Slaba viidljivost, farovi na Volvo FH

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Siera
    Cbc Senator
    • 09.11.2009
    • 1365
    • Čačak
    • Stralis

Odoh da se vozim pa da vidim kako to izgleda pisaću noćas, imam neko ubedjivanje ako pomerim sočivo da se više ne može vratiti u centar i da pravi ravnomeran snop, evidentno je da je sijalica oslabila ali sumnjam i na sočivo da se zaprljalo, video sam danas na par vozila da su sočiva recimo od svetla za maglu i dodatnog dugog svetla jako potamnela, ujutru ću slikati moj far po danu
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Siera
      Cbc Senator
      • 09.11.2009
      • 1365
      • Čačak
      • Stralis

Da dodam, far je rasklopiv bez ikakvih problema čak se i sočivo srednjeg svetla lako može skinuti

Comment

• NShappy
        CBC Senator
        • 09.03.2005
        • 261
        • Novi Sad
        • Ford Focus 1.8TDCi

Pa pazi, ja sam rasklapao fotografske objektive, i laboratorijske mikroskope, i uvek sam ih sastavio da rade, optički kao i pre (ili čak i bolje, jer, rastavljao sam ih jer nisu valjali, jel?). Vraćanje jednog sočiva na mesto gde je bilo nije rasklapanje/sklapanje Rolex časovnika. Ne boj se toga. Pitanje je samo, može li se far uopšte rastaviti? Da se nisu malo igrali lepkom prilikom izrade samog fara? Većina koju sam video u zadnje vreme su takvi.

I ako jesu, postoje majstori koji se time bave te uspešno rastave/poprave/sastave far.
        Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Siera
          Cbc Senator
          • 09.11.2009
          • 1365
          • Čačak
          • Stralis

Imao sam priliku da vdim taj far rastavljen, staklo je promenjljivo, sočivo oborenog svetla drže dva šarafa m4 ali ću ga ujutru još idetaljisati

Sad sam otišao malo u pomrčinu i provozao se

Pre ovoga se dogodilo da je leva sijalica iz čista mira prekinula da sija, gašenjem i ponovnim paljenjem svetala je proradila. Do sada se nijedan jedini put ovo nije dogodilo sa originalnim sijalicama, tako da ću Ja ovo ujutru da vratim nazad i da vidim dalje šta mi je činiti

Comment

• Siera
            Cbc Senator
            • 09.11.2009
            • 1365
            • Čačak
            • Stralis

Po katalogu iz Osrama nadjoše kao da mi je original 3200 K, a Chubbs mi napomenu da originali iz fabrike izlaze sa 4300K.
            Po Osramu nadjoše da imaju u ponudi neku 4200 K

Comment

• Siera
              Cbc Senator
              • 09.11.2009
              • 1365
              • Čačak
              • Stralis

Malo sam danas čačkao oko sijalica (dosada ispade nauka) jutros se svratim na tehnički i evo rezultat merenja na regloskopu

Ovo je desno svetlo

Ovo je levo svetlo ( u njemu se sinoć sijalica izgasila sama od sebe iz nekog razloga)

Odem do servisa zamolim ove drugare električare na kompu udju u svetlosnu grupu i svo objašnjenje je bilo D2S o Kelvinima nigde nikakve reči čak ni na originalnoj kutiji je sav natpis Volvo D2S i to je sve doduše ima još dodatak 85V 35W

Pozovem u Novi Sad diler Osrama i tamo mi kažu da je moguće da je original bio 3100 K ali nisu sigurni mada po katalogu Osrama stoji (mislim) 4300 K ali da imaju neku novu varijantu cool blu 5000 K ta je kao ok a cena 6000+pdv po komadu

Comment

• macaneli
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2008
                • 327
                • sremska mitrovica - Genova
                • S-max

jesi resio problem?
                ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Nešta sam se olenjio i nisam preduzeo ništa osim što sam sijalice koje su mi dali na probu vratio i ostavio moje, malo sam se raspitao po oglasima i FB navodno original sijalice Filips ili Osram se kreču od 20€ do 60€ po komadu i svi prodaju original sa garancijom od 6 -12 meseci

Comment

• Siera
                    Cbc Senator
                    • 09.11.2009
                    • 1365
                    • Čačak
                    • Stralis

Da osvežim temu, konačno crkla desna fabrička sijalica iz 2007 godine, nakon 6 godina intezivne upotrebe. Nemam šta da kažem osim da su extra služile. Nove ću zameniti dok mi vozilo stigne s puta samo da znam da će nove iz servisa da me služe kao ove ne bi žalio 10000 i nešto dinara po komadu + PDV

Comment

Working...
                    X