pomoc oko karburatora!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • broj 123
    CBC Senator
    • 29.08.2008
    • 221
    • srbija

pomoc oko karburatora!!!

imam jedan problem i ako mozeta da mi pomognete,vozim kadeta 1.3 86 god. ali mi je problem sto ne radi sauh i nemogu da ga namestim,neki majstori mi kazu da mi hvali neki deo a neki da nesto nije u redu sa kaburatorom. inace koliko znam mislim da je karburator od golfa pirzburg 2 koliko su mi pricali,sa vodenim sauhom je to znam i znam da gore klapna zatvara kad je hladan ali se gas ne pojacava!!!
    ako mozete pomogni te mi
    hvala unapred
    !!!!!!!!!
  • makarije
    CBC Član
    • 26.10.2008
    • 15
    • novi sad

probaj da zavrnes sraf koji se nalazi sa prednje leve strane karb. ( sa donje strane osovinice izmedju autom.sauha i karburatora ) . ako nije zavrnut ne mozes ni da imas vece obrtaje

Comment

• broj 123
      CBC Senator
      • 29.08.2008
      • 221
      • srbija

a jer ima to neku granicu dokle treba da se zategne!!!

Comment

• makarije
        CBC Član
        • 26.10.2008
        • 15
        • novi sad

na toj osovinici imas grebenastu plocicu koja sluzi da drzi broj obrtaja dok se motor ne ugreje . sa tim strafom regulises te obrtaje ( vise zavrnut-veci br.obrtaja i obrnuto ) kada je motor ugrejan ta plocica ne sme da dodiruje sraf.kada je motor hladan leptir na karb. bi trebalo da bude zatvoren ( ne skroz - jedno 2- 3mm,zavisi od tipa karb. izmedju leptira i solje karb) tada vidi da li sraf dodiruje grebenasti plocicu . ako je sve u redu sraf bi trebalo da je na prvom zubu. kako se leptir otvara ( bimet.opruga se greje i otvara leptir ) tako se pomera i grebenasta plocica i smanjuje se br.obrtaja . zadnje koleno na plocici sluzi da drzi povisene obrtaje dok se leptir skroz ne otvori

Comment

• broj 123
          CBC Senator
          • 29.08.2008
          • 221
          • srbija

izvini trazio sam taj saf ali nisam mogo da ga nadjem nikako neznam gde se tacno nalazi!!
          moze neka pomoc?

Comment

Working...
          X