kako da saznam koji auto alarm imam....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mareza
    CBC Početnik
    • 01.02.2012
    • 7
    • beograd
    • citrone C3 1.4hdi + fiat punto 1.1

kako da saznam koji auto alarm imam....

kupio sam auto sa alarmom koji ne znam koji je... planirao sam da ugradim centralnu bravu, pa sam kupio dva motora za istu. kada sam otisao do majstora rekao mi je da nije siguran kako da poveze centralnu bravu sa alarmom jer su na alarmu sve zice crne boje, kaze misli da je VISON alarm koji se davno ugradjivao i da on nema semu za njega... otvarao sam tablu na kolima gde se nalazi modul alarma sam modul je crne boje sa nekim zutim delom na sredini , unutra su neki tranzistori na kojima pise simens i na samoj ploci pise 1K39-11314...
    evo slika od daljinskog pa ako neko poseduje isti a zna koji je proizvodjac bio bi mu zahvalan...

• Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: kako da saznam koji auto alarm imam....

Da bi dobio odgovore, na postavljena pitanja, red je, da napišeš:
    - o kojem vozilu se radi, marka, tip, godište, sistem zaključavanja,
    - da li su to daljinci samo za alarm? Trebao si slikati i ključeve,
    - da li alarm funkcioniše?
    - btw majstor nema pojma o alarmima, bar što se tiče ugradnje,
    - koliko vrata se zaključava?
    - kad se odlučiš na kupovinu CB nemoj da cicijašiš, već kupi nešto kvalitetno! (imaš posebnu temu o tome u ovom forumu, u kojoj imaš i nekoliko shema o povezivanju CB i alarma)

Comment

• mareza
      CBC Početnik
      • 01.02.2012
      • 7
      • beograd

jbg nov sam na forumu...

e ovako u pitanju je fiat punto 1.1s 1999 god sa 2/3 vrata,
      da daljinci su samo za alarm, koji funkcionise, probacu sutra da izvucem modul alarma i njega da slikam

p.s hvala na brzom odgovoru

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Ne moraš da vadiš modul! Samo, nađi dobrog majstora električara, koji se bavi ugradnjom CB i uglavnom imaju više vrsta, sa svim potrebnim elementima. Postojeći alarm, ako si zadovoljan njegovim funkcionisanjem, jednostavno se prikači na centralu.

Ne misli, da te odgovaram, ali ako to radiš zbog osiguranja od krađe, pročitaj najnoviji blog, koji je Dora preneo, jer alarm nije nikakva siguracija. A centralno zaključavanje je samo stvar komfora i često se pogreši, ili sistem otkaže. Tu je i pitanje, kako se otključavaju treća vrata (ručica kod vozača+ključ spolja), što malo komplikuje i poskupljuje ugradnju.

Lako se i jeftino izvodi centralno za dvoja vrata, zadovoljava konfor, ali se bez problema provaljuje za manje od minut, kao u pomenutom članku.

Comment

• mareza
          CBC Početnik
          • 01.02.2012
          • 7
          • beograd

ma koja crna sigurnost stavljam cisto navike radi ( na drugim kolima imam centralnu pa nikako da se naviknem da moram rucno da otkljucavam), a alarm je vec postojao kad sam kupio auto pa reko da ga iskoristim za nesto pametno.... u svakom slucaju hvala na savetu sutra cu se iscimati malo ili cu sacekati da izadjemo iz ovog raspalog minusa pa mozda i sam probam da uradim nesto da se igram malo (valjda nista ne mogu da s****m )

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

"Vision" jeste, tačnu oznaku ne znam, starije generacije.

Comment

• mareza
              CBC Početnik
              • 01.02.2012
              • 7
              • beograd

malo sam cackao po netu i naleteo na neki nemacki ili koji vec site za alarme mislim da je ovo moj raspali alarm bar lici
              modul je ovakav, daljinci isto, nasao sam i diagram... e sad samo da vidim dal majstor zna da ga poveze... evo i slika mozda nekom zatreba

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Ako gleda shemu i pri tom razmišlja više od 5 sec. odmah ga menjaj! Shema je jasna, standardna i pregledna.

Gore desno, vodovi za motoriće centralne brave in/out impuls (označeno flomasterom). Proveri, da li su već provedeni do bravica i da li postoji fabrički ugrađena CB, ali je u kvaru?! To možeš proveriti na suvozačevim vratima, ako postoji motorić. Zaključavalo se ključem na vozačevim vratima, gde se nalazio prekidač, kojim se uključivali motorići na ostalim vratima. Nije bilo daljinskog.

Comment

Working...
                X