Toyota hiace 1993 2400cm3 2RZE EFI

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miroslav Rajic
    CBC Početnik
    • 27.02.2009
    • 4
    • beograd

Toyota hiace 1993 2400cm3 2RZE EFI

Kada spoljna temparatura padne oko nule pali tek posle 20-30tog pokušaja.Kada upali radi normalno,automacki saug radi dok se auto ne zagreje.Inače kada ga parkiram na nizbrdici pali na gurku posle par metara.Sumnjam na senzor rashladne tečnosti ali na motoru postoje dva senzora jedan ispod drugoga pa ne znam koji je za šta.
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Re: Toyota hiace 1993 2400cm3 2RZE EFI

Originally posted by Miroslav Rajic
    automacki saug radi dok se auto ne zagreje.
    Sumnjam na senzor rashladne tečnosti .
    A na osnovu čega misliš da mu se isključi saug ako ne valja senzor rashladne tečnosti ?
    Treba da postoji dijagnostika kvara trepćućim kodom na tom autu, jednostavna je i trebao bi to prvo odraditi.
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Miroslav Rajic
      CBC Početnik
      • 27.02.2009
      • 4
      • beograd

Molio bih te da mi kažeš gde bih mogao da uradim taj test u Beogradu

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Možeš i sam ako si malo električarski pismen, a svaki majstor koji ima autodatu ili sličan program sa servisnim podacima može to da iščita, treba samo spojiti dva konakta u kutiji osigurača i brojati treptanja MIL lampe.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Miroslav Rajic
          CBC Početnik
          • 27.02.2009
          • 4
          • beograd

Prvo da se zahvalim na savetima pa da se pohvalim da sam uspeo sam da očitam signal MIL lampe(prosto ko pasulj samo treba znati).Dobi sam kod 21 a to prema katalogu ukazuje na senzor lamda sonde sa grejačem(HO2S).Da li je to logično pošto ne znam tačno čemu ta sonda služi.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Hm, ima i nema logike. Lambda šalje nazad signal da se koriguje smeša vazduh-benzin, ali..., nema funkciju pri paljenju motora.
            Nego, jel' tebi neki majstor skoro podešavao paljenje ? Ako si video u autodati, prvo se spajaju neka dva pina u box-u sa osiguračima, pa tek onda stroboskopom podešava, jaakoo važan redosled !Mrsko mi je sad da tražim šemu ubrizgavanja, jel' moguće da ima platinsku dugmad, i jel' su dobra i naštelovana ?

I još jedna važna sitnica, jel' znamo kako nam stoji kompresija po cilindrima, jes' da je tojota al' 16 godina, nije je valjda "ma baba je vozila, samo do prodavnice, nije puno prešla " ?

Comment

• Miroslav Rajic
              CBC Početnik
              • 27.02.2009
              • 4
              • beograd

Ne znam za kompresiju al toyota ide ko luda,(2400 cm3).Ne pokazuje ni najmanji znak pregrevanja pri dugim i oštrim vožnjama.Pred zimu je stavljen nov termostat.Troši 1.5l ulja na 5000 km(od zamene do zamene)i prešla je 390000 km.Danas je na +14 stepeni upalila iz prve dok je večeras na +6-7 opet malo mučila.Ipak ću da potražim nekoga da mi stoboskopski proveri paljenje uz prethodno spajanje konektora linije podataka .

Comment

• simonovics
                CBC Početnik
                • 29.03.2009
                • 1
                • Istocna Srbija

Postovani, ja imam problem bas sa ovom Tojotom . Prilikom davanja kontakta nece da mi upali MIL lampicu a samim tim je majstor proverio da ne baca struju na svecicama. Kao kaze mozda bobina ili komutator.
                Ja mislim da bez obzira na to trebalo bi da upali MIL lampicu. Da li neko moze da mi da savet sta moze a se uradi?
                Unapred zahvalam

Comment

Working...