Golf 2 gti 1.8 8v Ulje u usisnoj grani!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gazda
    CBC Član
    • 30.08.2005
    • 34
    • Beograd

Golf 2 gti 1.8 8v Ulje u usisnoj grani!!!

Pozdrav svima i pooomoooooćććććććć!!!!!!!!!

pre dva dana sam putovao do Sremske Mitrovice i na auto putu pri brzini od 150 - 160 km/h se desi sledeće. Brzina počne da opada i osetim da auto gubi snagu. Zaustavim se i primetim da motor radi nemirno, tj. kao na tri cilindra. Proverim kablove(inače zamenjeni i oni i svećice pre nedelju dana), sve u redu. Ugasim ga i primetim da fali ulja. Tek na dnu šipke je malo pokazao. Kod čepa za dolivanje sve masno i dok je radio motor kad sam ga otvorio, duva iznutra kao košava u blokovima. Dospem litar ulja i pravac kući. Nekako stignem nazad i sutradan krenem da otvaram redom.
    Kućište filtera za vazduh i filter za vazduh puni ulja, kao i usisna grana. Na na šipci za merenje nivoa tragovi ulja sa vodom, ali jako malo, kao da je pomešao vodu i ulje ali ne skroz. Dalje nisam stigao da skinem poklopac ventila, jer mi neki magarac nije vratio inbuse i gedore , koje ću dobiti sutra ili prekosutra.
    Da li iko ima iskustva sa ovako nečim, jer me kopka šta se desilo, a izgoreću čekajući na alat.
    Inače motor je 19E i ima plin. 1.8 gti 82 KW.
    Unapred zahvalan
    Last edited by gazda; 06.04.2013, 23:03.
    440 + KS !!!
  • chaboo
    CBC Veteran
    • 17.06.2012
    • 195
    • Beograd V.Mostanica
    • citroen C5 hdi

Pre bilo kakvog rastavljanja proveri crevo od iber laufa da nije zapusilo od one emulzije zute ,meni se to desavalo na audiju.

Comment

• gazda
      CBC Član
      • 30.08.2005
      • 34
      • Beograd

Na žalost nije zapušeno. Liči mi kao da je negde probio dihtung na glavi pošto radi kao tarktor. Jedva upali i radi kao na tir cilindra, što sam već napisao. I još jedna stvar dimi plavo na auspuhu.
      440 + KS !!!

Comment

• chaboo
        CBC Veteran
        • 17.06.2012
        • 195
        • Beograd V.Mostanica
        • citroen C5 hdi

Pa dobro nije kraj sveta bar je tu lako skinuti glavu ,nego da li "zateze"prvo verglanje posle malo duzeg stajanja?Ovo pitam jer ako udje voda u klip napravi hidroudar pa tesko ili uopste nece da zavergla.

Comment

• kalimero1
          CBC Senator XXL
          • 01.11.2010
          • 318
          • zagreb
          • c5

ako ti je izbacio ulje onda je problem malo niže od glave.

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Glava dole, pregled dihtunga kako je i da li je pukao, pregled cilindara i klipove napolje, sad kad su na dohvat ruke. Ne znamo da li je i koliko duvao motor pre ovoga. Sad ti je najlakše i najbezbolnije i klipove napolje, da nije neki pukao, karike i sl. Sve to na licu mesta. Javljaj, pa da pratimo i savetujemo. (AKO JE SAVET POTREBAN)
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• gazda
              CBC Član
              • 30.08.2005
              • 34
              • Beograd

Pukla karika, klip i sve to leporibalo sa strane tako da je najlakse resenje drugi motor i livada. vozio sam ga tako 100km do kuce i dokusurio ga. inace nije duvao uopste ali mu nije projalo 4000 rpm i rekao je dovidjenja. mada mislim da je ionako bio na izdisaju jer je kao sto kazu, pred smrt isao kao blesav. ljudi hvala na pomoci ali ovo se ne isplati. napravicu nekog frankestajna i dovidjenja.
              440 + KS !!!

Comment

Working...
              X