Pitanja i problemi oko alarma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

alarm ne zatvara jedan od prozora

Imam alfu 156 i u njoj Meta alarm koji koliko znam dolazi sa alfama i fiatima...kad sam kupio auto u slucaju da zakljucam auto svi prozori bi se automatski zatvorili (naravno ukoliko su prije toga bili otvoreni ) . e od skoro mi se desava da u trenutku kada zakljucavam auto zadnji desni prozor samo malo krene i automatski stane tj ostane otvoren....da li neko zna sta moze biti problem?
    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Jes' prob'o da ocistis kedere ?
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• E_K_V
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 220
        • Podgorica

nisam nista....

nego probacu i to...posto mi cudno sto krene pa stane...mora da ima onda neki veci otpor kad ga podize...

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

odlicno si zakljucio.alarm "zna" da je prozor stigao u gornji polozaj kad se struja kroz motor poveca preko odredjene granice (opterecenje jer je dosao do kraja). ukoliko postoji preveliki otpor u klizacima-kederima-mehanizmu, smatrace da je prozor zatvoren.kad ga zatvaras rucno, sve to funkcionise na drugi nacin, pa zato i radi.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• E_K_V
            CBC Senator
            • 09.05.2005
            • 220
            • Podgorica

znaci nema druge nego da micem tapacir i da sve to fino sredim.....nego prije nego pocnem sve to...da li je moguce da je nekako podizac izgubio pocetni polozaj...nesto kao kad se makne akumulator pa posle prozori koji mogu automatski da se spustaju/podizu to ne mogu tj krenu i odmah stanu? dok se ponovo ne namjesti pocetni polozaj....tj drzi se dugme malo duze u polozaju za zatvoreno kada je prozor vec stigao do kraja

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

ako je tako reseno, moguce
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• E_K_V
                CBC Senator
                • 09.05.2005
                • 220
                • Podgorica

probah ja ovo ali nece....nema drugenego kad budem imao vremena da fino sve otvorim i to ocistim, podmazem i sl.....

Comment

• acikota
                  CBC Član
                  • 26.05.2007
                  • 35
                  • Subotica

El.podizaci prozora i alarm

Da li prilikom ugradnje alarma sa opcijom podizanja prozora pri aktivaciji alarma mora da se vadi motor el podizaca iz lezista da bi se spojile zice ili ne mora,posto nam se desila havarija sa prozorom pa smo pri raskalpanju vrata ustanovili da je motor ispao iz lezista tj uopste nije bio usrafljen(3 srafa falila).Interesuje me da li su to zeznuli ovi koji su mi ugradjivali alarm ili je to nesto od ranije?

Comment

• dandy
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 513
                    • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa mala je sansa da su skidali motor posto se samo izvodi spajaju na centralnu konzolu koja upravlja radom podizaca.
                    Cisto sumnjam da su imali kontakt sa motorima samim, jer se ne spaja na njih nista, samo na izvode zica koji idu iz upravljacke glave

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

Vec kad smo kod toga...sta treba da se dokupi na vec postojeci alarm za zatvaranje prozora na dugme ?
                      Power of dreams !!!

Comment

• dandy
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 513

treba ti modul koji kosta oko 30-40e, naravno ako alarm sam po sebi ima izlaz za taj modul. Vecina ima....
                        I razlika je u tome da li su automatski podizaci ili manuelni tj da li na signal on sam podize i spusta ili to radi samo dok se drzi dugme.
                        za drugu varijantu je malo skuplje i komplikovanije dok je za prvu jednostavno povezivanje

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Pretpostavljam da to ne moze da se sazna dok se ne skine tapacirung!?
                          Power of dreams !!!

Comment

• dandy
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 513

naprotiv, moze jednostavnim aktiviranjem mozdanog centra koji pamti...hahha, salim se naravno
                            pa jel se prozori otvaraju i zatvaraju automatski pritiskom na dugme, znaci ne moras da drzis dugme dok prozor odradi, ili dok drzis dugme oni idu a kad pustis stanu,,,,to ti je manuelno i automatski

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

Vozacev mogu samo da spustim tako sto ne moram da drzim dugme do kraja vec samo stisnem jedanput. Ostalo moram da drzim i za spustanje i dizanje..
                              Power of dreams !!!

Comment

• dandy
                                CBC Senator XXL
                                • 09.12.2005
                                • 513

Hmmmmm....to je neki kombinovani automatsko manuelni sistem....mada iskreno sa tako necim se nisam susretao....ipak, ti treba modul za manuelni sistem , a on je dosta komplikovaniji za ugradnju, jer moraju zavisnosti od tipa modula jos neke stvarcice da se ugradjuju, prekodac koji odredjuje kada ce prozor da se zaustavi i jos neke elektronske komponente.
                                Sad iskreno ne znam koji je sistem za to najbolji jer sam se ja susretao sa vise modela i tipova i svaki je dobar na svoj nacin.....mada odavno nisam radio sa prozorima, tako da je najbolje posto vidim da ovdje nema jos nekih koji su se baktali sa tim da nazoves preko halo oglasa i raspitas se sta ti treba i koja je cijena tih modula, ja stvarno ne znam cijene...
                                znaci vidi ove sto rade te alarme i sl, i pitaj cijenu modula za taj tip.....samo je pitanje da li tvoja alarmna konzola podrzava to, tj da li ima izlaz koji ces koristiti kao signal za zatvaranje prozora....i to se raspitaj kod njih

Comment

Working...
                                X