Curi ulje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Volvo
    CBC Član
    • 17.08.2008
    • 12
    • Bg

Curi ulje

Na Volvu 850 iz '94. koji sam gledao da kupim curi ulje, prodavac tvrdi da je to samo do dihtunga.

Da li moze da bude u pitanju i neki veci kvar, i da li to svaki majstor zna da vidi, ili je najbolje da ga vozim u ovlasceni volvo servis (koji je skup)?
  • nemanya
    CBC Veteran
    • 29.03.2008
    • 199
    • Beograd

Ne reče gde curi...
    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• Volvo
      CBC Član
      • 17.08.2008
      • 12
      • Bg

Nakuplja se odozgo kod srafa sa strane na motoru (ne znam bolje da objasnim, laik sam). Ne curi odozdo..?

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Najbolje da ga ipak odvezes u neki servis da ti pogledaju tj tehnicki pregledaju auto. Sve te stavke ces moci koristiti da bi eventualno spustio cenu samog auta, a ako vlasnik nema nista protiv toga znaces da generalno nema sta da krije.

Comment

• Volvo
          CBC Član
          • 17.08.2008
          • 12
          • Bg

Originally posted by dfast
          Najbolje da ga ipak odvezes u neki servis da ti pogledaju tj tehnicki pregledaju auto. Sve te stavke ces moci koristiti da bi eventualno spustio cenu samog auta, a ako vlasnik nema nista protiv toga znaces da generalno nema sta da krije.
          Vlasnik se slaze da ga odvezemo u servis, a trazi 1300 eura. (taj model je inace bio najskuplji iz te godine)..
          Presao je 180000+ km (vlasnik kaze da ne moze da tvrdi da prethodnik nije menjao kilometrazu).

Btw u auto je ugradjen plin koji radi, ali ima problema (nije atestiran i 'eksplodira' iznad odredjenog broja obrtaja).
          http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 402#550402

Vlasnik kaze da ono sto treba uraditi promena dihtunga i zupcanika.

Ako su motor, ovjes i menjac u redu, bi li ovo bila ok kupovina?

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Kako vidim ljudi su ti vec rekli da odabrana konfiguracija plinskog uredjaja ne drzi vodu. Znaci da te ocekuje naknadna ugradnja plinskog uredjaja. Pod uslovom da zadrzis bocu sa ventilom i cevi, ostalo mora da se menja. Racunaj na oko 4-5glava min za to. U servisu koji probaj sam da odaberes ces dobiti misljenje o stanju motora, menjaca, trapova i verovatno procenu kilometraze i toga sta treba da se odradi i koliko to kosta. Stavi na papir i to uporedi sa cenom nekog auta koji je potpuno ispravan i videces koliko dobijas ili gubis. Taj auto prelazi i do 500kkm ako se normalno odrzava, a cena mu nije nesto velika u Holandiji za oko 2000e mozes da biras za to godiste.

Comment

Working...
            X