Sta je najbolje koristiti u te svrhe? Ja koristim neki Castrol TDA aditiv ali mi se sinoc desilo da mi u toku voznje na otvorenom putu zamrzne predfilter (iako ima izolaciju). Na pakovanju Castrola pise da sluzi za ciscenje dizni, podmazivanje pumpe i protiv zamrzavanja nafte do -30C. Mislim da je sipan dobar odnos aditiva i nafte, mozda cak i malo jaci ali ne bi trebalo da zamrzne, ili je u toku voznje ako je napolju bilo oko -10C sam udar vetra na predfilter bio dosta hladniji! Komsija radi na odrzavanju voznog parka u vojsci i on mi preporucuje samo benzin u naftu i kaze da nema problema! Kaze da na poslu ima tabelu sa tacnim odnosima koliko benzina na koliko nafte do kolike temperature... Meni se nesto i ne svidja ta varijanta ali ko ce ga znati. Sipam iskljucivo D2. Prosle godine sam koristio Liqui Moly i nisam imao problema ali iskreno nisam ni bio u ovakvoj situaciji, cini mi se da je ova zima malo jaca od prosle. U gradskoj voznji nisam imao problema, samo na otvorenom putu na oko 80 - 100 km/h.
Kakva su vasa zimska iskustva i sta koristite protiv smrzavanja nafte?
Kakva su vasa zimska iskustva i sta koristite protiv smrzavanja nafte?
Comment