radna temperatura

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coco
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2004
    • 476
    • i`am from the land that is placed nowhere

radna temperatura

dakle, kada se cepi na 6000 rpm (cca 190 km/h) na dugim relacijama, temperatura krene ka gore (crvenom). ima li tko savjet s cim zamjeniti denso hladnjak, termoprekidac i termostat. s kojim modelom kojim vrijednostima termostata, termoprekidaca. fala i tak to
    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

kolika ti je normalna radna temperatura posto po nekim drugima vidim da nesme da prelazi pola da ga teras do blokade....ako ide preko to ne valja (posto ne znam kako je kod crx-a)

kad si menjao antifriz?
    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• coco
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2004
      • 476

normalna radna temperatura....nemam pojma. ali nikad ne predje 1/3 sto sam primjetio kod svih hondi, bez obzira na model i snagu motora. antifriz u autu je inin i njusim da je to problem isto tako saca na hladnjaku su mi se pocela vec davnih dana cijati pa je vrijeme za zamjenu. uz hladnjak ide i novi termostat. ventilator mi se korektno ukljucuje ali sam mislio posto je vrijeme za cupanje starog hladnjaka da mi preporucite neki koji je non stock a da vrsi svoju funkciju bolje nego denso. isto tako i termoprekidac te termostat. da mu smanjim vrijednost na koju se inace ukljucuju tj da ih napravim osjetljivijima.

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Dobro njusis Coco, problem je u antifrizu koji nije za aluminijumski hladnjak i koji ti ga je "naceo". I ja sam svojevremeno imao isti problem zbog toga sto nisam obratio paznju na to u samom pocetku kada sam kupio auto. Pocela je kazaljka da mi seta (a to se kod Honde ne desava, vec uvek stoji na 1/2) i da mi se spusta radna temperatura. Sada si u stadijumu da moras da ga menjas.

Comment

• crx
          CBC Član
          • 10.03.2005
          • 38
          • Beograd

garant antifriz...dotrajao hladnjak...inace...sta joj god radi, retko kad da prelazi polovinu skale...

takodje, osetljivi su kada im fali tecnosti (recimo nesto preko 1/2 litra)...tada je meni npr dizala temp, al sam znao da mi je hldanjak u qrcu.

A da li gubi tecnost negde..i koliko?

Comment

• crx
            CBC Član
            • 10.03.2005
            • 38
            • Beograd

Originally posted by starac vujadin
            Dobro njusis Coco, problem je u antifrizu koji nije za aluminijumski hladnjak i koji ti ga je "naceo". I ja sam imao svojevremeno isti problem zbog toga sto nisma obratio paznju na to u samom pocetku kada sam kupio auto. Pocela je kazaljka da mi seta (a to se kod Honde ne desava, vec uvek stoji na 1/2) i da mi spusta radna temperatura. Sada si u stadijumu da moras da ga menjas.
            koji antifriz koristis , dobri starce

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Pre sam koristio neki domaci, kada sam video sta sam uradio koristio sam Shell koji mi je produzio zivot hladnjaka, a kada sam konacno promenio hladnjak Mile mi je stavio Motul koji je isto vrhunski...znaci samo inostrano i nema problema.

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Ja isto koristim neki domaci....znaci podhitno da menjam...
                Starche, nisam znao da ima motul-ov antifriz? U subotu idem na servis kod Mileta tako da cu i to promeniti...
                Power of dreams !!!

Comment

• crx
                  CBC Član
                  • 10.03.2005
                  • 38
                  • Beograd

jel...koliko kosta taj motulov...i koji je tip tacno...
                  ...taman kad budem isao u mass da kupim diskove, mogao bih i to...

a koristim onaj zeleni galax-ov...i mogu ti reci, skoro sam ga zamenio (trajao je dve godine).
                  jel dve godine dovoljno da se ispostavi da se covek presao za antifriz ili ne?

Comment

• crx
                    CBC Član
                    • 10.03.2005
                    • 38
                    • Beograd

inace, crx-ovci: vidite ovo: prednji diskovi za crx-a u mass (mass.co.yu) oni normalni: 2800 i kusur. E sad neda djavo mira, pita cika crx, koliko su oni busheni, kaze lik, nema busheni nego oni sa kanalima: 3055 dinara...

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

a i bolji su ti ti sa kanalima

a ko je proizvodjac? Kad ja zvao jednu firmu za prednje diskove za crx imashe Delphi Lockeed za 4 i kusur hiljade...

Comment

• coco
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2004
                        • 476

Originally posted by crx
                        inace, crx-ovci: vidite ovo: prednji diskovi za crx-a u mass (mass.co.yu) oni normalni: 2800 i kusur. E sad neda djavo mira, pita cika crx, koliko su oni busheni, kaze lik, nema busheni nego oni sa kanalima: 3055 dinara...
                        prednji/zadnji brembo - ne sjecam se koliko sam ih platio ne sjecam se. imaju jedno udubljenje da se zna koliko su se potrosili. inace sjecene diskove nisam primjetio u prodaji ali ih mozes dati obraditi (isjeci). kolega mi kaze da je to najpametniji potez na crx-u. kupiti ili isjeci diskove. samo sto ti pozvace plocice u duplo kracem intervalu neg standardni diskovi. btw ovaj inin antifriz je u qrtzu. prije sam imao valvoline antifriz i nije niti jednom temperatura skocila. ne pusta nigdje ali ocigledno antifriz od ine ima nisku temperaturu kljucanja i isparava skoro kao obicna voda. a hebesh boodalu. jeftino a qrtzu ravno

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

Motulov antifriz se zove Inugel. Galaxov je stari dobri Korsantin, taj sam i ja stavljao, ali on je za starije celicne hladnjake .

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

ferodo premium ili racing to uglavnom hrvati koriste i zadovoljni su....
                            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• HotDog
                              CBC Senator XXL
                              • 06.05.2005
                              • 965
                              • BSG 75 (011)

nemoj na sitnicama da padas

jesu ti brembo diskovi standardne velicine za crx ili si sve promenio i stavio vece?

Comment

Working...
                              X