vozim ladu 2105 na plin vec42000km.Plinska instalacija u gradjena u AMS Loznica.Sistem LOVATO ECE 67.Majstor koji je to ugradio stavi je onaj cep na usis zato sto motor nije hteo dobro da vuce i gasi se pri naglom skretanju udesno.Instalacija je uredno prosla atest.Sa cepom motor je vukao dobro.Nedavno sam naravno informisuci se ovde kao i na drugi forumima saznao da je taj cep nepotreban ako je plin nastelovan kako treba.Otiso sam na GAS ANALIZATOR I DRUGI MAJSTOR JE nastelovo smesu shodno analizi izduvni gasova, naravno skino je onaj cep.Promeno sam i nove kablove kao i svecice u pitanju su sampionke 9.Negov komentar je bio~imo si vise plina u smesi~.Sad je motor opet trom i ponekad se gasi udesno.Ispustio sam i ono ulje iz isparivaca.Bilo ga je sasvim malo.Pred paljenje je na 6.7 stepeni.Nemogu da predjem 120km na sat a iso sam i 140km.MOTOR ne guta kneglu.Jos jedna stvar a to je nece ni na benzin preko 120km ali to je verovatno problem sa mebranom anspric dizne.PLATINE SU NARAVNO nove facet.
Lada 2015 slabo vuče, problem
Collapse
X
-
-
Re: Lada 2015 slabo vuče, problem
pa pre jedno petnestak dana probao sam auto i isao je 157km na benzinu.Posle toga radio sledece radnje.Promeno dihtung na karburatoru do grane i onaj iznad leptira.Moguce da nedihtuju dobro.Promeno kablove i svecice.Proveri sam njihovu i spravnos i rade dobrro.Promeno filter vazduha.Paljenje sam mrtko vamo tamo i namesti opet na isto.NIJE ni paljenje.Nivo goriva dobar nisam ga diro.LEPTIR SAUGA maksimalno otvoren.Drugo grlo otvara kad treba ali dalmu da je gorivo nemam pojma.STELOVO ismesu na leru.Bombina?Pa provericu.Neznam da li je pumpa posustala ali nemam ni socim da izmerim pritisak.Jednostavno dodje do 120km i stane tajac prebacim na plin dodje do 130 i gotovo.Nisam pametan ali nisam ni sve proverio.
Comment
-
Comment