to je to
              Male stvari cine ljude srecnim!!!

Comment

• E_K_V
                CBC Senator
                • 09.05.2005
                • 220
                • Podgorica

ugradnja alarma

eto kao sto se vidi na slici imam 406, ali nemam original kljuc od njega da bih mogao da korsitim daljinsko zakljucavanje koje je doslo fabricki...e sad sam kupio alarm eaglemaster kao preporuku da je odlican od ovih jeftinih alarmnih uredjaja a cak dobijam i garanciju 1g.
                e sad posto bi me ovdje u pg ugradnja koliko znam stajala vise nego li citavi alarm a sobzirom da imam iskustva oko takvih stvari odlucih da ga sam ugradim...e sad necu koristiti sve funkcije...znaci interesuje me daljinsko otkljucavane tj povezivanje sa centralnom bravom, postavljanje sok senzora, povezivanje sa prekidacima na vratima i naravno sa zmigavcima ili pozicionim svijetlima....ostale stvari tipa blokada motora i ko zna sto jos mi ne trebaju....ionako ima fabricku blokadu...

e sad interesuje me da li neko ima neki savjet prije nego li se ja uopste upustim u taj posao...ovo je sema alarma istog proizvodjaca ali drugog modela ali seme su gotovo identicne....

ono sto mene iteresuje jeste ove dvije zice kod kojih stoji DOOR TRIGGER ali jedna + a druga - sad me interesuje da li se ove povezuju na one fabricke prekidace za svijetlo unutar auta??? i da li od toga da li oni prekidaju + ili - zavisi i to koju cu od ove dvije da koristim?
                isto tako me interesuje da li je lakse povezati alarm sa zmigavcima ili pozicionim svijetlima? ili dodje isto pa sto mi je ljepse
                isto tako da li neko zna koji je tip centralne u pezou? + ili - tip?
                FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

+ ili - na vratima zavisi od nacina na koji se pali svetlo u kabini. u 99% slucajeva koristis minus kao i u tvom slucaju.
                  Naravno da je lakse povezati alarm sa pozicijom jer bi u slucaju povezivanja sa zmigavcima bilo potrebno postaviti i nekoliko dioda (ja radio i tako i nije neki veliki problem). Ako ti je svejedno postavi naravno na pozicije.

E sad ono sto neznam je da li je na tvom pezou postojao sistem daljinskog otkljucavanja (na kljucu). Ako jeste ja bih probao da spojim centralinu sa tog sistema da je okida alarm. Time bi automatski dobio i paljenje zmigavaca prilikom otkljucavanja i zakljucavanja
                  Znaci prvo proveri ovo pa idemo dalje...
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• E_K_V
                    CBC Senator
                    • 09.05.2005
                    • 220
                    • Podgorica

hvala u svakom slucaju...ja sam ga vec ugradio....jedno popodne fino u garazu i zavrsio sve....trenutno je alarm povezan na pozicije ali kasnije cu i na zmigavce da ga prebacim...jer sad nisam imao vremena za to...
                    hvala u svakom slucaju
                    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• Rockwell
                      CBC Član
                      • 08.05.2006
                      • 45
                      • Kraljevo

Daljinsko startovanje motora / alarmni sistem

Video sam pre par godina u gradu jedan fiat tipo na kome se daljinski startovao motor. Pitao sam vozaca o cemu se radi i on je rekao da je to excalibur alarm.

Da li neko ima iskustva sa takvom "zezalicom", koliko je pouzdano, kvalitetno, na koji auto moze da se montira i sl.
                      Naravno gde ima da se pazari i za koje novce?

Pozdrav

Comment

• Vukasin
                        CBC Senator XXL
                        • 19.10.2006
                        • 528
                        • BGD, Padina

I mene to jako zanima. Gledao sam na pimp my ride-u
                        Ima u gang-u neki daljinski kome mozes dodeliti 4 funkcije (Tipa upalis neonke, strob, muziku, svetla...), e sad ne znam da li moze da se pali auto na tu foru

Comment

• Williams
                          CBC Senator XXL
                          • 07.02.2006
                          • 556
                          • Beograd- Cerak

Taj modul je kostao oko 70e pre godinu dana kada sam se ja raspitivao. Potreban je alarm sa vise funkcija da bi to moglo da se nakaci, sad da li je excalibur, whistler, cobra... apsolutno nema veze.

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

A jel pali sa pritisnutim kvacilom ili bez?

Comment

• AreOut
                              CBC Senator XXL
                              • 22.07.2006
                              • 590
                              • Zabjelo

Vjerovatno se ostavi auto u leru sa dignutom rucnom
                              http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

Working...
                              X