Odg: Problematika pražnjenja akumulatora!!!
Model auta je Astra H cdti 1.7 karavan 2005. 80ks ,oznaka motora DTL
Problem je sledeci: Riknuo akumulator cim je malo zahladnelo.Odem ja kod autoelektricara da ga proveri ,pa ako je riknuo,da ga nosim na reklamaciju.Elektricar ga prikaci na aparat i rezultati su sledeci:
startna struja 540A
soc:100%
napon: 13.87V
temp. akumulatora: 10c
vek akumulatira:41%
kapacitet:461A
ispit startne snage: ispravan
startna snaga: 96%
napon: 9,36V
ISPITA ALTERNATORA: NEISPRAVAN
NAPON:14.12V
REGLER: NEISPRAVAN
Ispada da je akumulator ispravan(odmah zatim sam probao komsijin i desavalo se isto).I jos je majstor dodao da alternator salje dvosmernu struju,tj da puni ne dovoljno i da u isto vreme vuce struju....
E sad,kad ostavim prikacen akumulator,isprazni se za jednu noc.Ponekad upali zajutra ali ima toliko malo struje da se i servo gasi.Moram da ga proteram par krugova da proradi...Da li je moguce da nesto vuce struju dok je auto ugasen?Sta vi mislite da li je zaista alternator/regler ili je nesto drugo u pitanju?
Svaka pomoc bi mi bila dobrodosla.Zivi bili i svako dobro
p.s.da li ovo pitanje mozda treba da postavim u odeljku "alternator"?
Model auta je Astra H cdti 1.7 karavan 2005. 80ks ,oznaka motora DTL
Problem je sledeci: Riknuo akumulator cim je malo zahladnelo.Odem ja kod autoelektricara da ga proveri ,pa ako je riknuo,da ga nosim na reklamaciju.Elektricar ga prikaci na aparat i rezultati su sledeci:
startna struja 540A
soc:100%
napon: 13.87V
temp. akumulatora: 10c
vek akumulatira:41%
kapacitet:461A
ispit startne snage: ispravan
startna snaga: 96%
napon: 9,36V
ISPITA ALTERNATORA: NEISPRAVAN
NAPON:14.12V
REGLER: NEISPRAVAN
Ispada da je akumulator ispravan(odmah zatim sam probao komsijin i desavalo se isto).I jos je majstor dodao da alternator salje dvosmernu struju,tj da puni ne dovoljno i da u isto vreme vuce struju....
E sad,kad ostavim prikacen akumulator,isprazni se za jednu noc.Ponekad upali zajutra ali ima toliko malo struje da se i servo gasi.Moram da ga proteram par krugova da proradi...Da li je moguce da nesto vuce struju dok je auto ugasen?Sta vi mislite da li je zaista alternator/regler ili je nesto drugo u pitanju?
Svaka pomoc bi mi bila dobrodosla.Zivi bili i svako dobro
p.s.da li ovo pitanje mozda treba da postavim u odeljku "alternator"?
Comment