Fiat Tempra problem sa Weberovim karburatorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlada156
    CBC Početnik
    • 15.04.2008
    • 8
    • Pancevo

Fiat Tempra problem sa Weberovim karburatorom

Imam problem sa Fiat Temprom 1.6s , '97 god.,naime posle jednog od redovnih servisa poceo je da se javlja problem sa karburatorom pri paljenju. Karburator je dvogrli weber-ov i poseduje poluautomatski saug. Saug se povlaci pri paljenju ali se vraca nakon pola minuta a termo-vakumski ventil bi trebao da odrzi broj obrtaja dok se motor ne zagreje. E to vise ne funkcionise tj. po vracanju manuelnog sauga (ako ga ne vratim motor se gusi) motor gubi broj obrtaja i gasi se.
    Da li neko zna servis za karburatore u Beogradu koji bi mogao da mi resi ovaj problem?
    Unapred sam zahvalan na svakom savetu. Pozdrav! Vlada
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Fiat Tempra problem sa Weberovim karburatorom

Probaj i sam da rešiš problem.........prekontroliši sva crevca koja idu sa termo ventila na karburator-ako je potrebno zameni ih jer je to investicija o cca 200din.....takođe jedan od čestih problema je i "pregorevanje" zaptivne gume koja se nalazi ispod karburatora."Progori" uvek sa one strane koja je okrenuta ka šoferšajbni........pozzzz!

Comment

• vlada156
      CBC Početnik
      • 15.04.2008
      • 8
      • Pancevo

Re: Fiat Tempra problem sa Weberovim karburatorom

Hvala na pomoci, mada sam problem resio na drugi nacin tj u cevcici je bilo vakuma ali je samo trebalo nastelovati polugicu koja reaguje da poveca gas. Polugica je bila skroz otpustena tako da iako se pomerala nije povecavala gas. A zamislite da je auto bio kod tri "proverena" experta za karburatore koji su me uveravali da treba da kupim novi termo ventil za oko 4000 din... U zdravlje i pozdrav!

Comment

Working...
      X