Odoh da se vozim pa da vidim kako to izgleda pisaću noćas, imam neko ubedjivanje ako pomerim sočivo da se više ne može vratiti u centar i da pravi ravnomeran snop, evidentno je da je sijalica oslabila ali sumnjam i na sočivo da se zaprljalo, video sam danas na par vozila da su sočiva recimo od svetla za maglu i dodatnog dugog svetla jako potamnela, ujutru ću slikati moj far po danu
Slaba viidljivost, farovi na Volvo FH
Collapse
X
-
Pa pazi, ja sam rasklapao fotografske objektive, i laboratorijske mikroskope, i uvek sam ih sastavio da rade, optički kao i pre (ili čak i bolje, jer, rastavljao sam ih jer nisu valjali, jel?). Vraćanje jednog sočiva na mesto gde je bilo nije rasklapanje/sklapanje Rolex časovnika. Ne boj se toga. Pitanje je samo, može li se far uopšte rastaviti? Da se nisu malo igrali lepkom prilikom izrade samog fara? Većina koju sam video u zadnje vreme su takvi.
I ako jesu, postoje majstori koji se time bave te uspešno rastave/poprave/sastave far.Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
Comment
-
-
Imao sam priliku da vdim taj far rastavljen, staklo je promenjljivo, sočivo oborenog svetla drže dva šarafa m4 ali ću ga ujutru još idetaljisati
Sad sam otišao malo u pomrčinu i provozao se
Pre ovoga se dogodilo da je leva sijalica iz čista mira prekinula da sija, gašenjem i ponovnim paljenjem svetala je proradila. Do sada se nijedan jedini put ovo nije dogodilo sa originalnim sijalicama, tako da ću Ja ovo ujutru da vratim nazad i da vidim dalje šta mi je činitiRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Malo sam danas čačkao oko sijalica (dosada ispade nauka) jutros se svratim na tehnički i evo rezultat merenja na regloskopu
Ovo je desno svetlo
Ovo je levo svetlo ( u njemu se sinoć sijalica izgasila sama od sebe iz nekog razloga)
Odem do servisa zamolim ove drugare električare na kompu udju u svetlosnu grupu i svo objašnjenje je bilo D2S o Kelvinima nigde nikakve reči čak ni na originalnoj kutiji je sav natpis Volvo D2S i to je sve doduše ima još dodatak 85V 35W
Pozovem u Novi Sad diler Osrama i tamo mi kažu da je moguće da je original bio 3100 K ali nisu sigurni mada po katalogu Osrama stoji (mislim) 4300 K ali da imaju neku novu varijantu cool blu 5000 K ta je kao ok a cena 6000+pdv po komaduRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Nešta sam se olenjio i nisam preduzeo ništa osim što sam sijalice koje su mi dali na probu vratio i ostavio moje, malo sam se raspitao po oglasima i FB navodno original sijalice Filips ili Osram se kreču od 20€ do 60€ po komadu i svi prodaju original sa garancijom od 6 -12 meseciRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Da osvežim temu, konačno crkla desna fabrička sijalica iz 2007 godine, nakon 6 godina intezivne upotrebe. Nemam šta da kažem osim da su extra služile. Nove ću zameniti dok mi vozilo stigne s puta samo da znam da će nove iz servisa da me služe kao ove ne bi žalio 10000 i nešto dinara po komadu + PDVRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
Comment