Trosi ulje posle uradjene generalke!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uros77
    CBC Član
    • 14.10.2007
    • 40
    • Kragujevac
    • Škoda fabia 1.2

Potrosnja ulja

Secam se kad smo preuzimali Astru prodavac je rekao da kao nova oce da popije i 1 lirar na prvih 1000km.
    Kako je moguce da onda repariran motor moze da bude toliko bolji od fabrickog, pa da ne potrosi nista. Meni ta 3dl i ne deluju tako strasno.[/quote]

Za svaki nemacki auto u katalogu pise da potrosnja ulja moze da ide do 1l na 1000 Km naravno u perijodu razrade.Meni je to pisalo i za golfa 2 dizel .

Ali ko je normalan da u inostranstvu gde kola prelaze i do 50000 za godinu dana dosipa non stop ulje i viri pod haubu svog automobila.
    Neka hvala ja bi pre vozijo nekog dvotaktnog nego da jednom nedeljno pre nego sto krenem na posao virim pod haubu i dolivam ulje.

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Slazem se sa tobom, ko normalan zeli da se masti, pa i Z101 od pre 30 godina nam nije trosila ulje.
      Jedino sam citao da je to kod Opela bas problem, ali se secam da se ljudima to uhodavali i posle dosta velikih kilometraza, tj da ima slucajeva da se posle 20-40.000 tek smanjivala potorsnja.
      Ja se jedino pitam kako ocekivati da majstor napravi potorsnju ulja manju nego fabrika na ganc novom motoru? Obzirom da su bas 1,6 poznati da prze to ulje, takodje znam da ljudi savetuju da se ne koci motorom, i da ce se potrosnja ulja smanjiti.

Comment

• wlladdo
        CBC Član
        • 16.09.2008
        • 13
        • BG

blok je brusen, a klipovi i karike su za prvu specijalu

Comment

• wlladdo
          CBC Član
          • 16.09.2008
          • 13
          • BG

ma mozda cu ga ipak prodati, bez obzira da li majstor otkloni taj kvar ili ne. ne mogu rizikovati da on to popravi i da nakon 10000km (mozda manje, mozda vise) opet imam isti problem. auto je vise nego udobno i kad covjek ne uzima u obzir taj nesrecni 1.6 16v (koji se pak nekada odlicno pokaze) taj automobil je i pouzdan. do sad me nikada nije ostavio (prelazim oko 25000 godisnje).

Comment

• uros77
            CBC Član
            • 14.10.2007
            • 40
            • Kragujevac
            • Škoda fabia 1.2

Potrosnja ulja

Originally posted by wlladdo
            blok je brusen, a klipovi i karike su za prvu specijalu
            Znaci pre toga je bio standard cilindri i izbusen je sad na I specijalu i kupleni klipovi i karike za I spec.

Sta da ti kazem mozda ce tek da legne i da se smanji potrosnja ali ne mnogo .

Ja bi to jos malo probao pa onda prodaja pa nek vozi ko ima zivaca i ko hoce da doliva ulje.

Comment

• wlladdo
              CBC Član
              • 16.09.2008
              • 13
              • BG

nije normalno da se vec za skoro 10000 nije uleglo. razrada dijelova ne bi smela trajati vise od 4-5k km. ali razmislicu jos o tome. hvala vam svima na korisnim informacijama! pozdrav!!!

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

U cemu je problem? Vozi tako jos malo i kontrolisi redovno ulje i dolivaj pa kad predjes jedno 5000 km izmeri kompresiju kod nekog drugog majstora ako ne verujes tom tvom. Sve ce ti tek onda biti jasno.
                Nema sanse da pusta izmedju klipa i karika jer je to sve novo. Gumice su nove isto.
                Budi strpljiv malo. Mislim ovako napamet da je dobro odradjena generalna.
                Koliko trosi goriva i kako ide auto?
                I, naravno, koristi sto kvalitetnije ulje ili dolivaj vise ono manje kvalitetno.
                Preracunaj se sta ti se vise isplati.
                Potrosnja ulja zavisi malo i od nacina voznje tj. rezima rada motora.

Preduhitrio si me. Uradi merenje kompresije odmah.

Comment

• wlladdo
                  CBC Član
                  • 16.09.2008
                  • 13
                  • BG

sve mi je to jasno, ali ja sam vec presao 10000. koristim GM polusintetiku 10 w40. jos sam zaboravio reci da je ulje izrazito tamne boje i da se pomalo osjeti na benzin, a primjetio sam da malo trosi i tecnost za hladjenje. mozda sam ovo trebao navesti odmah na pocetku sorry!

Comment

• bax76
                    CBC Senator XXL
                    • 07.11.2006
                    • 605
                    • BG

Meni je ulje na novoj Astri izrazito tamne boje posle 10.000km, i pomalo se oseca na benzin.

Comment

• wlladdo
                      CBC Član
                      • 16.09.2008
                      • 13
                      • BG

koja je astra u pitanju? da nije classic 1.6 twinport?

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Da bas ta, kupljena pre godinu dana, presla 11.000km.
                        Nama ne trosi primetno ulje, ali, da je crno, crno je a i oseca se, ista prica i na Z10. Verujem da gradska voznja tu ima dosta udela.

Comment

• wlladdo
                          CBC Član
                          • 16.09.2008
                          • 13
                          • BG

moguce je i to. mada ti sa njom ne bi smio imati bilo kakvih problema. sve u svemu, jesi li zadovoljan sa tim automobilom? ako prodam ovu, najvjerovatnije cu uzeti classic, ili astru h (zavisno od budzeta).

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Ima, ima.
                            Hladni startovi i kratka gradska voznja sa podhladjenim motorom.

Comment

• bax76
                              CBC Senator XXL
                              • 07.11.2006
                              • 605
                              • BG

Originally posted by wlladdo
                              moguce je i to. mada ti sa njom ne bi smio imati bilo kakvih problema. sve u svemu, jesi li zadovoljan sa tim automobilom? ako prodam ovu, najvjerovatnije cu uzeti classic, ili astru h (zavisno od budzeta).
                              Astra Classic 1.6 TwinPort

Plusevi:
                              -jeftin
                              -mali potrosac (otvoreno 6 - 6.5 litara sa klimom)
                              -jak motor
                              -komotan
                              -deluje robusno

Minusevi:
                              -boja se lako osteti od kamencica
                              -menjac ispod mojih ocekivanja, spor, mada vidim na ovo se zale i za druge Opel modele po raznim testovima.
                              -poneki cvrcak u tabli

Od problema: otisla sijalica u stopaljci, i prskalica za soferku nekad treba da se dosta drnda da bi povukla vodu, i krenila da prska. Kad povuce radi.

Comment

• wlladdo
                                CBC Član
                                • 16.09.2008
                                • 13
                                • BG

hvala!

Comment

Working...
                                X