Pozdrav, Kolege vozači, nov sam na forumu, do juče sam imao problem na autu pa želim da podelim sa Vama, mnogi voze ovaj model Pežoa pa će nekome da koristi. Prošle godine kad sam radio mali servis menjao sam i svećice, odlučio sam da ih promenim jer nisu menjane od kada sam kupio auto 2012te. Od tada kreću problemi... Auto je išao normalno nakon tog servisa nedelju dana a onda počinje u toku vožnje da se pali i gasi lampica za motor žuta i da pišti...a dok se to dešava auto radi na tri cilindra...(kao da jedna svećica ne baca struju). Posumnjam na bobinu ali čudno je to što kad je auto hladan radi sve ok, čim se pređe nekih 20tak kilometara počinje da se dešava taj problem i ne traje stalno već povremeno i ne vezano za brzinu ili dodavanje i smanjenje gasa ili kvačila. Oteram kod svog majstora on mi proveri bobinu (odlična) vratim ja stare svećice (bile su sasvim ok). Neko vreme 5-6 dana auto radi ko nov...Nako toga ponovo isti problem. Tada majstor posumnja na dizne i pošalje me da očistim iste...odem ja na čišćenje ponovo par dana lavić radi super nakon toga isto...ali ovaj put odem kod elektroničara koji zakači neku novu dijagnostiku i ona nađe da je druga dizna loša...naručim polovnu diznu...zameni mi majstor "drugu diznu" auto radi super 2-3 dana pa ponovo isti problem...odem ponovo kod istog elektroničara...ponovo dijagnostika e sad nađe treća dizna...
haa
majstor mi lagano zamenio ispravnu diznu (sreća nisam je bacio). Ovaj put mi zameni on odmah i ponovo uradi dijagnostiku i kvar je otklonjen...nadam se da će nekome biti od koristi ovaj post...