Dakle, imam Fiat Cromu, i havarisanu Alfu 164 2.0 turbo v6. Prebacujem motor komplet s mjenjacem i instalacijom na Cromu, koja je bila diesel. Ono sto me interesuje jeste, kod desnog kraka iz kabine u motorni prostor dolazi instalacija koja vodi na bobinu, dizne, mjerac protoka itd. U kabini vodi direkt na 2 ECU koja sam izvadio, zajedno s instalacijom u jednom komadu iz auta. Taj dio instalacije, ocito potreban za rad motora, je direkt vezan na ecu, nigdje ne vodi na osigurace, a pod haubom se na jednom mjestu veze za stalni plus i minus, napajanje. S lijeve strane, pod sajbom, izlazi druga instalacija, vezana za klimu, brisace, ventilaciju farove itd., na par mjesta se veze i na motor, ali na stvari poput davaca pritiska ulja, i sl., dakle informacije za instrument tablu. E ono sto mene izjeda, je sto ona, desna, motorna instalacija, ima jedan poveci jack, s 7-8 kontakata, koji se spaja na jedan, odvojeni jack, cije zice vode direktno u kabinu, isto kod sajbe. Majstor me uvjerava da to nije bitno, da su vjerovatno u pitanju podatci za obrtomjer i slicno, medjutim mene sve kopka da se tu krije ipak neki signal mozda koji "pali" ECU.
Misljenja, komentari? Hvala unaprijed. Pozdrav
Misljenja, komentari? Hvala unaprijed. Pozdrav
Comment