Dihtung glave motora mi je opet "propevao", ovaj put na spolja - sad bas "pufce" napolje na ler gasu, na hladnom motoru. Moram u ATC Boban da im #$^%#$ #%$^#$ #$^%&* i ostalo, cim mi prodje ispit (oni su menjali isti kad je prosli put probio, nije proslo godinu dana - auto uopste nije sikaniran od tada). Imate li konkretne savete u vezi dihtunga glave motora za Fiat Punto 55 (tj, Uno Fire 1.1)? Koja marka? Koja tehnika?
Iz cega se sastoji zamena dihtunga? Znam da je najveci problem natezanje srafova (na tacno odredjen moment sile, tacno odredjenim redosledom), i posle vracanje zupcastog kaisa. Da li glava mora uvek da se obradi kada se menja dihtung, ili je to "prema potrebi". Koliko traje zahvat? Kolika je okvirna cena istog? Da li ovo mogu da uradim sam - sa kojim znanjem i kojim alatom?
Iz cega se sastoji zamena dihtunga? Znam da je najveci problem natezanje srafova (na tacno odredjen moment sile, tacno odredjenim redosledom), i posle vracanje zupcastog kaisa. Da li glava mora uvek da se obradi kada se menja dihtung, ili je to "prema potrebi". Koliko traje zahvat? Kolika je okvirna cena istog? Da li ovo mogu da uradim sam - sa kojim znanjem i kojim alatom?
Comment