ugao paljenja saab 900 OG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milosh
    CBC Član
    • 04.11.2007
    • 20
    • beograd

ugao paljenja saab 900 OG

pozdrav svima,
    moze li neko da mi kaze kako se podesava ugao paljenja na staroj 900-tki,
    zapravo na koliko stepeni se namesta, cini mi se da ima 30 podeoka. Trenutno mi je podeseno na 0, ali nisam siguran da je to OK.
    Hvala unapred.
  • itza
    CBC Senator XXL
    • 28.12.2004
    • 658
    • Beograd - Paviljoni(blok 7a)
    • -

shto se skolskog shtelovanja tiche treba ti strob i verovatno ima neki reper negde da se prati .. to nemam pojma .. morat tjesh sachekati nekog ko je tako shtelovao ..

ja ti mogu reci kako ja to sebi shtelujem ...

popustish shraf upalish .. rotirash levo desno i ostavish tamo gde najmirnije radi .. zategnesh
    onda probash da upalish i gledash da li pali odma ili verlgash pa tek onda upali .. ako puno verglash ne valja .. kada ushtelujesh da radi mirno i da pali normalno .. onda ti sledi par dana finog doshtelavanja ... sve po pola stepena napred nazad a u zavisnosti kako osetish da vuche i radi auto ..
    sve to podrazumeva da su ti svecice nove i kablovi ispravni ...
    obracash pazhnju na to kako auto vuche u visokim obrtajima ... znachi preko 4K i kako potezhe iz niskih ispod 2K .... i na osnovu toga idesh paljenje na ranije ili na kasnije ...
    nakon par dana zezanja ako si konachno zadovoljan udarish recku i to je to ne pipash dok ti se lanac ne istegne ili isti zamenish

iz mog iskustva sa ficom i sada sa ovim saabom .. ako ti je paljenje ranije auto ide iz malih obrtaja lepo ali kad predje u visoke grene da brljavi puca ne vuche lepo itd i obrnuto .. ako ti je paljenje kasnije ne radi na leru trokira itd ali kad ga ochepish ide ko mecava
    ako imash razvodnik sa vakumom onim na njemu obavezno proveri da li je crevce povezano i da ne pushta negde ..

mozhda ovo nema veze sa shkolskim shtelovanjem mozhda i nema neke logike ali ja tako radim i zadovoljan sam uchinjenim
    "Brano sine , vozi POLAKO..."

Comment

• milosh
      CBC Član
      • 04.11.2007
      • 20
      • beograd

OK,
      tako je i nastelovan, ono sto sam primetio je da malo slabije vuce pri manjem broju obrtaja (za neko gazenje nisam jos imao prilike posle stelovanja), sto znaci da bi trebalo pomeriti unapred... mada ima tu jos jedna stavka, majstor mi je malo zavrnuo protok gasa.... pa, mozda ga je zavrnuo malo vise
      hvala na detaljnom objasnjenju.

Comment

Working...
      X