Imam problem sa Omegom 2.0 16v benzin, pali mi se lampica elektronike motora, u tom momentu gubi snagu, nekad se pali nekad ne, probao sam da otkačim protokomer, ali onda je bilo još gore, pada mi na pamet senzor radilice?
Opel omega
Collapse
X
-
99 % je problem u senzoru bregaste...to je njihova stara "boljka"....mozes vrlo lako da proveris sam koja je greska preko lampice elektronike motora....sajt je na nemackom ali je vrlo prosto(ilustrovano slikama)...u dnu imas i kodove gresaka....da je senzor radilice u pitanju-gasio bi ti se motorLast edited by SOLOCO; 07.09.2012, 10:00.
-
-
Ne smeta nista...ali nemas potrebe da ga palis.....prespoji ta dva pina..zicom..spajalicom....daj kontakt...pocece da odbrojava...kad naparavi malo duzu pauzu krece ispocetka...ti ih isprati sve...mozda imas nekoliko gresaka...nula(0) ti je 10x treptaja....neznam koje ti je godiste omega...ako je do 97-og onda bi trebalo da ima dvobrojni kod(cifre koda greske)....ako je novija trobroj ili cak cetvorobroj....cak i bez toga mozes pokusati da odmah zamenis senzor(uzmi za probu negde).....nije tesko moras samo da skines poklopac zupcastog kaisa i gore poklopac kablova svecica.....nov ti je izmedju 2-3 hilj din.....nije GM-ov...ali nema razlike
Comment
-
-
Moja je 97 godište, da li ima veze sa potrošnjom goriva pošto sam video da mi je i potrošnja skočila?
Sad sam iskontrolisao greška je 0340 koliko sam ja mogao da shvatim to je senzor bregasteLast edited by nikola_VUK; 07.09.2012, 12:07.
Comment
-
-
Definitivno se manje gušio.... Ostalo... manje više isto. Tj. da se ispravim... NIJE se više gušio... znao je da javlja O2 grešku na dijagnostici i znao je da poludi kad ode senzor bregaste.
Ukratko, nikakvih loših nuspojava, a auto je "prodisao".
Comment
-
Comment