Silom prilika sam imao iskustva sa Liquimoli MOS2 aditivom za ulje i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Naime bile su mi sredjene bregaste, par bregova i 10 hidro podizača, i motor je na oko 3000rpm-a radio kao kosilica. Dok nisam kupio sve delove, sipao sam aditiv i drčanje je nestalo, a motor je mnogo tiše radio. Tako sam prešao oko 1500km. Posle popravke, razmišljam da ponovo sipam isti aditiv. Ima li još neko slična iskustva? Ne zanimaju me članci sa net-a, nego konkretna iskustva.
Aditivi za ulje
Collapse
X
-
Pozdrav,
i samo par rechenica u vezi tvog pitanja:
I ja imam slichna iskustva sa Liqui Molly aditivima (za ulje i gorivo). Mada sam prochitao na par mesta da aditivi za ulje nisu pozheljni za pojedine tipove automobila (u zavisnosti od tipa motora) mislim da te priche ne piju vodu. Ne znam tachne nazive/oznake, ali su ti aditivi od Liqui Molly bili u metalnim bochicama "metalik srebrne" boje sa plavim natpisima. Aditiv za gorivo (chishcenje injection sistema) je vidno "smirivao" rad motora, mada efekat ne traje 5000 km (koliko pishe na uputstvu), vec radije 2000-2500 km, ali to je "danak" nashem "kvalitetnom" gorivu. Sa aditivom za ulje (ista ambalazha, manja bochica) za hidraulichke podizache ventila sam imao isto iskustvo...
Dakle, moja iskustva sa aditivima su dobra. Ja glasam za
Toliko od mene...
Pozz
-
-
snake oil
sluze da zamazu oci ( a ponekad i sluh sto je veoma lako jer su gusti pa samim tim i prigusuju buku koju generisu pohabani sklopovi motora) vlasniku ili buducem kupcu u inace neispravnom mehanicki motoru.
traju kratko, i uglavnom samo povecavaju habanje delova sa povecanim zazorima.
procitao, probao, praksa, rezultati su uvek isti- vise stete nego koristi a za skupe pare. i UVEK je na kraju potrebna prava stvarna popravka potrosenih mehnickih delova tako da su "magic" aditivi cisto bacanje para.
inace svako ulje koje je po standardu proizvedeno zadnjih 30tak godina sadrzi u sebi vec sve potrebne aditive u tacno odredjenoj proporciji, za standardnu cenu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Citao sam po netu za aditive na bazi teflona i ljudi napisase da mogu da prave probleme tipa zapusavanje uljnih kanala i tako to. Za ove na bazi MOS2 nisam nista nasao. Inace koristio sam na kecu njihov aditiv protiv curenja hladnjaka. Cureo mi je onaj mali hladnjak za grejanje, a kako je to pacenje da se zameni, sipao sam onaj Kuhler-dichter i tako vozio auto jos 3 godine, a novi vlasnik i dalje tako vozi, bez obzira na to sto je u medjuvremenu 2 puta menjan antifriz.Do not underestimate the power of the Dark Side
Comment
-
-
Jedno pitanje za Vas koji verujete u aditive.
Ulje je po koncepciji sastavljeno od baznog ulja i aditiva.
Zasto svi ovi tipovi aditiva nisu vec u uljima?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Evo moje iskustvo, poveden reklamama, upravo u vreme kada je univerzalni modifikator startovao kod nas uspem ga ja u VW Bubu 1300. Trošila je oko 1l ulja na 1000km i baš me interesovalo da li će se videti razlika. I razlika se osetila, potrošnja ulja se smanjila. Ali, posle 1500km od sipanja aditiva, na autoputu NS-BG mi zariba motor. Kada smo ga otvorili, klip se zaglavio u cilindru i pokidao se. Razlog zapušeni uljni kanali - uzročnika znate. Jedva smo skinuli iz uljnih kanala u bloku univerzalni modifikator.
Od tada samo kvalitetno ulje i redovna zamena i ništa drugo.Panonski Mornar
ALMERA 1.5S Tekna
Comment
-
-
Ma niko nije pobornik aditiva, pitam za iskustva. Da nisam sipao Liquimoli, auto bi bio u garazi dok ne kupim delove. Ovako sam ga vozio. Unutra je bilo Mobil 1 sinteticko ulje, zamenjeno pre 300km, kad je auto poceo da drci. Posle dodavanje aditiva nije se nista culo i normalno sam vozio. Zato pitam. Sta je MOS2 uradio, nemam pojma, ali sam se vozio do servisa. Kako sam cuo Mobil 1 sinteticki je kvalitetno ulje, a ipak nije pomoglo.Do not underestimate the power of the Dark Side
Comment
-
-
bilo koja gusta tecnost sipana u motor ce bitno umanjiti buku. ali privremeno, posle sleduju posledice te smanjene buke u vidu generalne popravke motora.
ta gusta tecnost moze da se nazove i aditiv ili bilo kako, jedino je motorno ulje ono sto podmazuje kako treba...decenijama dokazivano i dokazano.
inace MoS se vec nalazi u motornim uljima u tacno odredjenoj koncentraciji, kao i gomila drugih jedinjenja a svako sa odredjenom namenom i preciznom koncentracijom.
da uporedim kao sa kafom- ima samo 3 sastojka kafu, secer i vodu pa opet se krajnji rezultat po mnogo cemu moze razlikovati.
