Provera pokazivača nivoa goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • trulex
    CBC Član
    • 08.03.2008
    • 63
    • NS

Provera pokazivača nivoa goriva

Da li ima neko ideju kako da proverim ispravnost kazaljke za pokazivač goriva na tabli, pumpa mi je u rezervoaru pa ne smem da vozim do kraja a ne znam koliko imam u rezervoaru benzina
    Imam i ugrađen gas, motor monopoint 1.6 8v Lancia Delta2
    Hvala unapred
    Pozdrav
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Provera pokazivača nivoa goriva

Sipaj pun ,pa onda prati kilometrazu do sledeceg sipanja,ako ti se ne skida za proveru
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by trulex
      pumpa mi je u rezervoaru pa ne smem da vozim do kraja a ne znam koliko imam u rezervoaru benzina
      Zasto ne smes da vozis do kraja?, nece se pumpa ostetiti ako ostanes bez goriva. Druga je stvar ako je rezervoar prljav pa postoji mogucnost da povuce talog sa dna i slicno.

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

pa pumpa i vuce sa dna uvek postavljena je u najnizu tacku u rezervoaru. a ako ostane suva, hoce da crke.
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

Vidis, to je fenomen o kojem nikada nisam razmisljao, valjda je ostalo od onda kada se tocilo iz kanti pa se na dnu uvek nadje svasta.
          Mada sad razmisljam, recimo kada se kupas pa napunis kadu, slivnik je na dnu i opet tek na kraju sve dlake i prljavstina krenu niz slivnik, pa je potrebno jos jednom istusirati kadu . Mozda je slicno i sa rezervoarom.
          A za pumpu verujem da nece da crkne tek tako ako ostanes bez gorva, mislim ne mozes voziti bez goriva, znaci stajes negde u roku od pola minute sa sve muckanjem, kada je motor ugasen pumpa radi samo par sekundi po davanju kontakta. Desilo mi se par puta, mada ako nema potrebe onda je bolje ne rizikovati.

Comment

Working...
          X