Oni koji imaju samaru, sigurno su vec imali problema sa ovom kutijom. Podnozja osiguraca cesto oksidisu, izgube kontakt i onda nastaju problemi. Prva stvar koja se preduzima ako nesto od elektrike ne radi je da se osiguraci "provrte" prstima. Danas mi je auto prokuvao u koloni jer je glupi osigurac od ventilatora izgubio kontakt. Da li neko ima resenje za ovaj problem? Sta raditi?
kutija sa osiguracima
Collapse
X
-
Nisam siguran koliko je wd dobar jer i on nagriza cak i srafove a posebno ce to uraditi sa osiguracima.
Uzmi neku mekanu smirglu i samo malo prevuci kontakte, a osiguraci su ti jeftini pa uvek mozes da imas po par od svake boje.
Comment
-
-
Comment
-
-
Na otpadu skini kutiju od golfa ili kadeta zato sto su najcesci. Prevezi zice i gotova stvar. Imas nove osigurace koji nece gubiti kontakt.
Comment
-
-
Kutiju osigurača sam prekrio celofanom da kiša ili voda ne pada direktno , svremena na vreme promenim sve osigrurače a ventilator sam prevezao na poseban prekidač pa ako omane osigurač ili termo davač mogu da ga pokrenem.Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
Ja kada sam kupio samaru pre par meseci nije mi radio ni jedan kontrakt na stubovima vrata ya svetlo u kabini, kao ni na samom svetlu, onaj za osvetljenje motornog prostora, par osiguraca ...
Jednostavno rusi su stavljali malo losije kontakte i oni vremenom oksidiraju i tu nema neke velike pomoci osim da ve malo presmirglaju finom smirglom kada pocnu da zezaju.
Evo mene je juce zezao osigurac zadnjeg brisaca i ventilatora u kabini, ali sta da se radi. Promrdam ocistim i idem dalje.
Pozdrav.Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment
-
-
Comment
-
-
Sa mojom starom Samarom, 1990 godiste, imao sam cesto problema bas sa tom kutijom sa osiguracima cije je samo mesto lose postavljeno. Naime cim se zapusi odvod liscem i sl. cela okolina pliva i vlazi kablove i kontakte. Imao sam totalnih prekida struje u pojedinim kolima a i brkanje funkcija, raznih prekidaca. Na kraju sam ustanovio da je zastitna trouglasta plastika koje je ispod i skriva guzvu kablova koji ulaze u kutiju, puna lisca i prljavstine i kad ovlazi kratko spaja pojedine kablove. Tu plastiku sam skinuo i bacio u djubre tako da kablovi lakse ''disu'' i od tada nisam imao problema te vrste. Cak sam izbacio i desnu gumenu lulicu za odvod vode jer i ona zna da se zapusi i pravi slicne probleme. Preventive radi, po potrebi cistiti okolinu kutije od naslaga necistoca.Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
Comment
-
-
uzmes zicanu cetku, ocistis kontakte skupis ih i godinu dana miran!!!!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
Comment