Laguna 2 gasi se u voznji......elektronika problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Icke83
    CBC Početnik
    • 29.08.2022
    • 4
    • Ub
    • Reno laguna 2

Laguna 2 gasi se u voznji......elektronika problem

Pozdrav svim clanovima foruma!!
    Pa da predjemo na stvar....Imam jedan jako cudan problem sa autom , u pitanju je laguna 2 motor 1,9 dci 107 konja 2002 god
    Motor je ok odlicno vuce i tu nema nekih problema , e sad problem se pojavljuje u toku voznje naime odjednom iz cista mira bez udara na rupu ili nekih potresa , znaci samo nesto cvakne u instrument tabli i upali se strelica od desnog zmigavca i jako brzo blinka i odma zatim se upali lampica stop , tog momenta funkcije na autu prestaju da rade , prozori ne mogu da se otvore zatvore , zmigavci ne rade , auto ne moze da se ugasi moram rucno na klapnu da ga ugasim da skinem klemu da akumulatora i onda normalno radi do sledeceg puta , i kada se to desi primetio sam da desni zmigavci prednji i zadnji jako brzo blinkaju iako palicom nisu ukljuceni , i sad je to pocelo veoma cesto da se dogadja pogotovo kad su velike vrucine stim sto sad kad se to desi auto se ugasi u voznji , kad izadjem i skinem klemu sa akumulatora i kad vratim auto normalno upali. Da li neko zna sta bi tu moglo da bude problem , od cega da krenem , na dijagnostici ne prikazuje gresku bio sam kod majstora kacio je i nema greske?
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Ovako laički potraži sve mase u motornom prostorubpa ih dotegni i naprskaj wd-om.

Comment

• Icke83
      CBC Početnik
      • 29.08.2022
      • 4
      • Ub
      • Reno laguna 2

Hvala na odgovoru , da napomenem da kada se to desi svetla i zmigavci dosta slabije sijaju , bukvalno onako samo žiže , napominjem kada raskacim kleme sa akumulatora i vratim ih sve normalno radi do sledeceg puta

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Izmeri unimerom i napon punjenja akumulatora.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Mozda nece biti resenje problema ali dok sam imao Lagunu II imao sam problem sa blokadom motora koji se manifestovao od nemogucnosti da motor upali (samo verglanje) do toga da mi se u voznji gasi, pogotovo ako npr. stojim na semaforu. Pravila kada se to desava nije bilo, a dijagnostika nista nije pokazivala.
          Na kraju smo nasumicno poceli da menjamo deo po deo da bi se na kraju ispostavilo da je u pitanju kompjuter motora. Zamenom istog problem se resio, a ja ubrzo nakon toga i prodao auto.

Comment

• Icke83
            CBC Početnik
            • 29.08.2022
            • 4
            • Ub
            • Reno laguna 2

Da li neko zna cemu sluze zice iza zadnjeg levog tocka , znaci ima crna kutijica kao neki razvodnik sa gornje strane ulazi jedan buzir sa zicama i sa donje izlaze dva , to ima samo sa leve strane iza zadnjeg levog tocka u krilu , te zice vode negde ispod auta , otkinuo sam ih i vukle su se po putu i otprilike kad naidjem na sahtu one se sastave i auto tad pobrljavi , izolovo sam ih za sad mi se ne desava ono sto sam gore naveo pa cu videti dal je to bio problem , asva svetla rade i brisac voda grejac stakla.....ne vidim da nesto ne radi , da li neko zna od cega su te zice

Comment

• Icke83
              CBC Početnik
              • 29.08.2022
              • 4
              • Ub
              • Reno laguna 2

Originally posted by Icke83 View Post
              Da li neko zna cemu sluze zice iza zadnjeg levog tocka , znaci ima crna kutijica kao neki razvodnik sa gornje strane ulazi jedan buzir sa zicama i sa donje izlaze dva , to ima samo sa leve strane iza zadnjeg levog tocka u krilu , te zice vode negde ispod auta , otkinuo sam ih i vukle su se po putu i otprilike kad naidjem na sahtu one se sastave i auto tad pobrljavi , izolovo sam ih za sad mi se ne desava ono sto sam gore naveo pa cu videti dal je to bio problem , asva svetla rade i brisac voda grejac stakla.....ne vidim da nesto ne radi , da li neko zna od cega su te zice
              U jednom buziru imaju tri tanke zice crvena , bela , zelena

Comment

Working...
              X