Ujutru ću da okrenem servis i da vidim šta će da mi ponude i za koliko para, u 9h ću imati iformaciju
Slaba viidljivost, farovi na Volvo FH
Collapse
X
-
Konsultovao sam se sa servisom, njihovo mišljenje onako na daljinski bez konsultacije sa aparatom za kontrolu svetala je da su u pitanju sijalice. Imaju i sijalice a po komadu košta 10266din + pdv e sad ....Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
A jesi pitao koji je to model sijalica? Znam, sutra stize truck pa ne mozes licno da pogledas.
Mislim da su D2S sijalice i njih mozes kupiti za oko 2500 din po komadu. Naravno, nije original Volvo, ali ne verujem da ce da traju 3 puta krace. Nije to svemirska tehnologija pa da jos nije osvojena.
Ja jedino nisam siguran u instalaciju, posto je kamionska 24V (ili ako sam negde dobro procitao 21V, ne kontam sto 21), na koliko radi sijalica, 12, 24,...
Comment
-
-
Instalacija je 24v na svim kamionima 2aku po 12v, sutra ću videti kako izgledaju te sijalice, ovamo im je cena zaista toliko visoka da je to prešlo u bezobrazluk. O modelu nisam mogao da pričam jel je velika većina ljudi na GO pa mi nisu znali reći šta je u pitanjuRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Meni su nekad prsti brzi od pameti.
Evo ovde mozes po modelu kamiona da pronadjes tacno koju sijalicu imas. Ne znam koji je tvoj konkretan model, ali sumnjam da postoje razlike izmedju broja pogonskih osovina i oblika kabine,...
http://am_application.osram.info/publish/index_en.html
U sustini D2S.
Napon instalacije je zapravo nebitan, on ide do transformatora, a ovaj daje napon od 85V sijalici (nakon sto je "probudi" sa recimo 23.000V)
I jacina je 35W.
Po mom, ta sijalica je standardna, i imas da ih kupis zamenske, kineske, tajvanske, koje god vec zelis, po ceni od oko 2500 dinara.
Ako je po specifikaciji to to, ipak te manje kosta da probas takvu sijalicu nego onu od 12.500 (Sa pdv-om).
Proveri sa prodavcem sta ti kaze, odnesi sijalicu eventualno da pogleda. A ako su prodavali kamiondzijama znaju i oni nesto.
Comment
-
-
Evo današnji rezultati koji po meni i nisu neki rezultati i više nisam pametan šta raditi ali situacija stoji 'vako
Izvadio original levu sijalicu i na djubretu ne piše koliko je K osim Filips Europa, našao Filips vizuelno isti od 6000K i evo nekih slika ako je moguće rasuditi situaciju
Original sijalica bez oznake K
Zamenio levu desna je ostala stara (izgleda da jače sija)
Posebno leva (nova)
Posebn desna (stara)
Stara sijalica
Prilaz trafo stanici
Konektor
Zamenio obe i neka je bog u pomoćRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
koliko ja znam, sve fabricke ksenon sijalice, za sva vozila su 4300.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Far može loše da svetli iz nekoliko razloga:
1. Zaštitno staklo fara, polikarbonatna plastika, matirala ili se zaprljala
2. Sočivo matiralo, izgubilo "bistrinu" ili se zaprljalo
3. Reflektor matirao, izgubio sjaj ili se zaprljao
4. Reflektor se deformisao usled toplote
5. Sijalica pomerena iz idealne pozicije
6. Sijalica oslabila
6a. Kod tih xenon varijanti, ne znam da li je moguće još i da "pobrljavi" elektronika koja napaja sijalicu te da i ona uzrokuje slab rad sijalice?
Kako videti šta jeste:
1. Vidi se odmah golim okom. Kod tebe očigledno nije.
2. Pogledaj pažljivo to sočivo. Uporedi kako izgleda u poređenju sa novim farom, boja, čistoća tog sočiva, da li je kristalno bistro?
3. Bez rasklapanja fara ovo ne možeš detektovati. Ali koliko znam, većina farova se teško rasklapa nenasilnim metodama.
4. Isto ne možeš detektovati bez rasklapanja. Ali s' obzirom da je geometrija svetlosnog snopa kod tebe ispravna, ovo bi se moglo isključiti.
5. Isto kao i 4, ako ti je geometrija snopa ok, ovo bi se moglo isključiti kao problem. Plus što je kod tebe problem isti na oba fara.
6. Promeniš sijalicu.
6a. Ovo mora neko drugi da rekne jel moguće. Obično sijalica prestaje potpuno da radi ukoliko je otišao taj kontroler.
Što se tiče evetnualnog čišćenja sočiva ili reflektora, a najviše vuče da je to problem kod tebe, prvo vidi može li se far lepo otvoriti? Onda možemo da popričamo kako se čisti sočivo (to znaju fotografi, mikrofiber krpica, pirinčani papirići...) i kako se čisti reflektor (to znaju, paz. sada, astronomi (malo bolji amaterski teleskopi imaju aluminizovana sferična ogledala koja se prljaju i grebu kada ih mrko pogledaš) će pitam neke od njih)
I da, dobro kažu, uzmi sijalicu niže kelvinaže. Mnogo bolje osvetljava put, pogotovo kada je pored noći tu još i loša vidljivost, izmaglica, kiša, bljuzga... Te "day light" i "cold light" su bile jako popularne sa pojavom prvih xenon farova, ali su brzo svi odustali od njih i prešli ponovo na toplije svetlo.Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
-
-
Ahm, problem je možda i sa geometrijom snopa?!? Ma moraš otići kod nekog majstora koji ima neki "svetloproveravač"
...dakle, da proveri pravilnost snopa, a to imaju skoro svi tehnički pregledi. Ako je snop pravilan a sijalica nova, onda su ti ili sočivo ili reflektor (ili oboje) zaprljani ili su matirali.Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
Comment