(pre)vise kafe tako da tecnost postane gusta ne doprinosi kvalitetu napitka, isto i (pre)vise secera. poenta je tacno odredjen odnos te 3, ili i dodatnih, komponenti za kvalitetan rezultat i upotrebljiv napitak.
a kafu je veoma prosto napraviti, to zna manje vise svako od nas, naizgled.
sa motorima nasih vozila je slicno, jako je tesko napamet odrediti tacnu koncentraciju pojedinih komponenti (tih aditiva iliti dodataka) koje se trebaju dodati u bazno ulje da bi se dobio zeljeni cilj. previse ili premalo i motor se haba ubrzano.
ne vidi se odmah ali je uvek dejstvo snake oil aditiva trajne posledice.
mase za dihtovanje hladnjaka, i druge namene ne spadaju u aditive, ili barem ono sto se pod tim kod nas vezuje uz motorna ulja.
hemija je cesto cudesnih moci, ali i cesto zna da kazni ako se zanemare pravila mesanja razlicitih supstanci onako odokativno.
ko uspe da nadje prave odnose mesavina, svaki respekt.
nb. MOS2 je najcesci sastojak mazivih masti za automobile jer je gust i trpi velika opterecenja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by AlexandarEvo moje iskustvo, poveden reklamama, upravo u vreme kada je univerzalni modifikator startovao kod nas uspem ga ja u VW Bubu 1300. Trošila je oko 1l ulja na 1000km i baš me interesovalo da li ?e se videti razlika. I razlika se osetila, potrošnja ulja se smanjila. Ali, posle 1500km od sipanja aditiva, na autoputu NS-BG mi zariba motor. Kada smo ga otvorili, klip se zaglavio u cilindru i pokidao se. Razlog zapušeni uljni kanali - uzro?nika znate. Jedva smo skinuli iz uljnih kanala u bloku univerzalni modifikator.
Od tada samo kvalitetno ulje i redovna zamena i ništa drugo.
Comment
-
-
Originally posted by cozmoJa sam u bubu 1200 sipao modifikator (motor je imao aksijalnog lufta itekako, trosio je 1,5l ulja na 500-1000km, semering se menjao na 5000 zbog aksijalnog lufta, ali je generalno imao solidnu kompresiju, bio je to brzi motor sa zaobljenim klipovima, 46KS). Presao je 40.000km, motor je radio kao bubica, potrosnja ulja je bila ispod 0,5l na 1000km, palio na -20 iz prve, vukao ko blesav, svecice uvek ciste, nikakvih naslaga... Motor je ostao citav, ali se auto totalno raspao limarijski i dugo je stajao dok ga lik nije uzeo za delove... upalio je iz prve sta da kazem (naravno posle malo verlganja na prazno i zamene ulja i svega ostalog). Ali je taj modifikator kupljen kod pravog zastupnika STIBA trade a ne u Auto Neni ili negde druge. Ortak koji je kupio modifikator u nekoj prodavnici auto delova unistio je motor u mazdi. Bilo je gomila falsifikata, tako da si mozda naleteo na falsifikat.Panonski Mornar
ALMERA 1.5S Tekna
Comment
-
-
Originally posted by AlexandarMogu?e, ako se dobro se?am kupljen je u Auto Neni
Generalno sam protivnik tih modifikatora i raznih dodataka za ulje jer koliko znam ulje ima sve potrebne aditive. Evo, vozim Toyotu vec 16 godina bez ikakvih aditiva i ne pomisljam da ih sipam. U Bubu je to sipano cisto da izdrzi (za roditelje, za uglavnom neko akanje), posto je bio vec star auto koristili smo ga za neke stvari dok ne izdahne (da ne bi akali Toyotu), pa smo probali da vidimo sta ce biti s tim modifikatorom i sasvim smo bili zadovoljni. Ali ne verujem da bih ikad nesto tako sipao u neki moderan auto, sa visokim tolerancijama u motoru (pogotovo japanac). Znam da su Lade prosto letele i radile ko singerica sa originalnim modifikatorom... ali mislim da kod novijih automobila cak i original izaziva probleme...
Comment
-
-
Eh kad videh ovog sa bubicom obuze me zelja da je jos jednom provozam
Sipam ti ja u nju taj univerzalni modifikator a ona sa 1l na 1000 skoci na 1l na 100km!!!!! Bruka bre trosi ko tito u tenkuTrojke su Djuro sta???
Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!
Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis
Comment
-
Comment