9-5 i injectori i glava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

9-5 i injectori i glava

dok sam radio svog 9-5 saba , imao sam dosta muka dok ga nisam osposobio , tao da sam sve moguce prekopao po motoru .
    video sam da su injectori vazdusno hladjeni , dali ko zna , zasto su to izveli

jos nigde nisam naisao na informaciju da je saab imao problema sa injectorima ... dali je to samo deo usavrsavanja ili je bilo nekih problema

onda ventile su uradili puno tanje

radili su na ventilima , a kanali u glavi za zrak nisu ni taknuti , u cemu je fazon ... dodje mu da jednu istu glavu koriste jos is osamdesetih bez ikakvih promena , kada kazem promena , mislim na kanale za dovod vazduha do cilindara ...

Poruku izmenio: CLD
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Malo si pobrko loncice.

B202 (84-93) glava nije ista kao B234 (90-93) , razlike u velicini , tj promeru kanala-

B204/34 94-99 ima jos uz to poboljshane kanale za hladjenje (vodene) plus bolj flow.

B205/35 98- ima smanjene ventile na 5mm sa 7mm telo, i radikalno izmenjen ugao, nema preloma, kad otvori ventil gledas preko celog oboda ventila na klip.
    dodje mu da jednu istu glavu koriste jos is osamdesetih bez ikakvih promena
    Kao sto vidis nije bas ista, male izmene prvenstveno iz ECO razloga, kad je nesto dobro uradjeno nedira se previshe.

Glava sa B205/235 je radjena po uzoru Lotos F3 glave.

Injektori na B205/35 nisu vazdusno hladjeni, zbog debljine medju ploche i ravnog kanala na vrhu injektora se nalazi turbulatorni deo, prevrtac vazduha radi sto boljeg i homogenijeg mesanja smese u niskim obrtajima motora.
    ECO norma je to zahtevala da bi bila ispunjena.

Pozz
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

Working...
    X