pezo 405 1.9 panika ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: pezo 405 1.9 panika ili ne

nek ti kaze bolje neko ,ko je vozio Citroene i Peugeote sa tim motorom .. koje ulje da sipash i koje gustine. ali ja mislim da je to malo redje ulje za taj motor.
    taj auto je oko 1990og godishta ?
    ja mislim da bi tu trebalo neka polusintetika 10w-40. .. ali ako on tebi netrosi 5w-40 sintetiku.. taj motor je verovatno sto se kompresije tice u dobrom stanju.
    ali kazem .. posavetuj se sa nekim "francuzom"
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• darko79bgd
      CBC Član
      • 23.05.2009
      • 13
      • beograd

verujte mi da ne znam koje je ulje bilo pre toga. Navodno neki majstor za pezoe je rekao da je to najbolje za njega. Elfovo ulje 5w40 sintetika. Stvarno ne znam. Inace auto je 93 god. Ajde " francuzi" javite se, ima li ko vozi 405-icu ili ko zna koje je najbolje ulje za njega

Comment

• darko79bgd
        CBC Član
        • 23.05.2009
        • 13
        • beograd

Ljudi upravo sam skinuo sa neta neko uputstvo za njega i sto se tice ulja ovo pise: Multigrade engine oil, viscosity SAE 10w/40 to 20w/50, to API SG/CD or better.
        Izgleda da mu je unutra pogresno ulje

Comment

• NESA G
          CBC Član
          • 16.05.2009
          • 47
          • beograd

po katalogu ide i sintetika 10w/40
          a kaze da u zavisnosti od klimatskih uslova ide ulje viskoziteta od 5 do 20w/40.....
          pa mozda bi trebalo da kao sto i sam kazes promenis ulje ....
          pozzz
          i ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red

Comment

• twin disc clutch
            CBC Početnik
            • 02.06.2009
            • 5
            • novi sad

Kad spominješ francuze da se uključim po pitanju ulja... Vlasnik sam Citroen Xsare 1,9D 2002 god., motor u odličnom stanju i sipam čistu sintetiku ELF 5W-40, pređem godišnje oko 10 000 km i stvarno nemam potrebe da dosipam ulje. E sada ako neko zna bilo bi korisno da mi odgovori da li se može sipati sintetičko ulje ako je prethodno u motoru bilo mineralno ili polusintetika?

Comment

• NESA G
              CBC Član
              • 16.05.2009
              • 47
              • beograd

Originally posted by twin disc clutch
              Kad spominješ francuze da se uključim po pitanju ulja... Vlasnik sam Citroen Xsare 1,9D 2002 god., motor u odličnom stanju i sipam čistu sintetiku ELF 5W-40, pređem godišnje oko 10 000 km i stvarno nemam potrebe da dosipam ulje. E sada ako neko zna bilo bi korisno da mi odgovori da li se može sipati sintetičko ulje ako je prethodno u motoru bilo mineralno ili polusintetika?
              Pa preporucuje se da se motor ispere pre svakog prelaska iz synt. u miner.
              Kazu moji drugari da iz njihovih iskustva zajebano je ne isprati motor kad se iz synt. prelazi na miner. a obratno nije strasno.....
              e sad na tebi je da odlucis sta ces a i to ispiranje nije skupo
              pozzz
              i ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red

Comment

• twin disc clutch
                CBC Početnik
                • 02.06.2009
                • 5
                • novi sad

Da li to znači da se bez problema i razmišljanja može preći sa mineralnog i polusintetike na čistu sintetiku jedino pri prelaska sintetičkog ulja na neko drugo treba isprati motor... motor se može isprati ispirolom, osim ako neko drugi nema nekih boljih iskustava i saveta po tom pitanju. Pitam zbog drugih kola, ovde na citroenu sam prezadovoljan ovim uljem elf 5w40...

Comment

• darko79bgd
                  CBC Član
                  • 23.05.2009
                  • 13
                  • beograd

I ja sam cuo da sa mineralnog moze odmah na sintetiku, a da obrnuto nikako ne pokusavam

Comment

Working...
                  X