Evo u čemu je stvar.
Imam RAIDove satove za merenje temperature i pritiska ulja.
Da bi oni radili za to čemu su i namenjenim potrebno je da njihove sonde budu negde i "učačkane"! Zar ne?!
Sonda za temperaturu izgleda ovako:

a sonda za pritisak izgleda ovako:

, e sada, šta mene muči!
Da bi spojio oba sata, kako sam ja skontao moram da uzmem i RAIDov adapter za to, koji izgleda ovako (a koji se postavlja ispod filtera za ulje):

Za taj adapter piše sledeće:
Raid Hp 52mm Oil Pressure + Temperature Gauge Adaptor
-3/4 AF X -16 Thread
-Anodised Finish
-Adaptors Come With 4 Connection Slots For Sensors Allowing Multiple Combination Connections
-Comes With Blanking Screws (18 npt Or 10mm) To Blank Off Unused Connection Slots
This Adaptor allows both Gauges to be connected safely and effortlessly.
-Remove Oil Filter And Allow Oil To Drain
-Screw In Raid Hp Adpator Plate
-Then Screw Oil Filter On To Raid Hp Adpator Plate
-Wire Into The Raid Hp Adaptor Plate The Relevant Gauges And Blank Off Unused Connections
-Refill Oil
i postoje 2 veličine:
M18 - P1.5
&
M20 - P1.5
Da li mi može neko reći koja je veličina na OPEL ASTRI F 1.4 16V (motor X14XE tzv ECOTEC)?
Ako je to M uopšte veličina za navoj na motoru za filter ulja. Ja mislim da jeste! Ako nije, ondak ...
Eto toliko, i ako neko ima neko iskustvo da je već uzimao taj adapter i spajao (tj montirao to na neki auto), može mi malo nešto pojasniti, ako misli da ima neke potrebe za to!
POZZ!!!
Imam RAIDove satove za merenje temperature i pritiska ulja.
Da bi oni radili za to čemu su i namenjenim potrebno je da njihove sonde budu negde i "učačkane"! Zar ne?!

Sonda za temperaturu izgleda ovako:

a sonda za pritisak izgleda ovako:

, e sada, šta mene muči!
Da bi spojio oba sata, kako sam ja skontao moram da uzmem i RAIDov adapter za to, koji izgleda ovako (a koji se postavlja ispod filtera za ulje):

Za taj adapter piše sledeće:
Raid Hp 52mm Oil Pressure + Temperature Gauge Adaptor
-3/4 AF X -16 Thread
-Anodised Finish
-Adaptors Come With 4 Connection Slots For Sensors Allowing Multiple Combination Connections
-Comes With Blanking Screws (18 npt Or 10mm) To Blank Off Unused Connection Slots
This Adaptor allows both Gauges to be connected safely and effortlessly.
-Remove Oil Filter And Allow Oil To Drain
-Screw In Raid Hp Adpator Plate
-Then Screw Oil Filter On To Raid Hp Adpator Plate
-Wire Into The Raid Hp Adaptor Plate The Relevant Gauges And Blank Off Unused Connections
-Refill Oil
i postoje 2 veličine:
M18 - P1.5
&
M20 - P1.5
Da li mi može neko reći koja je veličina na OPEL ASTRI F 1.4 16V (motor X14XE tzv ECOTEC)?
Ako je to M uopšte veličina za navoj na motoru za filter ulja. Ja mislim da jeste! Ako nije, ondak ...
Eto toliko, i ako neko ima neko iskustvo da je već uzimao taj adapter i spajao (tj montirao to na neki auto), može mi malo nešto pojasniti, ako misli da ima neke potrebe za to!
POZZ!!!

Comment